Медицински университет - тема 2

• 45 131
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Ради, а къде в чужбина е учила? И какво не й е харесало, ако е удобно да споделиш?

# 721
Ради, а къде в чужбина е учила? И какво не й е харесало, ако е удобно да споделиш?
Не зная , подробности.  Радвам се, че ще продължи с медицина.

# 722
Ако става въпрос за Германия,то и на съученици на дъщеря ми, приети там медицина,не им харесва хич, и то не самото учене,а неприемането им от местните,което било брутално.

# 723
Не разбрах дъщерята на didipp дали е от СМГ.
Принципно в НПМГ се подготвят доста успешно Simple Smile

# 724
  • София
Вижда се, че didipp е от Сандански.

# 725
Само да се похваля със страхотни резултати - МУ София :
6.00 по Биология
6.00 по Химия
@ Не ме питайте къде се намирам Rolling Eyes

Пожелавам успех на всички деца и да намерят своето място.

Голям успех,! Значи вие ще откриете учебната година 🎈😊

# 726
  • Варненска клюкарка
Може би утре ще трябва да се пусне нова тема, някой има ли желание, или пак да го направя аз?

Браво за прекрасните резултати на децата ви Flowers Four Leaf Clover

# 727
  • София
didipo, поздравления за резултата.

За резултатите:
Дали може да се качи резултата зависи от много неща: от изпита, от въпросите колко са на сърце на кандидата, от моментното му състояние. Може да "шамарът" да се окаже стимулиращ.

Не само от СМГ са топ резултатите - сред приятелите на детето ми или познати деца (а и форумски деца) има такива от СМГ, НПМГ, ЕГ (говоря за наистина топ резултати), че и от професионално училище.

# 728
  • София
didipo, поздравления за резултата.

За резултатите:
Дали може да се качи резултата зависи от много неща: от изпита, от въпросите колко са на сърце на кандидата, от моментното му състояние. Може "шамарът" да се окаже стимулиращ.

Не само от СМГ са топ резултатите - сред приятелите на детето ми или познати деца (а и форумски деца) има такива от СМГ, НПМГ, ЕГ (говоря за наистина топ резултати), че и от професионално училище.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 13:35 от Desem

# 729
  • София
Ако става въпрос за Германия,то и на съученици на дъщеря ми, приети там медицина,не им харесва хич, и то не самото учене, а неприемането им от местните, което било брутално.
Ей, чак брутално било отношението, ти да видиш....Laughing Като  е брутално, защо стоят? Wink Как ли  карат там стотици българчета при такава бруталност, пръснати в мед. унитата?  Крайностите са нещо много вредно и подвеждащо четящите. Какво значи понятието "в  Германия" така обобщено - та там има 39 медицински факултета.. Тези съученички навсякъде ли имат поглед как е и като обучение, и като отношение? Същото е като някой нашенец да започне да мели срещу медицината и отношението на местните към чужденци, понеже, видиш ли,  той самият пряк поглед няма, понеже я учи някъде навън, но пък негов познат немец, на когото дипломата не му е стигнала примерно за там и учи някъде в БГ, му казал, че нещата са зле по едикой си параграф/и...  И  съответно  МУ София,  СУ,  МУ Варна,  МУ Пловдив, Плевен, Бургас стават едно цяло - все е зле и толкова, при това не непременно заради  начина на обучение. За връщането на деца в БГ има много причини извън евентуално несправяне -  трудна адаптация,  силна носталгия, финансови проблеми, здравословни такива, семейни обстоятелства, осъзнаване (навреме), че  избраното просто не е  твоето и т.н....

Браво на справилите се  повече от перфектно деца! Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 23:25 от Просто русалка

# 730
здравейте, някой би ли споделил, ако има наблюдения, дали има смисъл от интензивните по химия в Родина? Целим повишаване до 1 единица, като грешките са от липса на внимание и концентрация - нещо, с което се борим и по здравословни причини от 5 клас насам...

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 11:08 от ds_j

# 731
А,аз бих помолила за съвет относно Биологията-курс или учител да препоръчате....или пък по-ефективен метод през този 1 месец колкото се може по-висока оценка да се изкара.....Предварително  благодаря!

# 732
  • София
Според мен на този етап вече няма никакъв смисъл от курсове и учители, особено по биология. Здраво учене просто. По химия трябва да се научи перфектно цялата теория, която не е много. И да се решават задачи.

# 733
А,аз бих помолила за съвет относно Биологията-курс или учител да препоръчате....или пък по-ефективен метод през този 1 месец колкото се може по-висока оценка да се изкара.....Предварително  благодаря!

Съветът ми е, ако някой от семейството има време и сили да слуша как се разказват уроци по биология, като проследява казва ли се текстът общо взето дума по дума. Има немалко кандидати, които не ползват учител по биология и изкарват доста високи оценки.

# 734
  • Сандански
Не разбрах дъщерята на didipp дали е от СМГ.
Принципно в НПМГ се подготвят доста успешно Simple Smile
Благодаря за положителните реакции Green Heart
Дъщеря ми завършва в профилирана гимназия в Сандански.
Резултата е постигнат с много труд и ясната цел, че иска да учи Медицина.
Принципно добри деца има не само в СМГ и НПМГ Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 12:18 от didipp

Общи условия

Активация на акаунт