Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 62

• 74 497
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Пържени филийки с любимия ми царевичен хляб и неделно мързеливо печено бутче с картофки Blush

# 556
Супа праз, агнешко с критараки и салам торта.

# 557
# 558
  • Благоевград
Феноменално вкусните ми кюфтенца от киноа. Хрупкави отвън, сочни отвътре.

# 559

Може ли рецепта. В момента имам остатък от едно картофено пюре, което вече никой не иска и сварена киноа. Току виж съм им ги пробутала и двете в нова форма Wink

# 560
  • Варна
Mimi0585, тази салам торта изглежда малко различна от обичайните, би ли споделила рецептата, моля.

# 561
  • Благоевград

Може ли рецепта. В момента имам остатък от едно картофено пюре, което вече никой не иска и сварена киноа. Току виж съм им ги пробутала и двете в нова форма Wink

Основната рецепта е на Лора и Стоян от Бон апети. Аз малко си я измених
100 грама киноа, 2 големи яйца, 70 грама сирене (моето е без лактоза), 2 шепи бейби спанак, 5 супени лъжици галета, 2 големи шепи бейби спанак, 1 малка глава кромид лук, 50 грама натурални маслини, обезкостени.
Киноата се сварява в подсолена вода и се оставя в гевгир да се отцеди и изстине. През това време се намачква сиренето, маслините и кромидът се наситняват, спанакът се измива, наситнява и се добавя в сместа. Изстиналата киноа се добавя към тази смес, слагат се яйцата, галетата и се осолява. От тази смес излизат 16 големи кюфтета. По принцип ги пържа в сгорещена мазнина, сега ги пекох на хартия за печене поръсени с капки олио от авокадо. Да ви е сладко! ❤️

# 562
  • In transit
Вчера мм беше рожденик, пожела си торта 3 шоколада

За основно приготвих свински джолани бавно сготвени в бира с божествена хрупкава коричка, накрая добавих картофи.

Салата от червено зеле

и пикантна разядка със сирене

Джоб пица с плънки по избор

Пухкави палачинки с котидж

# 563
  • Mediterraneo
Мусака в кукъра( вкъщи мусаката е без заливка).

Салата

Пържени рибни филета, но не се сещам от каква риба са в случая

# 564
Бърз тутманик

Телешка супа

# 565
FloridaM, малко на око го правих защото рецептата ми е за по голямо количество.2 пак бисквити,2 суп .лъж.какао,100 гр пудра захар,около 150 гр разтопено масло,200 мл прясно мляко и 1/2 кутия локум нарязан на дребно.Това е.Честит рожденик Mики.Цяла вечност не съм теглила баница та за вечеря едничка.

# 566

Днес си играх и направих питката от Черешката на тортата, която правиха миналата седмица. Не помня някога да ми се е получавала толкова добре, много е вкусна, на конци, пухкава и маслена.

# 567
  • под тепетата
Ох, и питка, и телешка супа не отказвам!
Mikkey, здрав и щастлив да ти е рожденикът!
 У нас една мишка- мъжка, издълба дупка във врелите макарони

Не мога да се отлепя от локумките на Джемма!

Лека и спокойна неделна вечер!

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 22:23 от bilqna_69

# 568
Mikkey, честит да ти е рожденика.
От мен нещо набързо
Салата от домати , печени чушки

Наденички със сладки картофи

# 569
  • Sofia
Мики, честит да е рожденикът! Simple Smile
Днес приготвих рикотени бисквитки, на голяма почит у нас. Просто са прелестни! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт