Историята ми е тежка и дълга, но ще се постарая с няколко думи да я споделя.
Направих спонтанен аборт в 19 седмица и както можете да се досетите плода нямаше как да оцелее в тази седмица. Най-ужасното беше, когато ми обясниха как се "изхвърля"... предизвикват раждане... но в случая ще оставя травмиращата случка и психическото изживяване и ще се съсредоточа върху настоящия проблем, а именно продължаващата болка около пъпа. За съжаление ме чистиха 2 пъти, тъй като първия път екипът не беше изчистил хубаво плацентата и т.н. Лошото в случая е, че дори когато бях вече под непълна упойка (казвам непълна, защото не посмяха да ми сложат пълна и почти всичко усещах и чувах) така болезнено ме натискаха около пъпа, че чак усещах дори с тази упойка ужасна и нетърпима болка.
Да обаче, месец след манипулацията, болките около пъпа и там, където ми е била плацентата все още продължават, дори последните 2 дни се усилват.
Някоя имала ли е същото изживяване и можете ли да ми дадете съвет какво да правя?
Ходих на контролен на лекар, отказаха да ме видят на ехогпав точно пъпа и ми казват да отида на гастроентеролог, при условие, че мен не ме боли червото (знам, защото знам как боли черво). Болката я усещам като травма, но отвътре.
Коремът също още не ми се е събрал. Не знам до кога е нормално да ме боли или дали да не ходя на скенер да ме огледат, защото нищо чудно да са ми направили нещо от натискането и чистенето... вече не знам. Наистина, моля помагайте!
Благодаря предварително!