Медицински университет - тема 2

• 45 141
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Дъщеря ми се яви на предварителен във Варна и София, има 5 и 5,22 по биология и химия в София и много малко надолу във Варна. Готвила се е конкретно за София. Тя самата имаше по-високи очаквания, особено по биология. Аз лично определям оценките и като реални на знанията, има някои пропуски все още.
P.S. Въпрос към преминалите минали години - успяват ли и с колко да надскочат резултатите си от предварителни изпити на редовна сесия?

# 706
  • София
звучи като неработещо, не знам.
Нямам идея каква точно е процедурата в МУ, но схемата вероятно е подобна на тази при НВО. Преди няколко години във форума се коментираше случай с разменени работи по математика. Ако не бъркам, ощетеното дете  беше от СМГ (или поне от училище с  математическа паралелка) и  беше в очакване на висок резултат.  Доста трябва да се е стреснало при излизането на нисък такъв.  Оправиха нещата, при това доста експедитивно предвид малкото време от излизането на резултатите до подаването на заявления за участие в 1 класиране. А и на НВО участват хиляди деца, в МУ  са се явили значително по-малко.

# 707
........
P.S. Въпрос към преминалите минали години - успяват ли и с колко да надскочат резултатите си от предварителни изпити на редовна сесия?

Опитът ми е от преди доста години. Дъщеря ми кандидатства в Пловдив през 2014г, готви се за изпита в Пловдив
На пробен изпит и на редовен изкара 5.20, т. е. една и съща оценка.
Успех! Хубави оценки има дъщеря ви.

# 708
  • София
Зависи колко са били подготвени за предварителните. Може да има и доста голяма разлика в оценките между предварителни и редовни.

# 709
Здравейте,

ами много е относително с колко може да вдигне. Ако има грешки от невнимание, то може и много да вдигне. Ако са пропуски от незнание обаче, по-скоро няма да е много вдигането. Това са наблюдения от доста кандидати.
Мога да дам пример с дъщеря ми, която на предварителния изпит по химия (а тя е доста добра по този предмет, по-добра отколкото по биология) направи грешки от чисто невнимание и бързане и имаше 5.40, на редовния вече имаше 6.00. По биология не се е явявала пак, защото имаше почти максимална оценка.
Горното е при допускане, че редовните и предварителните изпити са с приблизително еднаква трудност, а това не винаги е така.
Освен това, имаше немалко кандидати, които се явиха и на двата предварителни, но бяха учили предимно за единия изпит и естествено резултатите по другия бяха зле. Впоследствие обаче учиха само за другия и на редовната сесия изкараха достатъчни за влизане резултати.
Във Вашия случай дъщеря Ви трябва да се цели в оценки над 5,60 и по двата предмета, в т.ч по БЕЛ. С уговорката, че е неизвестно дали останалите кандидати са изкарали сравнително високи оценки и съпоставката им с миналогодишните. Нямам статистика.

# 710
  • Сандански
Само да се похваля със страхотни резултати - МУ София :
6.00 по Биология
6.00 по Химия
@ Не ме питайте къде се намирам Rolling Eyes

Пожелавам успех на всички деца и да намерят своето място.

# 711
Браво! Страхотен отличник/отличничка! Дали не е случайно кадър на СМГ? Те са доста силни.

# 712
didipp, страхотна новина … браво на момичето !!

# 713
А ако случайно се окаже, че не е твоята работа, какво следва? Появи ми се тоя въпрос съвсем теоретично, след горното написано.
Трудно, трудно, колко да е трудно. Все пак това са университети, ще рече умни хора.
В такъв случай грешката може да е само при засекретяването - разменени са малки и големи пликове.
Как се правеше навремето (едва ли има големи промени, вероятно тук-таме се вкарват компютри). След изпита, големите пликове се отварят от квестори и се слага еднакъв номер на малкия плик, на големия и на самата работа. Правят се и протоколи (таблици) всеки квестор какви номера е дал. Малките пликове се отделят. Носят се на друго място, отварят се и се пише междинен номер и име на кандидат.
Работите се оценяват и протоколите се водят по междинен номер. Накрая се свързва оценка-междинен номер-име.
Ако има размяна на работи - почват да търсят по съседните междинни номера. И тогава ще гледат почерка от малкия плик и работата.
Със сигурност на ощетения му вдигат оценката. За другия човек не знам дали му я намаляват.

# 714
Здравейте, чух разнопосочни мнения за оценките от МУ София, мой приятел не мога да го успокоя, че има 4 по биология и 4,49 по химия, дали има минимален шанс, дори с отлична оценка на матурата да се класира въобще? Иначе поздравления на тези с отличните оценки!

# 715
  • София
Спрямо миналата година няма шанс, спрямо предходната - има. Никой не знае какви ще са баловете тази година. Но да си сяда на трибуквието и да учи за редовните изпити.

# 716
didipp, невероятни резултати! Браво на момичето ти!
Много близка приятелка на дъщеря ми също е с невероятни резултати.  Умно и много трудолюбиво дете .Има 6.00 по биология и 5.95 по химия,  на матурата по БЕЛ е с 6.00. Завърши миналата година,  но тази година реши да кандидатства в България.  За протокола не е от СМГ,  От езикова гимназия в София е.

# 717
Поздравления за отличните резултати на двете момичета!
Много се радвам за децата!

# 718
Много близка приятелка на дъщеря ми също е с невероятни резултати.  Умно и много трудолюбиво дете .Има 6.00 по биология и 5.95 по химия,  на матурата по БЕЛ е с 6.00. Завърши миналата година,  но тази година реши да кандидатства в България.  За протокола не е от СМГ,  От езикова гимназия в София е.
В МУ в чужбина ли е учило миналата година момичето?

# 719
В МУ в чужбина ли е учило миналата година момичето?
Да, за много кратко.Още съвсем в първите месеци реши, че иска да учи в България и се прибра.

Общи условия

Активация на акаунт