Като пролетни кокиченца са ЮНСКИТЕ момченца и момиченца

• 8 597
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
Таталина, чесно казано и на мен не ми се дават 50лв. за обувки на Колев и Колев. При условие , че ще му станат малки за 2 месеца... според мен е излишно. Аз взех едни на Денди... пак са твърди и струват 12 лв. Имаме и маратонки на Адидас... ама те са ни подарък.

# 181
Анитка,как така ще те обвинява мъжа ти че не се грижиш за него,при положение че си му сготвила съобразно неговото меню Thinking егати,че това отнема толкова време,правилно си постъпила-всичко на боклука,и другия път ще знае Peace А ти отивай на фризьор и да станеш мнооого красива Grinning
Таталинка и Елисир и аз харесах едни обувки на малката от ест.кожа,обхващащи глезена,точно за прохождане ,но цената е 48лв #Crazy #Crazy #Crazy Егати цифрата,а не знаех че на Колев и те са толкова скъпи,защото тези бяха на друга фирма.

# 182
  • София
Анитка, усмихни се   bouquet А за мъжете по-добре да не подхващам темата, че лошо...

Коте, около 50 лв. са на Колев обувките, доста е.... немските пак са горе-долу там като цена... Ама то по-принцип нали се купуват с един номер по-големи, та се надявам повече от 2 месеца да ги носи.

# 183
  • Ямбол
Благодаря ви момичета за отговора относно обувките.Ще има още да се чудем newsm78
Та ако едни обувки на Колев са 50 лв., то по-добре да и купя маратонки.А с маратонки може ли да се прохожда?....Те пък няма да са подходящи за топлите дни и .... както казва Таталинка не е шега работа.
Анитка, чакаме снимка с новата прическа.Само така!
Ние днес сме в къщи, че при нас доста духа.Лек ден!

# 184
Здравейте мами,малко късно се включвам,но бяхме на консултация с малката.Аз реших СТОП с кърменето,моята разбойничка вече няколко пъти ме хапе ,а има само долни зъбки,сега са тръгнали и горе и реших ,че не съм мазохист и спираме.А иначе аз и давах  сутрин(защото ме мързи да ставам да правя закуска) и по някога вечер,но рядко.За обувките ние купихме Колев,не са толкова скъпи,около 30лв. че и по малко даже.С ципче са целите и връзки имат ,което е много удобно защото можеш да ги стегнеш повече.А и кожата е хубава,вече ги изпрах веднъж.За лятото ще мислим нещо отворено,но държа да е качествено.                                         Stopтова е за готвенето.Е, случва се от време на време,но избягвам.Сега готвя само за малката и най-странното е ,че тя ги яде и то с удоволствие Shocked

# 185

Дидке, завиждам ти благородно за кърменето Heart Eyes

Абе не знам дали е за завиждане Wink
Иска ми се като Вики да го кърмя до годинка,  но той чак на 11м му изникна първото зъбче ...ама ако излязат по-рано зъбките на Ми не знам как ще стане newsm78 че като знам как е с хапането ooooh!
Само пищяХХХХ  Mr. Green

За обувчиците - на Вики му бях взела на Колев, но Вики не можа да ги" приеме" криволичеше много, караше краченцата си на една страна и ги махнах.
Купих му сандалки, които са височки отстрани и с тях си проходи Peace
Дано Миро ги е взел в багажа и с тях ще "третирам" и МиХо Mr. Green и за мен те са по удачен вариант, защото много им се запарват крачетата... имайте го в предвид Peace

Анитка   bouquet

# 186
 Здравейте и от нас!
За обувчиците - и аз съм в питанки, така че споделяйте Simple Smile. Ние за сега имаме само два чифта декоративни пантофко-обувки, но те не са за прохождане. Аз си мислех да взема от тези буики с ципчето отдилу, има за по 12-13 лв, на някой беше писал, че не са подхдящи, така че съм в чуденки newsm78 newsm78. И ние на можем да си позволим 50 лв за обувки, тя и малката за това не бърза да се изправя де Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile.
За консултациите - и при нас вече са през месец, според нашата лекарка всеки месец се ходи до 6 месеца, а после били през месец. Не мога да си обясня как всеки лекар си прави каквото иска, не трябва ли да са строго регламентирани тези неща newsm78 newsm78
ЗА кърменето - и Руми се отби много лесно. Това стана преди 2-3 седмици и от веднъж, без да се налага да пия каквито и да било лекарства, просто кърмата ми сама си спря, но може би това е защото не съм я кърмила през нощта въобще, даже и като новородено последното кърмене ни беше в 24 часа и после пак в 6 сутринта.
За белега от БЦЖ - и нашия се появи към втория месец. Приличаше на голяма гнойна пъпка и даже се бях уплашила какво е това, та бяхме посетили педи извънредно. Сега прилича на малко червено петънце, а за бебоците които нямат наистина се прави наново имунизацияа, така пише в едно имунизационно календарче, което имам.

# 187
Здравейте и от мен...на това разкошно време вън,аз седя вкъщи и чакам да се наспят юнаците,че днес всички членове на нашата фамилия сас със собствени планове/които естествено не съвпадат с тези на останалите/...и цяла сутрим има сърдити и онеправдани......Добре,че следобед идва мама на аудиенция,та ще има малко помощ....ако не друго поне ще се изкъпя е наям на спокойствие.....
За готвенео-аз принципно обечам да готвя и смея да кажа,че ми се отдава/май пак си направих сама рекламата Embarassed,ама като ми я няма циганката Mr. Green/,но напоследък усещам,че го правя така на автопилот....че си направо чудо,че стават и за ядене после манджите дето ги бъркам/щото приемам ,че кулинарията е творчество,а е доста трудно да се съсредоточиш,когато някой ти виси в ръцете,другия на крачола...а третия или ти говори по телефона...или много спешно трябва да ти покаже някой жизненоважен сайт за ГСМ-и или коли на компа.....примерно/Та се налага да го правя почти всеки ден/понякога и повечуе от веднъж дневно/,но без импровизации...и се опитвам да е и здравословно...и вкусно...и да стаав за повече членове на семейството.....абе понякога ми иде да хвана гората-ама откак открих готварския подфорум-поне идеи бързо намирам.....
За отбеването-ние със Сами го приключихме по взаимно съгласие на 10тия му месец....след като той беше захранен с обща храна/и с боклуци-имам впредивид,че вече беше опитал почти всичко забранено и ли налагащо внимание при захранването/....и понеже си имаше апетит-реши че манджите с месо си струват...и лека по лека понамалихме,а накрая/след като останахме само на две кърмения-сутрин и вечер от 7мия месец/.....просто спряхме да си търсим млякцето..Точно поради тази/а и ред други описани в библиотеката на кърмаческия и здравния/ причина сега не бързам да измествам храрение..чеи Иво се е апетитничък...и все още сме на две хранения извън кърменето/зеленчуково или месно пюре на обед и плодово следобед...ако давам овесена каша или попара или сок-махам едното от тях/....но винаги преди и след тях се пробваме със цица...освен това давам преди всяко заспиване и при всяко събуждане/ако ще и 10 пъти през нощта да е/......За спирането-не съм спирала кърмата с медикаменти....от само себе си намаля...още дзоста време след туй изстисквах по няколко капки....но не съм имала проблеми с препълване,запушване и т.н.
Мама Меца,ако само хапането е причина да се откажеш от кърменето-мога да ти кажа,че това е временно...просто им трябва време/като ти трябва всеки път като те гризне да кажеш строго,че не трябва така...и да махнеш бебо от гърдата/скоро ще направи връзката чекато гризе-няма мляко и ще спре.Че,на моите синковци,както им изникнаха първите зъби на 4 месеца....тряваше да съм ги отбила доста отдавна.......Но ако имаш и други причини,които те карат да се чустваш некомфортно-няма смисъл...все пак кърменето трябва да носи удоволствие.....
За обувките-наистина че са скъпи и бързо омаляват...но се намират и доста качествени на сносна цена.Ние засега имаме/просто имам купувани за Сами и подарявани от лелите качествени обувки,които са или много малко или изобщо необувани/,но заради една позната мама скоро ходих на разузнаване и аз поне харесах доста обувчици за около 20-30 лв.В пловдив най-голям избор на качествени обувки за прохождане има вмагазин Касида...обувките са шити в Добрич-там работят на ишлеме за доста престижни марки/мамите от Варна,Силистра и Русе-мисля,че можете и директно от завода да си купите.....А,за големината-винаги трябва да има поне един пръст/кутре/ аванс,но горе да обхващат глезена стабилно...И един съвет-понеже бебочковците ще прохождат навън към май-юни основно.....спокойно може да минете с покупката на сандалки или по отворени обувчици,които на по-хладното да носите с чорапче.....А дотогава-вкъщи-босички, или с терлички/макар,че аз още отсега го обувам Иво със сандалки,но пък той почти прохожда/...а за маратонките-също стават...но не са ортопедични...и за да не запарват,трябва да са много качествени/а малко от тези на нашия пазар са/....
Белег от БЦЖ то имаме още от малките месеци-стои си като розова пъпка на рамото-и педката каза,че е чудесен...и аз знам,че ако не се вижда с просто око се повтаря ваксината...
Габинки-педката те работи определено.....до годинката имаш право на консултация всеки месец....след нея на 3 месеца....направления се полагат при нужда/но няма лимит за тези за децата до 1год/..на 6 мес и на 3 години се прави5 пълна кръвна картина и урина/контролно/....ако има още нещо-като се сетя ще пиша....
Янан,нарочно не ти писах тия дни за очечките,защото се опитвам да се свържа с една приятелка която доста обикля по очни доктори и е в час...ама нещо неможем да се намерим/като я питам ще ти пиша на ЛС/,но според мен това за светлите очи си е оправдание.....не причина.

Сонка-радвам се,че сте се пооправили...дано и другите болни да се похвалят....Дидке,за теб няма да коментирам....че вече ще си търся хонорара като PR
Сега ви оставям-че пак нещо окупирах страничката...да могат и други да пишат....
Анитка-давай снимки с прическата...а това за манджите-напълно те подкрепям...че то угодия няма....ама нещо сме ги разлигавили тия мъже,май newsm78?

# 188
  • на брега на Дунав
Е, това е то нашето  Камбанче без тез дълги излияния все едно не  си ти  Hug
За обувките: Аз лично се излъгах само веднъж да купя скъпи ортопедични обувки  от "естствена кожа"  не бяха 50 лв, ама пак си бяха скъпи. И до там с безумно скъпи покупки. Първо, че не бяха хич от естествена кожа и второ се обелиха на първия ден и край о с фасона. Както казва Любето има и на много по на достъпна цена добри обувчета. макар че то "добри" е много относително понятие, няма да ги носят бебите години я, все пак те са няколко месеца и е важно да издържат докато си свършат работата, а обикновенно точно така става. Ортопедичните т.н. "буйки" тези с ципчетата отдаван ги отрекоха ортопедите и както е писала Таталина препоръчват да ходят дечицата босички. Но все пка стигне ли се до етап обувки аз винаги гледам да са с твърда но пластична подметка и да  са по-мярка (не с перспектива) да стъпва здраво и стабилно детенцето в тях. Другите екстри като визия и материал са малко на заден план. Така правя аз  Peace
нали съм отплес забравих да кажа как мина при нас консултацията вчера  Embarassed. Вече започнахме да наддаваме по-нормално та сме наддали само 400гр  Mr. Green. Вече сме 10,600 и 76 см. От една седмица Сами спи по-цяла нощ без да се буди за манджа, а само за биба и така да 9:30. Много съм доволна, но незнам докога ще е така, тайничко се надявам да се запази положението. Иначе вие как сте със следобедния сън. Моя дребен почва да си създава режим на обед спи за около 1 час и следобед към 16:00 заспива за 2 часа и повече.
Това е от мен за сега. Целувкиот нас.   love001

Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 15:29 от КорНиШонка

# 189
 КорНиШонка ,да си имаме уважението...Камбанска ,бях преди две прекръствания..сега съм просто Люба.....А на теб ти честит нов ник Party  bouquet Peace...със здраве да си го ползваш...и тук да дам идея-я си кажете какво ви значат ник-овете/особенно сменените напоследък?/,но ако може по-задълбочено Thinking.......
Аз,одеве пропуснах,че то е хубаво да са боси дечковците...ама навън това просто не става/все пък в БГ сме и мръсотията е повсевместна/......та затуй трябва твърда/но огъваща се/ подметка....и другото важно-гледайте хастара да е естествен-отгоре може и изкуствено да е/и не е задължително да е супер модно-има от стари колекции хубави неща останали/...важното е да са качествени отвътре.
А за консултацията-бравос Hug.....ние можем само да ви дишаме праха Laughing
Анансче,радвам се за приятелката ти...това са хубави работи....дано всичко да им е Ок...
......и тук се сетих да ви питам-ако някоя от вас е правила или има инфо за инсеминация/доктори,клиники,цени/,ще помоля да ми пише на ЛС....
Край-засрамвам се и отивам да пия кафе..... и поне две страници няма да се обаждам Embarassed

