Милано и Северна Италия - тема 18

• 30 488
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Петерки се е преродил в жена по Великден ли?🤣
Билетите на място отдавна са по 12 евро.

Забранила  си ЛС - как да ти отговори човек без да спами .
Десетина Е за мен е и 8 и 10 и 12 ,  Ориошатъл май е най евтиния от 4те които съм виждал - има и по 18 и по 20 Е

# 526
  • Milano
Не е спам. Цената е една и съща на всички до Централна гара.
20 евро е до Малпенса, 18 вероятно до Ро Фиера, но тя в момента не се изпълнява от Ориошатъл поне.

Петя, по-добре късно отколкото никога.😊
С Трениталия парите/ваучерите ми ги преведоха  на същия или следващият ден.

# 527
Здравейте! Някой виждал ли е скоро купони за намаления в Гардаленд по продукти в супермаркетите?

# 528
Здравейте! Някой виждал ли е скоро купони за намаления в Гардаленд по продукти в супермаркетите?
Днес и аз за това щях да питам Simple Smile
Проверих Kellogg's в Билла, но нямат купони.

# 529
Предстои ми почивка в Милано и Дезенцано. В Милано избрахме хотел точно до Milano Centrale. Честно казано първоначалната ми идея беше да спестим някой лев и да се забутаме по-далеч, но после като се замислих за парите за транспорт и самото време, което ще загубим и реших да не се циганим за 50-60 лева Grinning

Дезенцано избрахме, заради лесната директна влакова връзка с Милано, а и значително по-евтините опции за хотел сравнение с другия град на Гарда с директна връзка от Милано. Забравих името на този град, де 😁 доколкото разбирам тази част от езерото, която ще видим в Дезенцано не е от най-спиращите дъха, но от снимките пак изглежда готино, а и май имало автобус от града до някакво местенце, където директно виждаш езерото и планината от близо, така че има опции.

Какво бихте препоръчали за хапване около Milano Centrale? И някой ходил ли е до Дезенцано? Как ви се стори?

# 530
  • Milano
Limone sul Garda:

# 531

Невероятен пейзаж! От Милано ли тръгнахте и по кой маршрут минахте?

# 532
На мен Лимоне ми стана едно от любимите градчета на езерото.Ние наприхме обиколка с кола, определено горе северните са по по 😉,не като долу където са по-семейните локации за мен - съответно шум, блъсканица, ревящи деца....Иначе е красиво навсякъде, ех....(тази година ще пропуснем)

# 533
Предстои ни посещение на Милано, дайде предложение за апартамент, който сте ползвали, в централната част и до удобен транспорт.

# 534
  • Milano
Кристална сълза, да от Милано сме тръгнали.
В какъв смисъл по кой маршрут сме минали?
По магистралата А4 до Бреша и после по Западна Гардезана до Лимоне.
Аз решавам какво да видя, вчера Лимоне където сме отседнали и е в Ломбардия, днес в Рива дел Гарда, която е в област Трентино Алто Адидже и утре Малчезине, което е във Венето.
А сега малко басейн.😊

Riva del Garda (първата е по пътя):

П.п. не разбирам тази неприязън към децата, която цари във форума.
Вие деца нямате ли?!
На мен ми харесват.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 16:13 от regina di cuori

# 535
Реджи, нещо съм останала неразбрана явно.Каква неприязън? Две деца имам Hug Пътуваме навсякъде с тях до ден днешен , баби никога не са ги гледали ,за да си почиваме ние. Три пъти ходим по къмпингите в долната част на езерото, там са Гардаленд и всички други неща ,привличащи семействата. Просто като го обикаляме с колата, прави впечатление, че горните градчета (Сало също много ми хареса) , са за по-спокойни почивки, за двойки ,това отбелязах Hug

# 536
  • Milano
На мен така ми е прозвучал поста.
Приемам, че в случая може да е недоразумение.
Остава факта, че има много изказвания в темите, в които децата ги дразнят -  в самолета, в хотела, в ресторанта, на улицата, в басейна, на плажа...🤦‍♂️

П.п. на 01.05. от стачката на държавния и частния сектор е изключен транспорта, писаха в пресата.

# 537
  • ВАРНА
Здравейте.
За пръв път се включвам в темата, изчетох я от началото /предните не съм все още/. Планирам пътуване до северна Италия през Май, до тук имам само самолетни билети до Бергамо и от Бергамо. Датите ни са 11-15 май, полетите сутрешни, ще бъдем двамата със съпруга ми. Първоначалната ми идея беше да си наемем кола още от летището и да отпрашваме малко на юг. Ще имаме 1 куфар и си мисля, че няма да е удачно да се придвижваме с влак. Искам да посетим Ла Специя, по-конкретно Чинкуе тере /мъжът ми ходи там през далечната 2004-та/ и от тогава искам и аз Blush, след това до Пиза и по-нататък не знам. Зная, че 4 дни не са достатъчни, и биха стигнали само за Милано, но идеята ми за този път е друга.
Отбелязала съм си някои неща, но и много не са ми ясни. Те първа трябва да организирам всичко, а времето не е много. Основно се чудя как да подредя нощувките, за да мога да ги букна.
Ще бъда благодарна за насоки от тамошните мами или от хора пътували скоро в тази посока. А и всеки съвет ще ми е полезен, тъй като организирам сама за пръв път подобен трип.

# 538
Mikkey, със закъснение, благодаря за препоръката за Дезенцано, още тогава като го препоръча го видяхме и точно такова търсим. Ще сме там, като единия ден ще идем до Верона, а един ден евентуално до Бреша. Там до онзи замък също, изкочи ми името, дето е на едно като нос:)

Искам да ви питам за съвет, има ли смисъл да купуваме билет за автобус / влак от сега, предвид, че Ryanair може да имат закъснение и малко. Гледам от летището има автобус до Бреша и от там с влак до Деценцано. На този вариант сме се спрели, какво мислите? Ние на 21 Май летим.

Последната вечер ще спим в Бергамо, сутрешният полет е рано, 7.10. Може ли да препоръчате подходящ хотел. И според вас как е най-добре по това време до летището,  градски транспорт или с такси. Ако с такси коя фирма и лесно ли става поръчването като не говорим Италиански?

Някой ме беше питал защо тази година решаваме с транспорт вместо с кола. Ако не е късно да отговоря: защото мин година ни излезе много скъпо, а бенефит почти нямаше. Ние от Бергамо отидохме в Комо, там я оставихме на паркинг дните в Комо. След това от Комо до Гарда и там паркинг. И накрая от Гарда до летището. Можехме с влак това, без да мислим колата Simple Smile Кола може би за по интензивни екскурзии, всеки ден някъде.

# 539
  • In transit
teg, и ние така се придвижихме, както си описала, само, че в обратен ред, от Дезенцано до летището в Бергамо. Може и с влак във вашия случай, ако ще спите навръщане в Бергамо, няма смисъл да ходите до летището и оттам до града.
В Бергамо отсядаме най-често в B&B Hotel Bergamo, чисто, удобно близо до гарата и с хубава закуска (която се плаща отделно). Ако се спрете на него виж цените директно през сайта на B&B Hotels, имат изгодни оферти и са по-ниски от букинг.
Освен там сме спали в: NH Bergamo, Mercure Bergamo Centro Palazzo Dolci, Hotel Excelsior San Marco, Best Western Hotel Piemontese и Arli Hotel Business and Wellness. Всички са прилични и с хубава закуска.

Oliboo, Дезенцано е много хубаво градче, с малко аристократично излъчване и сравнително спокойно. Има си чудесни гледки към езерото и разкошен залез. Е, не като Лимоне и Рива, които показа по-горе Реджи, но оттам може да се разходите с автобус до Салò или до Сирмионе с корабче.

Реджи, приятна почивка! Heart

Общи условия

Активация на акаунт