Втори месец закръгли вече ЯНУАРСКОТО човече !!!

• 10 855
  • 239
  •   1
Отговори
# 30
Ето ме и мен да се запиша в новата тема.Криско изяжда по 100-130мл. АМ, 6 пъти на ден,въпреки ,че на кутията пише за 2 месеца 170мл.Незнам колко е наддал защото сме на консултация чак в петък,но мисля че наддава добре.Искам да ви попитам и нещо свързано с памперсите:аз използвам Памперс,но сега свеки ми е взела Дайперс,а съм чувала, че ако сменя марката ще му се обрине дупето.Вие какво ще кажете по въпроса?
П.П.-честито на празнуващите днес.

# 31
 smile3525Честито,desi_cover!Да ти е жив и здрав бебока!

# 32
а съм чувала, че ако сменя марката ще му се обрине дупето.Вие какво ще кажете по въпроса?
П.П.-честито на празнуващите днес.
   Не е верно!Дупетата се обриват от други неща!Така че не се притеснявай!

# 33
  • София
desi_cover, честито, добре ни дошла отново и не изчезвай така повече, ей!  Naughty  bouquet

Честито на двумесечните ни дами и господа! Да добавите по две нули към тази сладка възраст и с кеф да изживеете един дълъг и щастлив живот!!

Смяната на хартиените гащи не вреди. Аз първият месец к'во ли не пробвах - ей така, от любопитство и за разнообразие! Купувах малки пакети и ги сменях яко. То само т'ва можех да сменям...  Mr. Green разнообразие друго нали липсваше, а аз всякакси гледам да се разнообразявам...  Mr. Green

# 34
за сокчетата - аз давам. за сега само от ябълка. започнах от началото на 2-я месец с една лъжичка, а сега стигнахме до 20-30 мл на ден. Трябва да ви кажа,че много му харесва, облизва се сладко. Не съм забелязала да има повече или по-малко колики от сока.  

# 35
  • София
desi_cover, къде се загубихте?! Много сме говорили точно за теб дали с бебчо сте добре и защо изчезна внезапно! Радвам се, че сте наред и добре дошла отново! Simple Smile Hug

# 36
За яденето - ние изяждаме до 130 мл ( 6 пъти), не повече......а вчера и днес изяжда и по 80 или 90 на някое ядене.....
За акитата - ние или акаме по 3 пъти на ден или по 1 път на три дни,...първо много се шашках, ама вече хич не се впечатлявам....

Използвате ли възглавнички и ако да какви?

И вашите бебоци спят ли през деня, че ние май спим само навън.....и вкъщи е едно носене, комуникиране, сешоари и какво ли не?

# 37
  • София
за сокчетата - аз давам. за сега само от ябълка. започнах от началото на 2-я месец с една лъжичка, а сега стигнахме до 20-30 мл на ден. Трябва да ви кажа,че много му харесва, облизва се сладко. Не съм забелязала да има повече или по-малко колики от сока.  

Free Soul пуска линкове по този въпрос... и защо не се препоръчват сокчета преди 6 месеца... ефектът, ако добре съм разбрала, не е моментален, провокират се бъдещи стомашни проблеми, а не колики.. но... всеки си решава сам как да отглежда отрочето... тогава даже се шегувахме, че на бебчо и шоколад би му харесало да яде, но това не е причина да му се даде...

# 38
  • София

Използвате ли възглавнички и ако да какви?

И вашите бебоци спят ли през деня, че ние май спим само навън.....и вкъщи е едно носене, комуникиране, сешоари и какво ли не?

Ауууу, кой се появи... Къде си бе, мила????  Hug

Възглавница ползвам рядко и то от онези за повдигане на горната част на тялото (против задавяне), а не само за главичката. В нашият магазин ги има  Mr. Green

За спането - и ние сме така!  Thinking

# 39
  • София

Иначе ние за наддаването явно сме над горната граница, че Бобчо на 10 дена беше 2870, а на 38 дена 4500 - за няма и месец 1630гр Crazy , ама тя на мама "манджата" много мазна Mr. Green

Явно и на нашата мама манджата и е такава.За 2 месеца бебо е качил  3 кила!Сега сме 6.100 кг!Може би заради стреса от родовата травма човека си папка повече Grinning знам ли?!
    Между другото,vicks,какво направихте с Вигантола,след консултацията с д-р Слънчева?Спряхте ли го заради отока на главичката?Аз питах нашата педиатърка за това,тя каза ,че нямало никаква връзка между Вигантола и разнасянето на цицината.......
     Сега,честно казано,ми се иска да търся трето мнение newsm78

Нашата педиатърка, каза че за пръв път чува такова нещо, но ни прати на невролог профилактично и за успокоение. Невроложката каза, че има връзка, но да сме си давали по 1 капка. Педи ни беше изписала по 2.  newsm78
В крайна сметка от вчера пак започнах да му давам по 2, щото рахита ми се струва по-страшно от кривата главичка. Пък дано с възрастта се оправи. Щеше ми се да питам и ортопеда, ама часа ни е чак за след месец, така че ги пием.
Ако откриеш някаква друга информация пиши, а всъщност ти спря ли вигантола?

# 40
Аз днес бях на фризьор и после купихме нова количкана малкото човече,че тая дето ни я дадоха нещо сдва багажа.

Деси добре дошла   bouquet Вече си в списъка...

