Отговори
# 615
Lilia, аз за две години и половина, откакто следя сериала, съм виждала много пъти феновете да се заканват, че няма да гледат. Ама както знаем, макар и с нисък рейтинг, взаимодействието е уау. Което означава, че хората гледат, и заканите не си ги спазват. Само се пенят. Ами грубичко е, ама си е истината. Аз себе си не мога да анализирам, обаче не мога да се откажа да гледам. Има нещо тънко, което държи вниманието. Обсебващо е. Затова казвам, че се чувствам като опитно зайче, и не съм само аз.

# 616
От продукцията така неистово искат да докажат,че интересът и успеха на сериала се дължи на "великолепния " им драматичен сценарий,а не на двойката Сейфер,че почти нямам съмнение,че тая отврат е истина.Дори могат и по-далеч да стигнат, да покажат влюбен в Суна Ферит.Фраг и резюме толкова се припокриват,че почти нямам надежда за обрат.Пуснаха гнусотии да могат феновете все пак да имат време да преглътнат,ако могат.По-лошо щеше да е ,ако бяха загатнали за халвет на Сейран и Ферит,а после шок и ужас.

# 617
Здравейте!

Честита Коледа! Бъдете здрави!

Не мога да ви настигна, толкова много сте написали.
Загледах се в първите серии по БТВ Стори. Там видях странното изражение на Суна, когато Сейран я прегърна и
почна да й се извинява, че няма нищо общо със сгодяването си с Ферит.  Тогава си проличава, че Суна, никога няма да се примири с факта, че Сейран ще се жени за Ферит. Тя направи такъв поглед, че на мен ми говореше така: - ще ти се стъжни живота Сейран от мен. Колкото й да се обичат две сестри, винаги едната ще проявява по-голямо его и ще завижда на сестра си. Житейски примери има много от такъв характер.
Всъщност в реалните сестри мисля, бях чела ваши постове преди година, че има разрив между сестрите.
Реалната Суна не е искала да участва в интервютата за сериала и т.н. Моля, която от вас си спомня, нека сподели или да ни насочи къде го пишеше това.

По повод фрага и аз бях доста шокирана, но после ми мина и реших, че това донякъде съм го очаквала, тоест очаквала съм Суна да прояви някакво действие спрямо сестра си, с цел да й вземе нещо, което има, а тя Суна няма , а е било в началото отредено за нея. Това е болестно състояние и е за голямо и продължително лечение.

Ферит защо се поддава на това ще мога да коментирам , след като видя серията. Да, ангелът му е слаб и като всеки мъж, въпреки голяма любов, ще се възползва. За жалост 90 % от мъжете са това. Не го пиша с цел оправдание, а да подскажа за състоянието на мъжката природа, която е много първична.

Довечера ще си изясняваме доста неща. С интерес чакам серията.
Приятен следобед!

# 618
Момичета,от сезон 1 до сега Ферит,Сейран и Абидин бяха хората,които рамо до рамо се бореха и подкрепяха срещу семейства,лели,стринки и злодеи.За мен просто си бяха "великолепната четворка" която щеше да внесе новото начало с истинските морални устои в семейство Шанлъ и Корхан без пошли тайни,които да се крият под повърхността на "почтенни семейства"!Те бяха един до друг и се подкрепяха дори когато грешаха.Нито брака на Суна с Кая успя да "развали" този синхрон,нито брака на Сейран със Синан успя да разруши тази връзка.Суна дори каза на Ферит "умри",между теб и сестра си избирам нея.Въпреки да имаха разногласия помежду си,в критични ситуации винаги действаха заедно.Но сега,само с една сцена целия сериал влезе в блатото откъдето не знам дали ще има излизане.За мен,точно такова извращение означава кръвосмешение и такива хора за мен са непоправими извратеняци.Освен това съм имала подобен случай с близък роднина на съпруга ми.Няма да ви кажа колко тежко беше това изживяване поне за мен.Не смеех да го споделя с никого.Цяла седмица не можех да ям и спя.Накрая работодателката ми и моя приятелка забеляза,че нещо с мен не е както трябва и ме попита.Срамувах се само да си го спомня,макар,че въпросния не успя даже и до целувка да стигне,защото реакцията ми беше "светкавична",да не говорим,че тогава бях  около 25-26 годишна,малко по-голяма от неговите синове.Но емоциите в мен избухнаха,споделих с нея и я попитах как да реагирам,да кажа ли на съпруга си или не.Тя ме посъветва да не му казвам,но да направя така,че да игнорираме този човек и да го "отпишем" от списъка "роднина".Дълги години се мъчих да накарам съпруга ми да го "игнорира",добре,че този човек живее в друг град и се налагаше да го търпя на гости само за няколко часа един-два пъти в годината.Няма да ви кажа колко зле се чувствах след такива посещения,още повече,че ми целуваше ръка,че ме "изяждаше" буквално с погледи,че ме хвалеше на всяка крачка и ме наричаше "моето момиче"!Чувствах се мръсна.Един ден,след едно такова посещение и реплика на съпруга ми колко много ме обичат и ценят неговите роднини,не издържах и си излях всичко натрупано пред него.Тогава наистина този човек просто "умря" за нас и дори не отидохме и на погребението му.Но това не го научи никой.Знаехме го само аз,моята работодателка и съпруга ми.Та затова и за мен такова нещо си е като кръвосмешение.Повярвайте,много по-зле се чувства в случая "жертвата" отколкото извратеняците.Всичко бих приела,но да направят от Ферит и Суна "извратеняци" не мога.Дори и да не е свързана тази сцена с нещо подобно,една прегръдка,една целувка по бузата,например,са напълно достатъчни за да покажат една братска любов и обич между приятели,роднини и близки хора.Такива интимни целувки не могат да съществуват в тази любов,а тази целувка си беше показана точно и ясно,без наслагвания на кадри и т.н и си беше точно от страст.Единственото на което се надявам е,че нарочно е показана в трейлъра с цел да се види реакцията на феновете и след тази "буря" да бъде свалена или редактирана,както е ставало с други сцени.И на бялото диванче с отразените пламъци в стъклото да са точно Ферит и Сейран и тяхната страст.В противен случай аз приключвам сериала.Каквото и да е,дори и сериал,всичко си има някакви морални и общоприети граници.Все пак,не сме безскрупулни същества,оцеляващи само с интриги,безразборни сексуални връзки стигащи до извращения.Все пак,един сериал трябва да носи някакви положителни послания.Как биха се почувствали две сестри,седнали със семействата си на една маса да гледат любимия сериал заедно и да им се сервира това?Не мога да си го представя.

