Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 62

• 74 470
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
И аз пържих филийки за закуска, но не ги снимах. Отбелязахме Зарезан с пълнена патица върху кисело зеле и домашен хляб.

Салатата беше от моркови с орехи и сушен касис. Пълнежът - булгур и дреболии.

И локумено руло за десерт.

# 646
Обичам я тая тема! Hug
Както казва моята племенница - тук винаги ухае на "мама си е у дома". Relaxed

Ималите повод да почерпят да са здрави, спокойни, доволни и много обичани, а болните - да оздравяват!

Вчера малко си поиграх, но пък вкъщи всички са повече от доволни от крайния резултат. Simple Smile

Докато се наканя да снимам, горните два реда от чинията вече липсваха. Grinning

И аз се нареждам за пръжките на denyil. Heart Eyes

# 647

Здравословен сладкиш и за мен , и за децата. Овесени ядки, настъргани моркови, ябълка, две яйца, половин чаша мед и бакпулвер.

# 648
  • под тепетата
Добър ден!
 Yan25, може ли по- точни пропорции, моля ? Изглежда вкусно!
 У дома за радост на мъжа ми - телешко варено, овкусено с неговия оцет от смокини.

И за малкото ми внуче - следобедна закуска- мляко с оризов грис. Е, и мъжете не отказаха Stuck Out Tongue Winking Eye

Спокойна и вкусна неделя на всички!
На beniii - бързо оздравяване!
 Faralina, сега ти се е паднало да си почиваш! Мързелувай активно и се възстановявай бързо!
 Иии, от резервите на баба Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 18:32 от bilqna_69

# 649
Ами моето е с 1 чаша овесени ядки( накиснати във вода),  две яйца, два моркова, една голяма ябълка( хубаво е да се изцеди като се рендоса,  защото като цяло щом няма брашно, сладкиша после стои леко по - мокър) , може и канела... Половин чаша мед и един бакпулвер.

# 650
  • ВАРНА
На Трифон Зарезан дърпан,глазиран джолан с маринован червен лук

# 651
На Трифон Зарезан дърпан,глазиран джолан с маринован червен лук
Много апетитно изглежда! Може ли рецептата и за джолана и за лука!
Нямам снимка на сготвено, че съм след операция и пазя леглото.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 14:04 от Fatalina

# 652
  • Sofia
Фаталина, да се възстановяваш добре!
Снимки.... аз обичайно не снимам, ако вече имам добра снимка на ястието. Нови неща снимам.

Нашата закуска днес е Тиганички (с квас разбира се, де що има брашно и течност, мушкам и квас), с кой каквото си поиска. Simple Smile

Хлябът ни в момента се пече, а когато е готов, ще пъхна агнешка задна плешка (бут де) и ще я забравя на 120градуса до довечера.

# 653
  • София

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 15:40 от Тайна

# 654
  • ВАРНА
Бързо възстановяване Фаталина!
Скрит текст:
Джолан овкусен с мащерка и чесън се пече бавно под фолио около 4 часа.После се маже с глазировка и запича на грил за 15 минути.Глазировката е от сладко от смокини(може да се замести с карамелизирана захар),соев сос,балсамов оцет,настърган джинджифил.Варят се до хомогенност и при нужда се сгъстява с нешесте.
А маринованият лук ни стана любима храна през студените месеци. Нарязан червен лук се залива с оцет и захар.В сгорещен оцет се слага захар,колкото да е приятно на вкус за правещият го(като заливката за пукани чушлета) и се залива лука,като престояват поне 48 часа преди консумация.Аз си правя продукцията в голям буркан и периодично зареждам с нова.[spoiler ]

# 655
Здравейте!  Много апетитни и изкушаващи ястия видях. Heart Eyes
Бързо оздравяване на всички болни!
У нас днес имаше -
Кексчета с царевично брашно и сирене

Постна супа с картофи, зелен боб и сирене

Пълнени чушки и сарми

Питка, която за малко да излезе от тавата

За десерт - тиквеник

# 656
От мен само една пица и картофени кюфтета, а също и неснимана супа с дробчета

# 657
Телешко с ориз.Сладкиш с череши и шоколад.

# 658
Fatalina, бързо възстановяване!

Да покажа и днешната закуска - бързи мекици без втасване по рецепта на "Приказна кухня с Ани"

Хубава вечер и успешна нова седмица!

# 659

Пилешки пържоли в маслено-чеснов сос. Рецептата е френска, гледах я обаче представена от бразилка 😃 Без значение от къде е, истината е, че това са едни от най-вкусните пилешки пържоли, които съм яла. Трябваше да са с бяло месо, но мъжът ми взел от бут. Пак станаха. Хубава неделна вечер ❤️

Общи условия

Активация на акаунт