Медицински университет - тема 2

• 45 095
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
Да, съвсем сериозно попитах във форума за учебници, за да сверя часовника, защото нашата госпожа ни е предложила някакви стари за 8, 9 и 10 клас...грешка, че не уточних, че става на въпрос за МУ -София, но не мога да го редактирам...така прочетох си от сборника относно литературата...
Сега имам друг въпрос, до не прозвучи и той несериозно- гледах датите на изпитите в МУ София - 28 и 29 юни и не намирам нищо за след това като дата на излизане на резултатите, класирането -първо , второ и се чудех дали от 30 юни мога да вмъкна едно море за 5-6 дни ....т.е до към 8 юни...дали нещо би излязло до тогава като резултати, евентуално записване...нещо, което да изисква реакция от наша страна...прочетох, че не се заявява участие във второ класиране....честно малко ми е притеснено и ме е страх да не объркаме нещо или изпуснем....заради онлайн подаванията....някак си ако беше на място щях да съм по-спокойна...Благодаря на тези, който ме изчетоха и написаха своите съвети.

# 31
Виви, и аз съм купила стари 20 годишни издания по биология, от списъка с учебници за МУ Варна. Гледам първите посочени за съответния клас и се опитвам тях да намеря. Не че няма да учи и от други де, все пак няма да се подготвя за 1 университет само. Каквото и да вземете няма да е излишно, поне според мен. Някоя информация в новите издания я няма.

# 32
  • София
Класирането на МУ София е обявено на сайта - 10.07. Резултатите излизат малко преди това.

# 33
По-глупаво изказване не бях чела скоро! Аз съм завършила не в изброените университети и в момента практикувам в Берлин. Ако искаш да учиш без значение къде си, ще учиш. Ако нямаш желание дори и в Харвард да запишеш медицина, даже и няма да завършиш.
Успех ти пожелавам.

Знам, че този въпрос е задаван миналите години, но смятам, че отговорът постоянно се мени. Колебая се в кой от двата университета МУ Варна или МУ София да запиша. Попринцип съм се насочила към Варна, но близките ми казват, че в София завършилите стават професионални лекари и една идея стават по-добри и имат по-голямо поле за изява и в България и в чужбина, а във Варна просто стават лекари в Северна България. Това ме притеснява.

# 34
На синa ми също му бяха препоръчани стари учебници по биология.
Nedelcheva 7, може ли да споделите за специализацията в Берлин?

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 15:07 от Radina

# 35
Някоя мама да сподели как е минавал изпита по цитология в МУ София,че моя синковец доста се е спекъл😁.

# 36
Аз съм студент по медицина втори курс в МУ София. Ще наблюдавам тази тема и ще отговарям на каквото мога

# 37
Аз скоро завърших медицина в Пловдив, също съм насреща за въпроси откъм следването.

# 38
За специализация в Германия се изисква отлично владеене на немски език В2/С1. Има два варианта:
Първият е да се кандидатства с фирма, която ти помага финансово и ти намира болница в избраната от теб специалност.
Вторият е сам да си търсиш място и болница. Плюсът е, че си независим,  докато с фирмите си длъжен да останеш 6 месеца в избраната от тях болница.
Освен езиков сертификат за В2 Гьоте или ТЕLC се държи изпит за така наречения медицински немски (С1).

На синa ми също му бяха препоръчани стари учебници по биология.
Nedelcheva 7, може ли да споделите за специализацията в Берлин?

# 39
Здравейте, моля да споделите учебниците за подготовка по биология за МУ?
Има ги с в справочника на съответния МУ. Не знам дали за всички са еднакви.
Мога да снимам списъка на МУ София, като стане девойката.
Може ли да споделите или на лично да ми изпратите списъка на МУ София ?!
Много благодаря Simple Smile

# 40
# 41
  • Сливен
Записвам се в новата тема! Много късмет и успех на всички кандидат студенти!

# 42
Здравейте,
Сборникът с тестови задачи по химия и биология за кандидат-суденти за МУ -София дали може да се закупи вече за 2025г.?
Конспектът с теми не успявам да намеря в сайта на МУ-  София, той е включен в Сборника ли?

# 43
  • София
Здравейте,
Сборникът с тестови задачи по химия и биология за кандидат-суденти за МУ -София дали може да се закупи вече за 2025г.?
Конспектът с теми не успявам да намеря в сайта на МУ-  София, той е включен в Сборника ли?

да, сборникът се продава на цена 35 лв от края на 2024 година на 10 етаж в Центъра по хигиена.

# 44
РУ все по-гордо публикува, че ще разкрие Медицински факултет, където ще се обучават бъдещи лекари. Сградата ще е бившия Педагогически факултет,  който се намира до болница "Медика" и която се спряга за база за практика и обучение.  Първият прием се очаква да е още тази 2025/2026 година. 
sanaka най- големи впечатления има за балове и движение на студентите по медицина.  Може би ще изрази мнение каква ще е ролята на този факултет.

Общи условия

Активация на акаунт