Отговори
# 540
  • София
Скрит текст:
Здравейте,някой има ли наблюдения или опит - кои са най-читавите вносители на коли от САЩ тук?
Не ти трябва американска кола, освен ако не си им върл фен. Голям двигател (и голям данък), голям разход, малко коне, чупливи и няма части за тях.
Вярно. Но има и друг момент. Внос на нещо, което не е щатска марка, но идва по-изгодно. Как го правят, не знам, но е факт.
Не говорим за ширпотреба.
Нещо със сходни параметри, у нас или в Европа идва с 20, че и до 30% разлика при внос оттам. А при по-голяма сума, разликата идва сериозна.

# 541
По-добре от Канада. Частите били същите като на европейските модели.

# 542
  • Out of the Mix
Не знам, гледам доста се карат 8 цилиндровите 5.7 в Гранд Черокитa, a звука ще си умирам да го слушам сигурно.
Много се замислям и аз за едно бяло или черно HEMI, Summit изпълнение.

# 543
Накратко това разбрах аз от темата в Тойота (по памет):
- с лизинг ще платиш във времето общо повече отколкото веднага кеш. Ти си решаваш дали сега или в продължение на години разсрочено ще платиш. Смята се лесно с калкулатор - толкова вноски по толкова лева + лихвата, и сравняваш.
- условията за лизинг са еднакви и за нови и за употребявани автомобили.
- ще трябва да ползваш техния застраховател с техните тарифи. Което не е съвсем зле, но ако имаш твой личен брокер можеш да си ползваш отстъпка. Аз съм така в момента, и ми е много изгодно.
- ако недайсибоже ти откраднат колата платените вноски ти изгарят и не ти ги връщат. Имало опция за една допълнителна спец застраховка по този случай... Не задълбах в теорията, защото ми звучеше страшно Grinning и се отказах от лизинга.
Относно кражбите твърди се, че един модел Тойота е от най-крадените в БГ. Но един близък човек в полицията ми сподели, че колите застраховани в една определена фирма не били в тази група. Това донякъде ме успокои Grinning Впоследствие същият този застраховател ми инсталира задължителен имобилайзер и вече въобще не я мисля.
Предполагам, че сега около празниците ще има оферти по всички фирми за нови автомобили.

Има вариант да платиш и по-малко като си на лизинг, ако намериш оферта с 0% лихва. Шкода предлагат такава до 2 години ако платиш 50% предварително. Тоест на кола за 100 000 лв плащаш 50 Хил сега и другите 50 разделени на 24 месеца. Спестяваш минимум 1500 лв от инфлация само. Сега дали искаш да дадеш 100 хил лв за шкода е друг въпрос..

# 544
100 000 лв за Шкода (опитното зайче на VW) ? Никога няма да ги дам.

# 545
Каква е тази Шкода за 100к, лети ли Grinning

# 546
Хубава. Тунингован голф...

# 547
Каква е тази Шкода за 100к, лети ли Grinning

ENYAK или най-натопорчения Kodiaq.

# 548
Както е казал поетът, ИмАл си едни пари -дал си Grinning Шкода дилърите в България били най-добрите на Шкода въобще, така се говори.

# 549
Че той Фолксваген е собственик на над десет фирми,включително и испанската Сеат. И тя ли е калпава? И Инфинити е с двигател на Мерцедес.

# 550
Че той Фолксваген е собственик на над десет фирми, включително и испанската Сеат. И тя ли е калпава? И Инфинити е с двигател на Мерцедес.
Грешен отговор, бензиновите мотори на Инфинити са си на Нисан, дизеловите са на Рено. Карам Инфинити и съм запознат.
 VW преди да купят Шкода, ползваха СЕАТ за опитно зайче. Новите мотори ги слагаха първо на СЕАТ и ако са добри, тогава и на VW.

# 551
  • на Мелмак
Екстра са си Шкодите за 100 и над 100. Съпоставими с подобни в този ценови клас.

# 552
  • София
Между другото Шкода бяха единствените, които предлагаха чисто нови автомобили с опция за поставяне на газова уредба “заводски” и влизаше в гаранцията на колата, но сега виждам, че са махнали тази опция в сайта. Дали го предлагат още - не знам..

# 553
И Кия го имаха това. Ама сега с масовата електрификация това се заменя от плъг-ин хибриди.

# 554
Че той Фолксваген е собственик на над десет фирми, включително и испанската Сеат. И тя ли е калпава? И Инфинити е с двигател на Мерцедес.
Грешен отговор, бензиновите мотори на Инфинити са си на Нисан, дизеловите са на Рено. Карам Инфинити и съм запознат.
 VW преди да купят Шкода, ползваха СЕАТ за опитно зайче. Новите мотори ги слагаха първо на СЕАТ и ако са добри, тогава и на VW.
Преди десет-петнадесет години някои модели на Инфинити имаха двигатели на Мерцедес. Сигура.

Общи условия

Активация на акаунт