# 619
Lilia, аз за две години и половина, откакто следя сериала, съм виждала много пъти феновете да се заканват, че няма да гледат. Ама както знаем, макар и с нисък рейтинг, взаимодействието е уау. Което означава, че хората гледат, и заканите не си ги спазват. Само се пенят. Ами грубичко е, ама си е истината. Аз себе си не мога да анализирам, обаче не мога да се откажа да гледам. Има нещо тънко, което държи вниманието. Обсебващо е. Затова казвам, че се чувствам като опитно зайче, и не съм само аз.

Не мисля, че до този момент са показали нещо толкова гнусно, както това мъжът ти и сестра ти да си легнат.🤮 Този път минаха границата, според мен.

# 620
В сериала има много такива "нечистоплътни" връзки и изневери. Ами Ифакат какво прави?  И със свекърът си и с девера си е мачкала чаршафите.
Суна, наблюдавайки как се живее в това имение , прихвана  и тя поведение. Но искам да видя довечера какво ще ни покажат, дали наистина дърбоката нараненост на Суна от отхвърлянето й ще изплува със сила, или това е една въдица на продукцията.
Очаквам неочакваното.

# 621
Ами показаха. И аз ще кажа, много насилие имаше до сега, бракове против волята на жените.
А първата брачна нощ на Ферит и Сейран, по-малко гнусна ли беше, да напомня, той прави любов с любовницата си и се напива в стаята, а тя стои заключена в банята? Булката, избраната.
Точно така, а Ифакат и Орхан, също.
Освен това в турските сериали има от всичко, но по принцип моралът не е застъпен много.
Не ми се спори, всеки има различни реакции. Аз ще гледам.

# 622
На интересни истории се отворихме тука и се сещам за мой състудент, който беше известен с това, че се опитваше да сваля гаджетата на водещите се за негови приятели и това при него не беше изключение, а модел на поведение. Вероятно си избиваше човекът някакви свои комплекси.  Казвам го, защото си мисля, че при нормалните хора в един момент падат невидими бариери, когато става дума за харесване на половинка на приятел, роднина и т.н. Сякаш някой отгоре ти казва, че това е забранена зона и спираш дотам. Същото е според мен и когато една жена е влязла в главата и сърцето на един мъж. Тогава други за него вече няма. Не че ще обръща глава, минавайки покрай засукани хубавици, но само дотук. Нататък вече дава заето и то не толкова от морални съображения, а от сърдечни такива. Такива са ми идеалистичните представи, базирани все пак на известен опит.

Една молба - някой ще пусне ли линк за рейтинга на сериала в Испания, че споря с едни познати оттам, които не вдяват защо гледаме турски сериали...

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 13:55 от Милна

# 623
С много особено чувство очаквам епизода довечера. От една страна съм за това да има развитие в отношенията на Сейфер, от друга това което сценаристите ни предложиха във фрага. Всичко очакваме да се случи, но точно тази страст между сестрата и зетя не сме очаквали. Това е скандалното, а не самата целувка.
Мерт е участвал и в по скандални сцени в първите му филми, за това и не съм изненада от последните кадри. Целувките му винаги са страстни и огнени.
Ферит по същият начин целуваше Дияр и след това дълго гледаше портрета на Сейран със сълзи в очите.
И както се изрази някой, в сърцето му има място за повече от една жена. Една да обича, с друга да се забавлява, трета да ревнува....Той може да обича всеки.
Ще бъде интересно след излъчването на епизода. Много въпросителни ще отпаднат.

# 624
Аз имам най-доброто обяснение за всичко и това е комата🫣...В нейна подкрепа идва и изявлението на Ознур (Асуман), че се връща в сериала...Но да ви кажа честно, вече и на това не знам дали ще се зарадвам ☹️. Продължавам да чакам Ферит да се събуди 🤔, защото аз не мога, въпреки всичките ми усилия.

# 625
# 626
Диче Kissing Heart Как ще ни помогне Асуман, че да излезем от комата?

Афито е страхотна Heart Eyes Бана не, аби, Берилдан Stuck Out Tongue Winking Eye Точно в миналия епизод си мислех, като гледах сцената на сестрите на крайбрежието, колко е ярка Афра и как си личи коя е главната героиня Heart Това, че тези идиоти изредиха в сериала всички женски двукраки с Ферит, с нищо не намали блясъка на Сейрошум беним Heart

# 627
  • София
Да дават каквото искат и да гледа който иска. Има много голяма разлика това да беше показано в 10-та или 90-та серия.
Рейтингите утре ще са високи, но януари ще си го получат.
А Х чета от близо две години и този път почти никой наистина няма да гледа. Аз самата не разбирам какво е удоволствието да гледаш нещо толкова извратено, което дори не показано досега от страна на Ферит.
И пак да напиша, рейтингите ще се вдигнат, защото няма какво да се гледа по тв довечера. А продуцентът го знае много добре.

Иначе, относно истинската история, аз не вярвам, че е имало нещо между сестрата и мъжа й. Чувала съм друга версия, ще потърся, дали ще намеря нещо.

# 628
Абсолютно съм съгласна,че имаше много гнусни истории в сериала,да така е,но това съвсем не означава,че трябва да ни се сервира още гнусотия и извращения.Ифакат,относно отношенията и с Орхан се загатна,че те са имали нещо преди да оженят Орхан и отношенията им са продължили след смъртта на брат му.Въпреки това няма оправдание нито за единия,нито за другия.Знаем колко трудно го преживя това Ферит и как не можа да им прости до края,дори подкрепи майка си в раздялата и с Орхан.Да, вкара любовницата си през първата си брачна нощ в стаята,но такъв модел на поведение имаше пред себе си със собственото си семейство,още повече,че това семейство му обеща,че живота му няма да се промени след женитбата.Едва когато Сейран успя да "влезе в главата и сърцето му"както се изрази Милна,разбра,че Пелин не е неговия приоритет.Той ясно го заяви на баща си на летището,когато каза "аз няма да съм като вас."И след като не се отказа да преследва любовта си повярвах,че те наистина ще бъдат новото начало,чистото начало на това семейство без гадни тайни под повърхността.Абидин и Суна бяха другите млади хора,които упорито ги подкрепяха и им помагаха с каквото и както можеха.За тях също вярвах,че връзките сестра и брат също ще са новото начало,а не като Ифакат-Орхан,Ифакат-Халис,лицемерни и извратени.За Ифакат и Халис не беше точно потвърдено дали са "мачкали чаршафи",но че тя имаше някакви "мераци" стана ясно от разговора им в ресторанта,когато Халис я изгони от имението.Но това извращение и гнус,която ни се сервира сега,не могат да бъдат оправдани с нищо,дори със сън,кома,алкохолен делириум и каквото и да било.Няма оправдание за това,да си рамо до рамо с едни хора,не само приятели,а роднини,да сте една кръв,племенник-чичо,сестра-сестра и да гледате на съпругата или съпруга на другия като сексуален обект.Дори преминаването на такава мисъл през главата на някого е непростима.И какво,онзи лъч светлина за начало на истински и чисти отношения,нормални отношения се изпари за един миг.Посланието на сериала беше,че дори и в една абсолютно токсична среда в две семейства може да се роди и отгледа една истинска и чиста любов и тя да победи цялата пошлост и сега ни "сервират",че такова "животно" нема.Че всичко е само лицемерие и извратенящина,безразборни сексуални връзки между роднини и никакви морални ценности.Сериала няма вече положителни герои и послания.Е,съжалявам,но явно много сме изостанали от новите разбирания за семейство.Спомням си един стих на моя братовчед,който цитираше за безразборните връзки."Няма вече буйни страсти,секса стана като здрасти"!

# 629
Димана, да, Ифакат омачка чаршафите с половината рода, но това е Ифакат, жена без никакви скрупули и чувства, която ще мине през трупове, за да си постигне целите. Тя между другото и човек уби, ама сценаристите се направиха на ударени и го заметоха под килима. Тя няма нищо общо със Сейран или Ферит, защото те са показани като хора, които се обичат. Да, и двамата допуснаха грешки, но винаги са се обичали. И изведнъж Ферит и Суна се награбват страстно. 😵‍💫

Ninka555, да, постъпката на Ферит в първата брачна нощ беше отвратителна, но тогава нито той, нито Сейран изпитваха нещо един към друг. Сега е недопустимо и гнусно това, което се пробват да ни пробутат онези 5-ма тиквеника.😖

Общи условия

Активация на акаунт