Милано и Северна Италия - тема 18

• 30 488
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Извинявам се, аз не разбрах, че ранният полет е от Бергамо насам. Disappointed

# 451
Ние сме спали в хотелите до летището и сутрин стигахме до него пеша.  Може да погледнете booking.
NH Orio Al Serio е на 10-15 мин пеша. Спахме и в един хотел от страната на летището. Малко по-дълго се ходи, но беше на по-ниска цена.

# 452
Bamsi, дайте шанс на Бергамо и си намерете място за нощувка там.Хубав град е,с фуникулярите може да се качите до най-високата част.Разгледайте стария град.Врчер също е много красиво в Бергамо.
На автогарата тръгва автобус 1 за летището.Мисля,че най-ранният беше в 4.30ч.Ще стигнете до летището на време.Аз съм летяла с ранен полет,спахме близо да гарата,никакви проблеми с предвижването не сме имали.

# 453
  • Milano
Има линк на 1-ва стр. "трансфери от/до Бергамо", отваряте го и после питате.
Ставам нетолерантна към чакащи всичко на готово.

Посочени са часовете на шатълите, както и на автобуса от Бергамо до летището.

Особеност, която може да не се знае от непознаващи Бергамо е че първите автобуси тръгват от Порта Нуова- център на града, следователно е добре да се спи в близост, а не в старият град примерно.

В неделя и на празник тръгват доста по-късно.

В Милано, ако не знаете да се оправяте с нощният транспорт, отседнете в близост до гарата.

Два часа преди полет са много за Бергамо, но щом така желаете.

Lisco3, това е страницата на термите:

https://www.demontel.it/day-spa/

Kaкто съм писала преди на мястото на бившите луксозни конюшни Де Монтел от 1921г, които бяха изоставени и занемарени от 60г е намерена термална вода на 400м дълбочина.
Риквалифицира се зоната и отвори врати на 01/04/25 Де Монтел Терми на Милано Сан Сиро.

Чанта и джапанки са подарък, шапки не трябват, хавлия и кърпа ти дават те, които връщаш накрая.
Хубави продукти в банята - продукти на Terme di Saturnia - кремове, шампоани,  и т.н.
Изключително любезен персонал.
Храната на бюфет в бистрото, която взех като пакет е много вкусна и прясна, препоръчвам.
Включени са и напитки - вода, вино, бира, кафе.

При входа има тотем (машини), освен касите, на които можеш да закупиш "билет", но е по-добре онлайн. Има промоция при някои пакети.

Всичко е обяснено на сайта. Има топли и студени басейни.
Сауните ги ползвах за по минута, че не издържам. Има студени душове за реакция.
Както ми каза физиотераписта, за да има ефект, след сауната трябва да влезеш в студена вода - термичен шок.
Аз влязох в студеният басейн и бях единствената.

Релаксирах дотолкова, че се усетих че заспивам следобед в басейна, полегнала на леглото отдолу:Smile, но по-важното е че разни болежки, които имах, днес не ги чувствам.

На излизане ми казаха, че ме виждат много отпочинала, питаха ме какво мисля и "ще се върнете, нали?"

Да, но 8 часа, не 5.Smiley

# 454
Особеност, която може да не се знае от непознаващи Бергамо е че първите автобуси тръгват от Порта Нуова- център на града, следователно е добре да се спи в близост, а не в старият град примерно.

В неделя и на празник тръгват доста по-късно.

В Милано, ако не знаете да се оправяте с нощният транспорт, отседнете в близост до гарата.
Благодаря за тази информация, много ми е  полезна. В първия пост я няма.

Два часа преди полет са много за Бергамо, но щом така желаете.
Колко по-рано е добре да съм на летището?

# 455
  • Milano
Ако отворите линка на ATB Bergamo за часовете на линия 1 се вижда в колко часа и от коя спирка тръгва. Само ви казах къде е Порта Нуова.

На летището има 14 скенера, работят бързо и при големи опашки. Последният път минах за 6 мин общо, обикновено до 10. Най-много съм чакала 15мин.

Аз ходя около час и половина по-рано и пак ми е много, но вие си преценявате какво да правите.

За идващите в неделя, има маратон, обърнете внимание на сайта на транспорта за промени в маршрута на наземните линии или затворени станции на метрото.

И другата седмица лудницата, наречена Salone del Mobile.

# 456
Скрит текст:
Прочетох назад как да се придвижа от летището, но никъде не видях, рано сутринта как може да стане.
Ако някой може да се включи от собствен с опит, ще съм благодарна.
bamsi, колко Рано е рано сутринта, полетите от София пристигат към 8 ч, има наредени автобуси за Милано с начален час на тръгване сигурно през 10-15 минути, не се притеснявай.

Има полети, които излитат около 7:00 часа сутринта. Ако трябва да съм на летището 2 часа по-рано, това означава около 5:00 часа да съм на летището. Питах с какво да се придвижа до летището толкова рано сутринта, ако спя в Милано или по-добре да търся нощувка в Бергамо? То и да спя в Бергамо, пак стои въпроса как да стигна до летището?
Гугъл мапс на мен ми върши много добра работа точно в такива случаи. Първо проверявам как стои въпросът с транспорта до летището и тогава решавам дали да купя ранен полет. Не само конкретно за Милано.

# 457
Здравейте, може ли за някой да ми разясни от сайта на за стачките, за дати 6,7 и 8.05 какво включват, понеже преводача нещо се бърка. Мисля че едната е за фериботите, но искам да съм сигурна… Благодаря!

# 458
  • София
Здравейте,
Тази сутрин бързият влак от Флоренция до Милано спря посредата заради проблем с влак преди него. Стояхме точно 60 минути. Чета, че можем да получим обезщетение за закъснение над 60 минути. Имате ли представа дали ще получим обезщетение за точно 60 минути закъснение или по-скоро нищо няма да стане?

# 459
  • София
Принципно се гледа часът на пристигане, тоест с колко закъснение пристигнахте в Милано. Евентуални престои по маршрута могат да бъдат поне частично наваксани.

# 460
  • Milano
Може, да. Какъв е бил влака, фреччаросса или Итало?

Вие регистрирана ли сте на сайта на Трениталия?

От 30 до 59мин се получава "бонус" 25% от цената на билета, т.е. ваучер който да се използва в рамките на 12месеца.
От 60 до 119мин - 25% по избор - ваучер или връщане на парите по картата.
От 120 мин нагоре - 50%.

# 461
  • София
Благодаря! С Итало пътувахме. Ориентирах се през приложението. Писаха, че ще получа имейл. Ще видим какво ще стане.

# 462
  • Milano
Не съм имала закъснения с тях, евентуално някакви минути.
Погледнах им сайта.
От 60 до 119 мин - 25%, над 120 мин. - 50%, които ще бъдат преведени AВТОМАТИЧНО като ваучер до 30 дни, известявайки ви с мейл за това.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 17:04 от regina di cuori

# 463
  • Sofia
Като сте на тема влакове - забравих да споделя, че нашето пътешествие продължи с влака от Милано към Рим, пристигна точно навреме, въпреки че на моменти изглежда да кара по-бавно. Около 3 часа отне. Влакът (Frecciarossa) е климатизиран, удобен, бяхме в някакъв тип Премиум и имахме снакс и напитки, безплатен wifi и налични контакти навсякъде. Приключението беше интересно и е хубава идея за разглеждане на двата града. Взех билети онлайн предварително.

# 464
Кое е приложението за влакове?
Или сайт от който купувате билети?
Трябва ли да са разпечатани на хартия или се показват през приложението?
Ще пътувам до Милано и искам за ден да отида до Венеция с връщане вечерта. Предварително ли да търся билети или мога да отида предишния ден на гарата и даси купя директно?

Общи условия

Активация на акаунт