Движения на бебчето

• 1 031
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте бъдещи мамиии..може ли да споделите повече за движенията на бебето си след 30 гестационна седмица.. моята бебка, почти не усещам ритници, а само мърдане през повечето време, прегледи и тонове всичко е наред.. при вас така ли е?

# 1
  • Телиш/Плевен
Всичко е много индивидуално и не може да се сравнява. Усещането зависи не само от активността на бебето, а и от разположението на плацентата например. Моята дъщеря много рядко риташе като цяло, гледах да съм максимално спокойна, въпреки че навсякъде пишеше колко е важно да се усещат движения по не знам си колко пъти на ден. И като се роди, си беше много поспаливо бебе, поспалива е и до днес, вече на 10 години. Така че има и такива случаи. Щом на прегледите всичко е наред, не би трябвало да има повод за притеснение.

# 2
А има ли разлика в различните дни - примерно 2-3 дена с малко движения, 2-3 с повече такива (може и друг интервал). А когато усещаш ритници все пак - в коя част на корема са?

# 3
Лили, зависи от много неща, плацентата, положението на бебчето, в коя седмица си. Бях на преглед миналата седмица и на ехографа се скъса да шава бебка, но аз почти нищо не усещам, особено като се движа. В 22 гс съм, с предна висока плацента. Принципно ако не шава в късните месеци, трябва веднага да отидеш на ехограф, но ще забележиш някаква последователност и няма да имаш притеснения. Всичко ще е наред Simple Smile

# 4
Исках просто да сравня дали всички по принцип по-малко шаващи/ритащи бебета са и на "периоди". Естествено с нарастване на бебето се усеща по-силно и по-често като цяло, независимо от "настроението", но "периодите" си остават - по-активни и по-слабо активни и се редуват.

# 5
А има ли разлика в различните дни - примерно 2-3 дена с малко движения, 2-3 с повече такива (може и друг интервал). А когато усещаш ритници все пак - в коя част на корема са?
различно ги усещам, по средата, отстрани,високо.. но съм в 36 вече седмица а всякаш с напредването силата и броя намаляват.. и се паникьосвам доста на моменти ..

# 6
При мен когато се обърна седалищно силата и броя така бяха намалели. Това беше и обяснението на лекаря - позицията.
При последния преглед имаше ли я тази тенденция? Ако - да и не е от скоро, може да е свързано с позиция или налично място в матката. Ако е за първи път и от скоро - отидете на преглед.

# 7
аз така и никога не усетих ритници...само леки потупвания и потрепвания...бях с предна висока плцента...но бебка бебе толкова ниско разположена,че едва и виждахме половината глава на ехограф...та движенията и се усещаха само и единствено около пъпа леко и имах чувството че ме човърка с ръчички

# 8
Здравейте, аз не знам дали въпросът ми е точно за тук, но не успях да открия по-подходяща тема от многото. Та имам известно притеснение, от 3 дни някъде не усещам бебето, движенията му. В средата на 5 месец съм, 21 г.с. Общо взето от скоро усещам самите движения, и то не ритници, а по-скоро пърхащо чувство в корема като гъделичкане и потрепване, но все пак ясно разпознавам, че това е бебчето. Факт е, че пак не съм ги усещала постоянно, а на моменти, повече когато съм в покой, но сега не усещам буквално нищо 3 дни, каквото и да правя. Не знам какво да си мисля, на морфология съм чак на 8ми януари, а час при Аг-то ми нямам записан скоро. Утре по принцип ще ходя при един лекар от ЛКК да си взема болничния, и смятах да го помоля да ме прегледа и да видим какво се случва, но все пак и до утре ще го мисля и ще се притеснявам. На някоя от вас дали и се е случвало нещо подобно и какво се оказа в крайна сметка, защото в главата ми е мармалад от страх? П.п пробвах всички методи за раздвижване с кола, сладко и студено, но не усетих резултат. Благодаря предварително!

# 9
  • Телиш/Плевен
K.k2, щом и преди това си усещала само пърхане и то не всеки ден, би трябвало всичко да е наред. Все още бебето не е толкова голямо, че да го усещаш често, в момента е с размери горе-долу колкото грейпфрут. Има значение и разположението на плацентата. Ако имаш възможност за преглед утре, възползвай се, за да ти е по-спокойно.

# 10
K.k2, щом и преди това си усещала само пърхане и то не всеки ден, би трябвало всичко да е наред. Все още бебето не е толкова голямо, че да го усещаш често, в момента е с размери горе-долу колкото грейпфрут. Има значение и разположението на плацентата. Ако имаш възможност за преглед утре, възползвай се, за да ти е по-спокойно.
Да, благодаря, непременно ще настоявам за преглед утре, надявам се да не ми откажат. По принцип от както почнах да имам тези усещания, се случваше всеки ден поне по един път да я усетя, но не толкова на често, предимно, когато лежа и почивам. Но иначе съм с предна плацента, надявам се по-скоро на това да се дължи.

# 11
  • Телиш/Плевен
Да, при предна плацента и такава седмица е нормално да не го усещаш всеки ден. Не знам дали това ще те успокои, но ако през тези три дни се беше случило нещо лошо, със сигурност вече щеше да знаеш, защото щеше да имаш някакви неприятни симптоми. Надявам се утре да успееш някъде да се вредиш за преглед (ако този лекар откаже) и да те успокоят напълно.

# 12
Да, при предна плацента и такава седмица е нормално да не го усещаш всеки ден. Не знам дали това ще те успокои, но ако през тези три дни се беше случило нещо лошо, със сигурност вече щеше да знаеш, защото щеше да имаш някакви неприятни симптоми. Надявам се утре да успееш някъде да се вредиш за преглед (ако този лекар откаже) и да те успокоят напълно.
Благодаря Ви!

# 13
  • Банско
Аз с първата бременност (момче), не усещах чак такова движение и късно почна, в края на шести месец. Сега съм на 36, инвитро пак момче, е то не спря от пети месец да блъска. Те са маратони направо...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт