Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 62

  • 74 487
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 752
О, да, хляба с квас си е съвсем друга работа! Аз пробвах чабата, получи се





И зелен фасул с телешко

# 586
  • Мнения: 28 707
А не мога да завъдя квас, нещо не ме харесва.Вчера правих азитски оризови нудли със свинско и заленчуци:

# 587
  • Sofia
  • Мнения: 22 565
А не мога да завъдя квас, нещо не ме харесва....
Аз забравих в предния си коментар, ама ако някой иска квас, да казва. Simple Smile Пращам по куриер (много пъти съм го правила) в БГ разбира се. Само пощенските са си за вас.  Квасът обича/вирее най-добре на топличко (23-25градуса). Simple Smile

# 588
  • Мнения: 28 707
На около 21-22гр.  дали ще иска да живее у нас?Simple Smile)))

# 589
  • Sofia
  • Мнения: 22 565
На около 21-22гр.  дали ще иска да живее у нас?Simple Smile)))
Скрит текст:
Има начин, разбира се. Simple Smile

# 590
  • Мнения: 5 407
Сложих квас тази вечер и пуснах надеждата да се върти около него. Дано ми се получи този път. 10 гр вода с 5 гр бяло брашно и 5 гр ръжено.
Утре не го пипам нали, чак в четвъртък вечер трябва да го храня и после почвам през 12 часа. Правилно ли съм разбрала? До седмия ден хвърлям, а след това мога да събирам остатъчен квас?
Много се вълнувам!

Много се извинявам! Аз съм си мислила, че пиша в темата за квас 🤦

Качвам и една снимка
♡Ориз с гъби на фурна

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 22:25 от Morkovelka99

# 591
  • Sofia
  • Мнения: 22 565
Сложих квас тази вечер и пуснах надеждата да се върти около него. Дано ми се получи този път. 10 гр вода с 5 гр бяло брашно и 5 гр ръжено.
Утре не го пипам нали, чак в четвъртък вечер трябва да го храня и после почвам през 12 часа. Правилно ли съм разбрала? До седмия ден хвърлям, а след това мога да събирам остатъчен квас?
Много се вълнувам!
Не е тук мястото...

Скрит текст:
Захващане на квас -  https://morrennaa.blogspot.com/2024/12/blog-post.html

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 22:23 от Morena

# 592
  • Мнения: 890
Чеснови питки

Пилешки филенца с корнфлейкс

И една не фотогенична морковена торта

# 593
  • София
  • Мнения: 15 827
Риба, картофки, и крилца с бира..





# 594
  • Мнения: 287





Пържолки и салата


Панирана шунка


И крем супа

# 595
  • Мнения: 7 981
Днес отново пръжки/джумерки  😉уж за виното за тази вечер, а първата порция свърши...няма да има и за качамак...

# 596
  • In transit
  • Мнения: 14 196
Благодаря ви много за вниманието и пожеланията!

Тази седмица правих печено пуешко филе, за студена консумация, на сандвичи и като мезе. Много се хареса вкъщи, даже имам заявка пак да правя тези дни. Сандвичите забравих да снимам, мм беше гладен. Grinning Следващият път.


Лабне с чери и маслини на тиган, много вкусно мезе. За мен си беше основно. Simple Smile


Мус от авокадо


Домашен пилешки бульон с тортелини


Чабати с маслини

# 597
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 123

Спагети с пилешко и спанак

Попрепечен тиквеник

Наложена баница с кисело мляко

По случайна рецепта от Интернет Пиле по кипърски

Яхния с нахут, гъби и спанак

# 598
  • София
  • Мнения: 1 623
Честито на всички празнуващи.

Благодарна съм, че постоянно ме вдъхновявате и, че споделяте рецептите си тук.
Правих пиле в горчица по Лебовиц-мисля Мики пусна рецептата-ами ядеш и ревеш...не искаш да свършва.

Триъгълни банички по рецепта на съфорумка.



Сьомгова пъстърва/при мен херинга/ с филирани бадеми по рецепта на Мики пак-еми голяма вкуснотия, ядеш и не искаш да свършва тази наслада.
Снимката изглежда като пица, но сина ми, който е на 16 г. приготви ястието.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 10:51 от stefina

# 599
  • Варна
  • Мнения: 1 448
Руло от кайма с обвивка от бекон и картофено пюре.


Общи условия

Активация на акаунт