Зачитане на трудов стаж и професионален опит

• 2 678
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
На мен много изненадващо в детска градина ми признаха 16 години стаж от съвсем друга професия, а на мои колеги в същата ситуация - 6 години, на други - нищо.  Всеки прави каквото си реши явно.

# 16
Някои организации признават целия трудов стаж. Всичко зависи от това, което е разписано във вътрешните правила.
На мен много изненадващо в детска градина ми признаха 16 години стаж от съвсем друга професия, а на мои колеги в същата ситуация - 6 години, на други - нищо.  Всеки прави каквото си реши явно.

# 17
Настоящият ни КТД, както и предходния, признава само стажа на сходна позиция.
Много години, преди тези последни два, се признаваше целия трудов стаж без значение сферата, позицията и опита.
Всичко зависи от КТД. Борете се следващия КТД да признава целия трудов стаж, друг начин няма.

# 18
  • Sofia
Някои организации признават целия трудов стаж. Всичко зависи от това, което е разписано във вътрешните правила.
Да, но моят стаж е 21 години. Как решиха да са точно 16 не разбрах. Освен това подписах договор на 80 на сто от заплатата за учител, защото решиха да не ми признаят уверението от университета за взет държавен изпит. В края на месеца ми изплатиха обаче 100 %. Още не съм подписала нов договор в същото време . Това го наричам правене каквото си искат.

# 19
Да, но моят стаж е 21 години. Как решиха да са точно 16 не разбрах. Освен това подписах договор на 80 на сто от заплатата за учител, защото решиха да не ми признаят уверението от университета за взет държавен изпит. В края на месеца ми изплатиха обаче 100 %. Още не съм подписала нов договор в същото време . Това го наричам правене каквото си искат.

КОЛЕКТИВЕН ТРУДОВ ДОГОВОР ЗА СИСТЕМАТА НА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО И УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Чл. 24. МИНИСТЕРСТВОТО и РАБОТОДАТЕЛИТЕ при определяне продължителността на трудовия стаж и професионалния опит, за които се заплаща допълнително трудово възнаграждение, зачитат изцяло за придобит трудов стаж и професионален опит по смисъла на Наредбата за структурата и организацията на работната заплата придобития трудов стаж до 01.07.2007 г. по трудово или служебно правоотношение.
Чл. 25. МИНИСТЕРСТВОТО и РАБОТОДАТЕЛИТЕ зачитат трудовия стаж, придобит след 01.07.2007 г. в друго предприятие на сходна или със същия характер работа или професия, съгласно чл. 12, ал. 4 от Наредбата за структурата и организацията на работната заплата, както следва:
1. За педагогическия персонал в съответствие с чл. 19, ал. 1, ал. 2 и ал. 4 от Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, както и в други отрасли и дейности по специалността от висшето образование с придобита образователно-квалификационна степен „магистър“ или „бакалавър“, която ползва като учител.
2. За непедагогическия персонал – съгласно Националната класификация на професиите и длъжностите в Република България.

Общи условия

Активация на акаунт