Отговори
# 480
Здравейте,
искам да попитам дали някой е записал дете(или себе си) за летните курсове по немски език към Universität Wien?
Като цяло ако може някой да даде отзиви, дали си заслужава като качество?

# 481
  • София
Привет на всички, нещо много е притихнала темата..Нехарактерно е това за момент като този - на прага на кандидатстването.
amarinova, има отделна тема  за студенти в Австрия. Оттам е може би по-голяма вероятността някой да е ходил на такъв курс или поне нещо да  е чувал за него.

# 482
Привет на всички, нещо много е притихнала темата..Нехарактерно е това за момент като този - на прага на кандидатстването.
Май всички сме в момента на вълна балове ,после ще чакаме резултати от матурите и тогава пак ще започнат въпросите в различните етапи на кандидатстване.Изминах този път преди 5 години с дъщеря ми,а  сега отново и пак с вълнение със сина ми.
Мисля,че към/и след/ 15 юни темата ще бъде много активна.

# 483
  • тук-там
Добрата подготовка е рецептата. Ама тази година никой нищо не споделя за нея.

# 484
  • София

Затишие пред буря... Smile
Като минат баловете и ДЗИ-тата, ще се "изсипем" тук. Smile
Моята дъщеря от другата седмица натам ще седне да си подреди последно желанията за Германия. Кандидатствала е за общежития там, потвърждава си на линковете всеки месец.
Засега има общежитие във Виена.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 13:46 от elita

# 485
  • София
Здравейте.
Младежът кандидатства в Техническия във Виена. Ще ми се да сверя и тук все пак, за да не пропуснем нещо. Въведе си данните и прави селф асесмънт тест, платихме такса от 50 евро и сега следващото нещо е да се върне и да провери след 1.07 на сайта (много не се ориентирах какво) и изпитът на място в края на август.
В кой момент си качва диплома, резултати от матури?

# 486
  • На планетата Земя
Има различни срокове и изисквания в зависимост от специалността, той какво ще кандидатства? Имаше също нещо за изпращане по поща? Него касае ли го?

# 487
  • София
Информатика. Той си е ориентиран, просто аз предпочитам да проверя допълтително, за да не изпусне нещо.

# 488
  • На планетата Земя
Пише, че изпитът е на 20 август или бъркам?
Документите се качват веднага, след като са налични, по спомен.

# 489
  • София
Да изпитът е на 20 август. Не съм сигурна в кой момент се предоставят диплома и сертификат за езика и дали само електронно или нещо трябва да пращаме на хартия.

# 490
  • На планетата Земя
Помня, че дъщеря ми прикачваше дипломата електронно вътре в сайта за кандидатстване.

# 491
  • София
По по-ранни препоръки тук в темата, питах ChatGPT Stuck Out Tongue Winking Eye. Пише, че се качват дигитализирани копия на дипломата и сертификата, след като са налични, след 1 юни и после се пращат и по пощата. Дипломата легализирана, без апостил.

# 492
Здравейте, има ли някой да учи или да е кандидатствал в Майнц?

# 493
  • София
Николета днес качи и мотивационното писмо, преди това исканите рисунки за Техническия във Виена и платихме таксата. Никъде не видях да има място за прикачване и на дипломата и сертификата. Утре ще погледна пак. Според мен чак ако успешно премине оценката на портфолиото и мотивационното писмо и я поканят на изпит, тогава ще има място, където може да се качат тези документи.

# 494
Здравейте, синът ми ще кандидатства Машинно инженерство в KIT.
Ще съм благодарна ако някой може да сподели впечатления от университета, условията в общежитията и града като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт