Нова връхна дреха оставя много мъхчета по долните дрехи

• 638
  • 11
  •   1
Отговори
  • Бургас
Здравейте,

Как процедирате когато новата връхна дреха (суичър с цип) оставя много мъхчета по тениските (или други дрехи)?

Предполагам, че с пране ще се оправи, но въпроса е само суичъра ли да пусна да се пере или мога да пусна и други дрехи с него (да не върти пералнята напразно)? Flushed

# 1
Обикновено сушилнята е тази, която се справя с мъховете. До сега не е ли пран този суичър?

# 2
  • Бургас
Обикновено сушилнята е тази, която се справя с мъховете. До сега не е ли пран този суичър?

Не, чисто нов е. Обличан е 2 пъти с различни тениски.

# 3
Обикновено дрехите се перат преди първо обличане...
Иначе си го переш нормално с други подобни на него (поне като цвят). Няма нужда да е самостоятелно. След 2-3 пранета ще спре да се мъхи така.
Няма нужда от сушилня задължително...

# 4
Имала съм такъв. Преди прането го обръщаш на опъки и първо минаваш с четка за мъх навсякъде. После с лепкав валяк. И накрая переш и сушиш. Въпросните "инструменти" все едно са полезни за всяка къща.

# 5
Синът ми от време на време попада на такива суичъри - просто носи  бяла или почти бяла тениска под тях. След две-три пранета проблемът изчезва.

# 6
  • Бургас
Благодаря на всички за коментарите. Пуснах го с други дрехи. Резултата е всички са яко мъхлясали Joy

Това не е ли някаква отживелица? От много малък го помня това "правило". Каква е логиката? Новата дреха не се ли предполага, че е чиста?

# 7
Благодаря на всички за коментарите. Пуснах го с други дрехи. Резултата е всички са яко мъхлясали Joy

Защото не послуша моя съвет Wink

# 8
Предполага се да е чиста, мда, обаче не знаеш как и къде е била съхраняване преди това. Някои дрехи даже си и миришат на застояло, на мухъл или на някой странен ароматизатор. Плюс това най-малкото е пробвана тая дреха от други преди да бъде купена, така че аз нищо отживяло не виждам в това да си изпера новите дрехи преди да тръгна да ги нося.
И да, сушинлята не е задължителна, но щеше да помогне със сигурност.

# 9

Това не е ли някаква отживелица? От много малък го помня това "правило". Каква е логиката? Новата дреха не се ли предполага, че е чиста?

Е как чиста?! Не си ли виждал как се въргалят по пода в магазините?! А преди това кой знае по какви контейнери, складове и подобни са стоели.

# 10
Новите дрехи са всичко друго, но не и чисти. + ако е имало остатъци от боя/мъхове - се махат след пране..
Не знам какво е това мъхливо горнище, да направи всичко в мъх чак толкова?! Ако черно и си го изпрал с бели дрехи е друга тема..

# 11
Задължително я изперете на ниски градуси и с цветоулавяща кърпичка ако цапа и е с други дрехи... според мен ще се оправи или може да я изгладете с ютия от страната където оставя мъхчета с намокрена кърпа.

Общи условия

Активация на акаунт