С какво ви дразнят свекървите? – 160

• 26 164
  • 757
  •   1
Отговори
# 735
На мнението на Светкавица съм. Снахата не й е чиста работата, синът изглежда сравнително нормален обаче бабата е изтрещяла. Само тя можела да осигури добър живот и възпитание на детето, хайде бе! Съвсем се е вживяла и много си е повярвала. Гледала, добре. Но като се тегли чертата, това дете не е нейно. А нейното го хвърля на вълците. Нямам думи. И наистина намесата й вероятно усложнява ситуацията.
И аз така мисля. Младите да се развеждат. Нито са първите, нито последните. Има си утвърдена практика у нас, при когото и да остане детето, другият ще може да го вижда. Или поне да се почне дело, а дали ще завърши, никой не знае. Аз мъжът го разбирам, и аз трудно бих приела подобно премълчаване. Или има нещо ненаред в онази история, или в самата жена. И последвалата реакция не е от най-адекватните. Крие се нещо и то яко.
Поведението на бабата също не е много нормално. Макар че не съм съгласна с това, че се е обърнала срещу сина си. Все пак е ангажирала познат адвокат да го защитава. Явно и още шокирана, уплашена и объркана. Ще ѝ мине. Тайс да ѝ възпира напъните да "помага" и опази внучката за себе си. Особено с тази странна снаха.
Разказвали са ми за една такава баба, която трепери за внучето си и се съгласява на всичко, само и само да не ѝ спрат контактите с него. А младите грозно злоупотребяват с това. Мислех, че споделящите пресилват нещата, а то наистина имало такива случаи.

# 736
Само не разбрах, това е трети брак на тази жена, мъжът й за толкова години как нищо не е разбрал за предния й живот.

# 737
Той за единия може да знае.

# 738
  • Варна
По-интересното е как е разбрал в крайна сметка. Но предполагам, че няма да научим, а и не ни засяга.

# 739
  • Другата България
Скрит текст:
На мнението на Светкавица съм. Снахата не й е чиста работата, синът изглежда сравнително нормален обаче бабата е изтрещяла. Само тя можела да осигури добър живот и възпитание на детето, хайде бе! Съвсем се е вживяла и много си е повярвала. Гледала, добре. Но като се тегли чертата, това дете не е нейно. А нейното го хвърля на вълците. Нямам думи. И наистина намесата й вероятно усложнява ситуацията.
И аз така мисля. Младите да се развеждат. Нито са първите, нито последните. Има си утвърдена практика у нас, при когото и да остане детето, другият ще може да го вижда. Или поне да се почне дело, а дали ще завърши, никой не знае. Аз мъжът го разбирам, и аз трудно бих приела подобно премълчаване. Или има нещо ненаред в онази история, или в самата жена. И последвалата реакция не е от най-адекватните. Крие се нещо и то яко.
Поведението на бабата също не е много нормално. Макар че не съм съгласна с това, че се е обърнала срещу сина си.
Все пак е ангажирала познат адвокат да го защитава.
Скрит текст:
Явно и още шокирана, уплашена и объркана. Ще ѝ мине. Тайс да ѝ възпира напъните да "помага" и опази внучката за себе си. Особено с тази странна снаха.
Разказвали са ми за една такава баба, която трепери за внучето си и се съгласява на всичко, само и само да не ѝ спрат контактите с него. А младите грозно злоупотребяват с това. Мислех, че споделящите пресилват нещата, а то наистина имало такива случаи.
Напротив, аз разбрах точно обратното, ако изобщо нещо можеше да се разбере.
Идеята е била познат юрист да защитава интересите на бабата и снахата.
Но може и аз да не съм разбрала.

# 740
В началото историята звучеше странно, най-вече заради накъсаните изречения на tays. Сега се поизясни.
Първо, съветвам tays да не вярва на сто процента на сина. Даже се чудя как адвокат с опит, вярва така сляпо. За моя баща когото и да попиташ от роднини, съседи, приятели, и досега би се заклел колко прекрасен човек е и колко е загубила майка ми от раздялата. Но аз знам какво съм видяла и какво помня, затова и винаги имам едно наум, че хората не може да знаят какво става в чуждия дом. Дори и близки роднини не винаги знаят
Второ, според мен детето е неглижирано еднакво и от двамата си родители. Доколкото разбирам, то е давано на бабата от понеделник до петък и родителите са го гледали само събота и неделя. Ужасна практика, да си зарежеш детето, естествено оправдания и двамата ще си намерят, единия работата, другия ученето. В резултат и бабата си е повярвала, че е нещо повече от баба и сега се изживява като родител на детето, което също е погрешно. Ролите в това семейство са объркани и не е зле да поговорят всички с психолог, за да ги оправят. Това, ако се замислят наистина за интереса на детето, а не както сега - всеки да смята, че само той може да го отгледа, макар че и тримата са се провалили досега. И тримата поставят себе си на първо място, а не детето.
Трето, при толкова имоти не разбирам защо е такава трагедия майката да остане с детето в един от тях. Очевидно бащата също живее наготово, жилището не е негово и е силно казано, че е изгонен. Нали не отива на улицата.
Четвърто, майката има право да не споделя живота си преди брака. Личните неща затова са лични. Може да е била наистина жертва на насилие в предишните си бракове. За съжаление, хората не си вземат поука, а по-скоро повтарят грешките си, особено при избора на партньор. Ако е била свидетел на насилие като дете, няма нищо чудно в това да не общува с майка си, да избира неподходящи партньори и да не иска да говори за това. И не е и длъжна, дори със съпруг номер три. Не е приятно да се крие, но един разбиращ и обичащ човек ще уважи и разбере, че.може да има травма и ще изчака търпеливо. Струва ми се, че това не е станало в случая.
Пето, смятам че е в интерес на детето да го отгледат споделено двамата родители, а не бабата. Тя може да си даде апартамента за ползване от внучката безусловно, ако наистина я обича толкова и да не се меси повече. Така ще даде шанс на детето да има родители. Струва ми се, че достатъчно се е месила досега, макар и уж да помогне. Мечешки услуги са това.

# 741
Случайно разбира, не е ровил.
Той ако беше ровил, да е намерил.

Опосум, то споделено, ама бащата като кара нощни смени, трябва да разчита на майка си.
Модерно е споделеното, но е доста неприложимо.

# 742
По-интересното е как е разбрал в крайна сметка. Но предполагам, че няма да научим, а и не ни засяга.
Нали Тайс каза, че бил попаднал на някакъв чат с приятелка.
Кой знае и приятелките как и какво са си говорили, че се е вбесил така.

Мери Ан, то оня ден нищо на никого не беше ясно 🙂, но сега последно нали сина ще защитаваме. Бабата вероятно е разчитала скараните да се сдобрят, а после, като е видяла накъде отиват, се е шашната и е почнала да измисля глупости.

Опосум, и си права, и не си. В едно семейство личен живот е доста относително понятие. Има някакви граници отвъд които криенето на личното вече става лъжа и съзнателна измама.
Опитвам се да се поставя в тяхната ситуация, Ами не, не бих приела за нормално премълчаването на такива скелети в гардероба. Много е подозрително. И да, прав е мъжът да го окачествява като предателство.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 12:29 от птица

# 743
И моят баща изглеждаше голям пич, но какво сме преживели аз и майка ми е много трудно за осмисляне. Аз даже бях забравила част от тормоза върху мен като съм била 7-8 годишна, припомних си го по друг повод. На когото и да съм разказала как ме е тормозил, всички са изпадали в ужас, а майка ми е била още по-голяма жертва. И не говоря само за физическо насилие, ами и за психологически садизъм. В някакъв момент е душил майка ми пред мен и брат ми и не се е трогнал особено много от писъците ни. И никой, абсолютно никой не подозираше, дори и баба ми и дядо ми, при които ходехме всяка събота и неделя. Затова написах още в началото, че вярвам на снахата и че една жена не би си тръгнала от мъжа си просто ей така.

# 744
Доколкото разбирам бабата е движещата сила в този случай и тя е тази, която пласира идеите за детеубийство и какво още беше.

Тази ситуация от типа, в който всички замесени накрая излизат с щети. Жалко за детето само.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 13:06 от EmmaT

# 745
Това за детеубийството не си ли го ние измислихме?

# 746
  • Варна
Ако снахата е чак толкова изкусна манипулаторка, можеше да прокара някаква сърцераздирателна история за трагичната смърт на предишното й семейство и да приплаче на рамото на мъжа си как при него е намерила нов живот и ала бала. На повечето мъже толкова им трябва, няма да ровят повече и ще се почувстват ега ти пичовете, върнали любимата към живота. А тази още при първия въпрос е реагирала много крайно. Освен това някъде назад сякаш прочетох, че е изпаднала в ужас от евентуална връзка с нейната майка, защо? Защото има какво да крие, аз друго обяснение не виждам.

# 747
Tays, приложимо е, но ако поставиш детето на първо място.
Излизах преди години с един баща, който си гледаше двете момичета споделено с майката, но той беше променил целия си живат след развода. Беше съобразил работата си, както и отиде да живее в същия квартал, за да може децата да са на пеша разстояние между двата си дома, както и да е близо училшщето за всички. 
Иначе и там е имало големи драми. Тоя се беше женил за документи, използвал първата си жена, развел се веднага като получил паспорта. Във втората бил много влюбен, но пък си бил свикнал да хайманосва, така че на нея и писнало и когато отишъл с приятели в Лас Вегас, тя му изневерила с някаква стара любов. И това при деца на три и една година. Три годишното я издало на баща си, скарали се, тя извикала полиция и го изгонили. Последвал развод, тя се омъжила за старата си любов, гледат споделено децата и така. Той смята, че това му е наказание от съдбата задето е измамил първата си жена, но истината е, че просто не е бил добър съпруг и за втората.
Обаче след развода наистина е много добър баща, там две мнения няма, гледа си дъщеричките всеотдайно и прекарва качествено време с тях, а не просто да ги метне за отглеждане на майка си.

# 748
Разбирам, че някои потребителки имат своите лични неприятни преживявания. Но това не е равносилно на всеки мъж е виновен. Както се видя последните дни с убийството във Вакарел и майката може да е насилника. И отвън да не се вижда нищо различно или притеснително. Но да осъждаме бащата като насилник, само защото на потребител Х и У е такъв не е издържано.

# 749
Тя е излъгала мъжа си за детето, нали снощи писах. Защо лъже, тя си знае.
Факт е, че не иска да каже каква е историята, дори бяга. Аз не знам дали и да се рови по тази линия.
Тя казва на мъжа, че детето е починало при раждането. Но той ми донесе документ, че е родила живо дете.
Не знам, просто човекът е объркан и се притеснява за дъщеря си с тази майка. Още всичко е шок и ужас. Ще се разрешат нещата. Емоции много, но в края на краищата имаме едно дете, което тепърва трябва да се отглежда и е необходима зрялост от замесените възрастни.

Сега, той как е подходил, поискал е обяснения, съответно. Не знам всеки на негово място дали ще си затрае, хора сме, реагираме при събития.

Освен това, тя споделя тези неща с приятелки в чат, но не и с мъжа си, ами съмнително е.

Опосум, и аз имам татковци за пример. Единият дори успя да си върне дъщерята от страна в ЕС, за да си я гледа. Какви битки бяха , и всичко в полза на майката. Взе разрешение за пътуване майката, и и с него изведе детето, и му смени държавата. Но детето си искаше при тати, та сама се пребори да се върне. Е, беше и по-голяма и успя да се опълчи, като влезе в пубертета, и направи и майка си, и пастрока луди, за да си дойде в България. И там какви битки бяха. Но тук имаме малко детенце, има време то само да преценява и оценява.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 12:45 от tays

Общи условия

Активация на акаунт