# 41

Free Soul пуска линкове по този въпрос... и защо не се препоръчват сокчета преди 6 месеца... ефектът, ако добре съм разбрала, не е моментален, провокират се бъдещи стомашни проблеми, а не колики.. но... всеки си решава сам как да отглежда отрочето... тогава даже се шегувахме, че на бебчо и шоколад би му харесало да яде, но това не е причина да му се даде...

Ще се самоцитирам:

"Съществува голям риск от алергии, колики, запек; от предразположение към стомашни проблеми на по-късен етап, дори сега да не се прояви явна реакция.

Соковете са киселинни и с високо съдържание на захари, дразнят лигавицата на червата. До 6-тия месец тази лигавица е силно пропусклива, и ако влезнат чужди молекули, се активизира алергия.

До 6-тия месец е висок риска и от нитратно отравяне на бебето, селски или не, невинаги е сигурно не са ли пръскани ябълките.

Сокът няма тази хранителна стойност като млякото, дали сте на кърма или АМ, няма значение - единственото, от което има нужда пеленачето докъм 5-6 месец е мляко.

.......

Изобщо не е препоръчително да се въвежда сок на ранна възраст. Най-добре е децата да си ядат плодове - заради пулпа и фибрите, които в соковете липсват, и които всъщност са особено полезни.

На Мариела сок дадох чак след годинката, но не пие често. Яде плодове.

Виж тези три статии:
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18199
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18208.0
http://karmene.greatnow.com/sokove.html

И изобщо погледни статиите за захранването в Библиотеката на кърмаческия форум.

Лично аз бих сменила педиатъра си, ако  препоръча сок на такава крехка възраст. За мен това е знак, че не се е информирал адекватно за здравословното захранване и хранене, което има огромно значение за настоящото и бъдещото здраве на детето."

Ползите от сока са никакви, рискът от вреди - висок. Родителят преценя. Най-добре - след обстойно информиране.

# 42
Според нашето педи през 2-я месец трябва да се изяжда по 110гр. кърма при 7 хранения. ........

Дани, няма никакъв, ама никакъв смисъл от това, което правиш. Недей да цедиш и да се мъчиш само, давай цица, когато бебчо реши, ако и това да значи на 1 час и спри да се тормозиш колко наддава, много добре си върви бебка... Между другото, модераторката на форум Кърмене и захранване Бу има много подобна на твоята история, първите месеци е правила точно като теб, по съвет на педиатъра пак и после е минала само на гърда. Ако искаш, пиши й, мисля, че ще ти даде добри съвети, най-малкото ще чуеш човек, минал по тоя път.

Подкрепям.
Вместо да се цедиш и даваш с биберон, буди бебето - ако спи повечко, на всеки 2,5-3 часа и го кърми. Вода, чай или сок - не.
Щом е поспаливо - трябва да се буди, за да се накърми.  А не да се въвежда адаптирано мляко, губи се логиката, нали?
Зарежи бибероните и си кърми детето. Добре е и поне веднъж нощем да имате кърмене.
Виж статиите в "Библиотека" в Кърмаческия форум - ще откриеш полезна информация.

# 43
  • София
desi_cover, добре дошла  Hug
Аз възглавница не ползвам - Мимата спи на калъфчица или прегъната пеленка.
А за памперсите - не мисля, че смяната означава задължително обрив  Wink

# 44
  • София
Нащо педи ми каза да ползвам каквито си искам памперси, но да не ги сменям като марка. Аз, понеже съм проста и опака, първия месец смених 4 марки памперси, за да видя кои ни допадат най-много. Не се обринахме.

Free Soul, това, което пишеш, е адски полезна и сбита информация. Ама не ти ли писва да пишеш 1 и също нещо във всяка тема? Защото логично би било всеки да си потърси инфо и да си прецени плюсовете и минусите. Да прочете... Всъщност това е невярно. Логично би било педито да потърси инфо, да прочете и да ти каже. А ние тук сме с половин лекарско образование, защото тези, които трябва да го имат, са го зарязали на етапа дипломиране преди 5-10-20 години и не мърдат и на йота от там. И ако лекарят ти казва "Давай соК", не е ли логично да не се доверяваш на непознати в нета?
Уф, извинявай, нещо звуча объркано и за себе си. Исках само да те потупам по рамото, задето не спираш да обясняваш 1 и също нещо, ама имам чувството, че се "абиш" Confused Просто току що за пореден път прочетох за майка, която си осолява детето и си помислих, че от всичко това тук явно няма смисъл, иначе не мога да си го обясня.

Извинете многословните ми бъртвежи, просто си се наприказвах. Бясна съм на себе си, че днес отново послушах поредното даване на акъл, вместо да си действам така, както аз си знам, че е най-добре за мен и за детето. Темата беше дали да я будя за ядене или не. Е, послушах ги, не я събудих, макар че знаех какво ще се случи. Е, случи се - вкисна се, защото се събуди толкова гладна, а аз не можех да я нахраня светкавично. После преяде, повръща, вкисна се още повече, рева цяла вечер и накрая заспа гладна и изтощена, а аз съм на ръба на нервна криза, защото имам глава на раменете си, ама понякога се чудя за какво ми е. Иде ми да се застрелям.

Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт