Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 27

• 26 281
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
С години, в друга тема /за праховете/сме го нищили това с инфото на етикета .,,, не е определящо то. Не е за тук темата за това и няма да се разпростирам.
Пера дрехи на 60..малко са тези които пускам на 40. Нямам нищо свито. Чаршафи с етикет 40..няма как да пера на 40..никакъв шанс просто  Grinning

# 676
  • на Мелмак
Много е удобно дозирането при пералните. Може с него, може без него, както ви е удобно. Използването на тази функция ми показа всъщност с колко много препарат съм перяла преди това. Сега като взема една опаковка, забравям кога е купена. Използвам и нормален прах (на гранули). Самопочистващата се сушилня също. Моята е сигурно повече от 8г и съм доволна от тази ѝ опция.

# 677
Много е удобно дозирането при пералните. Може с него, може без него, както ви е удобно. Използването на тази функция ми показа всъщност с колко много препарат съм перяла преди това. Сега като взема една опаковка, забравям кога е купена. Използвам и нормален прах (на гранули). Самопочистващата се сушилня също. Моята е сигурно повече от 8г и съм доволна от тази ѝ опция.
Почиствала ли си я в сервиз или с някакъв препарат през това време(сушилнята)?

# 678
  • на Мелмак
Не, не съм.
Няколко години след като я купих от четенето тук се бях наплашила, купих препарат за почистване. Една съфорумка ми каза как, не успях, един техник от сервиза на Бош също ми каза по телефона, но нещо аз не успях с комбинацията от копчета в къщи. Та този човек ми каза, че модела е добър и редовното му почистване е гаранция за дълго ползване. Редовното почистване се състои в това, да се чистят двата филтъра на вратата и едно малко филтърче на контейнера. Но за мен това е нормално. Също и за 10 г, ако се наложи веднъж профилактика, ми е ок.
Пиша това, защото когато купих моята имаше друга съфорумка, която не беше чистила филтъра на вратата и беше станал проблем още в самото начало на ползването. Тя също беше със самопочистваща се. Друга съфорумка, с Бош, но не самопочистващ се я беше водила също още в началото на профилактика в сервиз. Тя не беше почиствала добре единия филтър на вратата, независимо, че всички ги е чистила редовно.
Снаха ми също има самопочистваща се Бош и е доволна, и нейната е около 8 годишна.

# 679
Вчера взехме в крайна сметка нова, старата решихме, да не я правим и не сме викали майстора.
Харесахме Бош, 6-та серия със самопочистващ кондензатор, 9кг и на добра цена.
Вече пуснах 3 сушилни, както и на старата ползвам 1 програма. Все пак ще пробвам програмата за хавлии, за завивки и май толкова ми е интереса от към програми.
Клонях към Бош, но все пак погледнах и АЕГ, съвсем ги изключих, като видях, че не само нямат самопочистващ кондензатор, ами нямат и филтър пред кондензатора. Пък може и да е толкова добър филтърът до барабана, че да няма нужда от друг.
Загледах е и Неф, ама тя по функции беше като Бош-а, ама нещо не ме грабна.
Бош 8-ма серия не беше лоша, хубаво изглеждаше, дисплея по - голям, вратата с магнит се усещаше че е. Обаче тази която взехме беше намалена на 1300лв, 8-ма серия беше 1900лв, някак си ми се видя голяма разликата, пък едва ли сушенето ще е много по - различно, заради дисплея и вратата. И решихме, че тази ни устройва.
Сега остава да издържи, като старата 10години и ще съм много доволна.

# 680
Филтъра на вратата на АЕГ не е толкова добър, че да няма и пред кондензатора. Но са решили да го направят без. Не знам защо. Сега на няколко седмици почиствам питата на кондензатора с четка, колкото ми е възможно. Не знам дали е достатъчно но колкото може без да повредят ламелите. Надявам се мъха да не прониква чак толкова навътре. Но едва ли 😁

# 681
Здравейте,  набързо се сдобих със
сушилня SAMSUNG DV80T5220AE/S7 КОНДЕНЗАЦИОННА С ТЕРМОПОМПА, А+++, 8.0 kg
Питането ми е дали преизчислява времено сама по време на сушене.
Никога не я зареждам напълно.

Старата ми преизчесляваше, а на  тази  смесената програма е 3часа....
Абсурдно ми е 3 часа да върти едни чорапи, гащи и едно тънко шушляково елече.

# 682
Два варианта - пускаш и наблюдаваш или четеш опътването, там всичко си пише. Ако случайно нямаш - в интернет има.
П.П.Това с дължината на програмите обикновено се гледа преди да се купи сушилнята.

# 683
Бихте ли споделили на кой модел точно се спряхте?

Вчера взехме в крайна сметка нова, старата решихме, да не я правим и не сме викали майстора.
Харесахме Бош, 6-та серия със самопочистващ кондензатор, 9кг и на добра цена.
Вече пуснах 3 сушилни, както и на старата ползвам 1 програма. Все пак ще пробвам програмата за хавлии, за завивки и май толкова ми е интереса от към програми.
Клонях към Бош, но все пак погледнах и АЕГ, съвсем ги изключих, като видях, че не само нямат самопочистващ кондензатор, ами нямат и филтър пред кондензатора. Пък може и да е толкова добър филтърът до барабана, че да няма нужда от друг.
Загледах е и Неф, ама тя по функции беше като Бош-а, ама нещо не ме грабна.
Бош 8-ма серия не беше лоша, хубаво изглеждаше, дисплея по - голям, вратата с магнит се усещаше че е. Обаче тази която взехме беше намалена на 1300лв, 8-ма серия беше 1900лв, някак си ми се видя голяма разликата, пък едва ли сушенето ще е много по - различно, заради дисплея и вратата. И решихме, че тази ни устройва.
Сега остава да издържи, като старата 10години и ще съм много доволна.

# 684
Ние преди 3 седмици взехме Сушилня Bosch WQB245B0BY , 9 kg, A+++ , A+++ , Бял,  8 серия и съм много доволна.
За протокола това ми е 3 сушилня и имам база за сравнение.

# 685
Здравейте , искам да попитам хората с модела Миеле TWC660 искам да попитам тези от вас който я ползват имали ли сте проблеми с нея ние още от самото начало се установи проблем взеха я смениха платка проблема остана появи се и друг спря да изгасва дисплея след десетата минута смениха и другата платка  никаква промяна и сега ще ни я заменят въпроса ми е дали да рискуваме пак с този модел или да вземем друг

# 686
Здравейте , искам да попитам хората с модела Миеле TWC660 искам да попитам тези от вас който я ползват имали ли сте проблеми с нея ние още от самото начало се установи проблем взеха я смениха платка проблема остана появи се и друг спря да изгасва дисплея след десетата минута смениха и другата платка  никаква промяна и сега ще ни я заменят въпроса ми е дали да рискуваме пак с този модел или да вземем друг

Ихаааа, бих искала да отговоря, но нямам думи.

# 687
https://zora.bg/product/wqg14500by#product-tab-description_replace
Тази взехме ние, но не на тази цена.
Аз исках самопочистващ кондензатор, а
мъжа ми отначало държеше да е А+++ и не искаше тази, но като се разходихме по магазините, сметна разликата между А++ и А+++, после единият от консултантите му потвърди сметките и че не е толкова голямо спестяването от електроенергията, стиснахме ръцете и решихме, че ни устройва като цена и функции.

# 688
Два варианта - пускаш и наблюдаваш или четеш опътването, там всичко си пише. Ако случайно нямаш - в интернет има.
П.П.Това с дължината на програмите обикновено се гледа преди да се купи сушилнята.
С близнаци момчета на 2г  вършеещи магазина беше невъзможно.😒
Оставих мъжът ми да избира.
Нямах време да чета и търся мнения.
Трябваше ни от днес за утре...

# 689

Ихаааа, бих искала да отговоря, но нямам думи.
И моят въздух свърши по средата на четивото. 🤷🏼

Общи условия

Активация на акаунт