Алергична кашлица и бременност

• 309
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте! Имали ли сте алергична кашлица през бременността и с какво се лекувахте? Има 2 алерголога в града и двамата са неадекватни. Пия магнезий и но шпа защото корема ме заболява от напъните и пристъпите. Алергията ми е неизяснена, не е хранителна

# 1
  • София/Севлиево
Аз имам един куп неизяснени алергии (и някои , които знам към какво са),но като бях бременна изчезнаха като с магическа пръчка ,а с тях и досадната кашлица.Появиха се пак около половин година след раждането (което съвпадна с началото на пролетта, когато обичайно почват да ме мъчат).Чела съм,че по време на бременност симптомите отшумяват...

# 2
  • София
Пий нещо хомеопатично засега. Примерно Стодал.
Пък и противоалергичен сироп по 1 път на ден няма да навреди. Или Фенистил...

# 3
Посетете лекар, аз бих отишла при пулмолог. Има инхалатори, които се изписват и при бременност. Притокът на кислород е много важен докато сте бременна. Може да се прилага и урбазон.

# 4
Пила съм стодал и още 2 сиропа и никой не помага за успокояване на кашлицата, според алерголозите нищо не мога да взимам. В листовката на ериус пише че не се прилга при бременни.
Пий нещо хомеопатично засега. Примерно Стодал.
Пък и противоалергичен сироп по 1 път на ден няма да навреди. Или Фенистил...
Посетете лекар, аз бих отишла при пулмолог. Има инхалатори, които се изписват и при бременност. Притокът на кислород е много важен докато сте бременна. Може да се прилага и урбазон.
И пулмолог съм посешавала в началото, 2 антибиотика изпих защото мислеше че е вирусна кашлица. Сега според него съм за алерголог, а оттам също вече имам горчив опит

# 5
Кога се появи тази кашлица и колко дълго продължава? Наблюдавай кога и от какво се обостря и какво я облекчава. Не е нужно да са лекарства ..
Студен/топъл въздух, легнала/права, денем/нощем, суха/влажна...
Неизяснена алергия е все едно не си била на лекар. Ама на бременна нищо няма и да каже...
Има много начини да се облекчиш, не е задължително да е с лекарства. Ама диагноза само кашлица няма как да ти се помогне...

# 6
Абсолютно нищо няма свързано, получавам я навсякъде, започна след едно боледуване. Има дни в които не кашлям и такива в които получавам мускулна треска на стомаха от кашлица. Навън ми е 100 пъти по-добре, но в затворени пространства е ужас. Излизане навън я облекчава, нищо друто. Но не мога да стоя цял ден навън, имам малко дете.
Кога се появи тази кашлица и колко дълго продължава? Наблюдавай кога и от какво се обостря и какво я облекчава. Не е нужно да са лекарства ..
Студен/топъл въздух, легнала/права, денем/нощем, суха/влажна...
Неизяснена алергия е все едно не си била на лекар. Ама на бременна нищо няма и да каже...
Има много начини да се облекчиш, не е задължително да е с лекарства. Ама диагноза само кашлица няма как да ти се помогне...

# 7
Остатъчна кашлица след боледуване понякога влача с месеци.  Слабо място ми е.
Значи сухият въздух те дразни, щом на затворено се усилва. Да пробваш с овлажнител?
Смучки за гърло, за да не е сухо... Някакви такива.

# 8
Съгласна съм, но кашлицата не е всеки ден. 2 дни нищо ми няма и на третия получавам пристъпи, дразни ме гърлото, не кашлям от дробовете. Също така и очите ми сълзят.
Остатъчна кашлица след боледуване понякога влача с месеци.  Слабо място ми е.
Значи сухият въздух те дразни, щом на затворено се усилва. Да пробваш с овлажнител?
Смучки за гърло, за да не е сухо... Някакви такива.

# 9
Аз съм с астма, две бременности имам, и при двете имах изписан инхалатор. Сиропите не помагат, само разкашлят повече. Не бих пила сироп.

# 10
Здравейте! Имали ли сте алергична кашлица през бременността и с какво се лекувахте? Има 2 алерголога в града и двамата са неадекватни. Пия магнезий и но шпа защото корема ме заболява от напъните и пристъпите. Алергията ми е неизяснена, не е хранителна

Здравейте, аз имах алергия през бременността постоянна кашлица , кихане и какво ли не задух , течение на носа бях много зле обиколиха цяла България за отзиви и прегледи казаха , че е от котката ми с която живея 4 години. Оказа се хормонален дисбаланс заради бременността и усещам алергени във въздуха. Нищо не ми помогна освен Назонекс той става за бременни х 1 впръскване в ноздра. И Фортекал, също става за бременни по схема 10 дни х1 вечер и спирате.  После само при нужда.  При мен на 4 ден всичко спря и го спрях. Много ми помогна направо се родих.
Успех.

Общи условия

Активация на акаунт