# 190
  • София
Ето ни и нас.За консултацията-Дими вече е 10500кг.,75см.,педката каза,че е в отлична форма и ще ни чака пак след... 3 месеца???Май наистина нещо го кара през просото,ама ще видим...Иначе направления никога не ми е отказвала,профилактични изследвания правихме на 6м. и на 1г. каза-пак.Абе от тея лекари-аман... box tantrumНашият белег от БЦЖ също 2-3я месец беше като гнойка пъпка,но вече е като розово петънце.ЛЮБА-как ти завиждам,че днес някой ще ти помага,така ми се иска и на мен-ама няма. newsm50Откакто се е родил Дими го гледам все съвсем сама,и с мъжа ми,де,когато не е на работа. 1strollerДнес бяхме 5 часа навън и Дими се умаломощи от  1swing и  smile3540

# 191
  • на брега на Дунав
КорНиШонка ,да си имаме уважението...Камбанска ,бях преди две прекръствания..сега съм просто Люба........
Просто Люба, е имаме го де, стига се коси  Joy. Камбанска, Карабанска, ЛЮба, Любе все убав човек  Mr. GreenHug. Ама пусто все той ми е на устата бе много заразителен се оказза тоя твой ник  Joy. Айде от мен да мине на Люба ще я карам нали си мой човек.
За никовете и на мен ми беше интересно. Мойте и двата не са измислени. То за първия ясно де korneliia_h от Корнелия Хараланова  Mr. Green. Втория е друга история. мои много близки приятели ми викат така. Корни си е ясно ама  като прибавиш шонка (коя луда глава го измили вече не помня) и става онзи сорт малки краставички корнишони.  Joy. Ето ви забъркайте си една салатка  салата с Корнишони   newsm62 newsm62.
Анита, ама ти направо огън жена си била  smile3532. Верно ли изхвърли манджите на мъжа си  newsm62. Ей голяма пепрлийка си значи, ама те си го заслужават понякога.  Joy

Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 18:24 от КорНиШонка

# 192
  • Варна
Здравейте!
Добре дошли на мама Габи и бебе Дими!

Аз си възвърнах доброто настроение след фризьора, утре ще кача снимки, че сама не можах да си направя. А това за мъжете -ами постресна се моичкия като си показах рогата. Преди малко звъня по телефона и един такъв мил и добър... Да видим тази вечер как ще е -развод или   bouquet и  luvbed

Люба, за инвитро ли става въпрос  newsm78 В АГ-болницата във Варна правят, но не зная нищо за цени и т.н. Ако искаш мога да поразпитам приятели и познати, все ще се намери някой правил.
Обувките на добричкия завод и аз знам, че са много хубави, моя роднина работи там и ми е обещала да ни вземе.  Цената беше някъде около 40лв. Като дойдат ще ви ги покажа.

Корнишонка, честит ти нов ник  Mr. Green Много забавно, напълно в твой стил  Joy

Агнеша, бях започнала да се чудя къде се покрихте. Хайде оправяй настроението

Сонка, много добре изглеждаш  newsm10

Днес ви обърках цветовете, но то е за разнообразие. Пояснявам -подсъзнателно свързвам всяка от вас с определен цвят. А Корнишонка вече ще е зелена
Ами коя ще е Картофка??? Не става салатата...  Joy 

Хммммм...малкото има нужда от смяна на пампата. Лека вечер и спящи бебета!

# 193
  • Варна
Анита, ама ти направо огън жена си била  smile3532. Верно ли изхвърли манджите на мъжа си  newsm62. Ей голяма пепрлийка си значи, ама те си го заслужават понякога.  Joy

Това сега го видях и отговарям веднага -ЧЕСТНА ДУМА  Mr. Green После ме беше яд, че пак аз ще готвя и няма какво да ям на обяд. Обаче трябва да се стреснат понякога тези мъже!

# 194
КорНиШонка , страхотна си  Hug. като по поръчка ми идва салатата от корнишонки. свекърва ми пържи риба в момента, та салатата е супер за гарнитура.

за обувките, съм напълно съгласна с Таталинка и Корнишонка. Няма какво да добавя, освен че кумата ми подари чудесни обувчици на нейния син. не са на Колев, но го конкурират. На пазара обувки бол. А буйките на този етап, Стеф ползва само за ръфане. Той какво ли всъщност не ръфа... Rolling Eyes

Вили, да на бързо вкарах закуска и вечеря. Но то е защото като бяхме  на гости у дома, всяка вечер бяхме на масата и не идваше Стеф да стои без чиния. Обичайната "МОЯТА ЧИНИЯ" Mr. Green, нямаше как да вадя на масата. Та така Стеф на равно с другите хапваше вкусно вечерна каша на ХУМАНА - грис, овес и банан. мммм ... много е вкусна

айде след вечерята пак ще дойда

Общи условия

Активация на акаунт