Влага в Айфон

• 361
  • 13
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте!
Снимах с  айфон навън докато валеше сняг и сега не може да се зарежда ,излиза съобщение
"Liquid has been detected in the lightning connector"
На някой случвало ли се е?

# 1
  • София
Да, издухайте със сешоар на студена струя (макар че, аз с топла го суших)

# 2
  • Пловдив
А то колко снимки сте правили?

# 3
Явно често се случва - https://support.apple.com/en-us/102643

# 4
Ако се навлажни, намокри телефон, не бързайте да го включвате. Подсушете колкото може по-добре, после поставете в ориз за 24 часа. Оризът изтегля влагата и тогава вече е безопасно да се включва.

# 5
  • Сф
Ако се навлажни, намокри телефон, не бързайте да го включвате. Подсушете колкото може по-добре, после поставете в ориз за 24 часа. Оризът изтегля влагата и тогава вече е безопасно да се включва.
и
В никакъв случай! така ще си скапете айфона. Те си изписват съобщение за влага като има.При нас се случи с отказ да зарежда батерията поради влага. Със сешора, както  са написали по горе. 5 мин и се оправи при нас. И ние с топлия, но щадящо все пак, от известно разстояние. Детето всъщност си го оправи и всички съученици така действали с айфоните, ако на  някой се случи.

# 6
И защо ще се скапе в ориза? Оризът изтегля и поглъща влагата. В солницата се слагат няколко зрънца ориз, за да не се овлажнява солта.
Със сещоар също е вариант, но е добре да се знае доколко е изсушен. Защото ако не е достаъъчно, някъде може да нправи късо. И също да не се прегрява прекалено при сушенето.

# 7
Изпускала съм старият ми Айфон в мивката. Веднага подсуших,  махнах кейс, протектор извадих сим картата и за едно денонощие в ориз. На следващия ден се включи без проблем. Успех!

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 20:26 от Jessie23

# 8
Точно така се процедира. Евентуално може да се пресее ориза през голяма цедка, ако има повече ситни прашинки, да не полепнат по телефона.
Добре е и сим картата да се сложи в малко ориз, тя също може да е навлажнена.
Бяхме на къмпинг, брат ми си беше изтървал телефона в реката и така го сушихме.

# 9
  • Сф
Аз съм правила това с ориза, за мой телефон. Нищо не стана. Занесох го за поправка и момчето там каза  ориза да си го ползвам за готвене.  Иначе за сушене с сешоар на айфон съм чувала доста деца/ възрастни да го правят, както и по'- горе са казали и всичко се оправя. Не ми е цел да споря, всеки може да прецени с главата какво да прави. Споделям опит за сешоар!

# 10
Възможно ли е да си го държала по-малко време, или да се  е повредил още със самото намокряне, за да не е станало?
Защото е изпробвано от брат ми. Друга потребителка сподели също за успех с изсушаването с ориз.
А въпросният младеж от сервиза с какво каза, че се суши?

# 11
  • Сф
Цяла нощ го държах.  Ами сигурно е и до късмет. Ами ако мога да подсуша с каквото и да е ,ама да не го пъхам в ориз. Нещо такова каза. Плюс това, мм също работи с машини и като има влага някъде и той с пистолета за топъл въздух действа. Е ,неговото не е фина електроника в никакъв случай.
В интерес на истината,  аз ако бях щях да топна в ориз но вече не.
За айфона, сега разпитах. При нас влага имаше един път в буксата за зареждане е само с подухване с уста се оправи. При друга влага: пишеш remove water from iPhone в ютуб и има специални звуци. Пускаш ги и държиш телефона насреща. Явно трептенията премахват влагата.
Направо щях да падна! Пробвано и работи, ме информира щерката току що . Open Mouth

# 12
При подухване с уста, всъщност се издиша влага. Не зная как помага това, нямам обяснение.

# 13
  • София
Още един глас за слагането в ориз. Нищо не се е скапало Simple Smile Оставих го за една вечер и на сутринта си се включи без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт