За какво използвате оцет Балсамико?

  • 17 881
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 7 800
Само за салати, страшно е вкусен.  Crazy

# 16
  • София
  • Мнения: 167
Предимно в салати, рядко в маринати.

# 17
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Аз го ползвам за всякакви салати, щото по принцип не обичам кисело, а балсамикото има много по-мек вкус и е ароматен Peace Слагам го и в различни маринати, точно заради аромата, стават супер Party

# 18
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Само за салати!

# 19
gioia, просто дадох алтернатива за тези, които не могат да си позволят, а и да намерят оригиналния балсамов оцет. Този българският е по препоръка на Иван Звездев.
Не виждам кое те притеснява!?

Просто ми стана странно, че Винпром Русе може ей така да си реши да произвежда менте на aceto balsamico, наречено "алтернатива". Честно казано предпочитам да ползвам обикновен оцет или лимон пред боклуци с неизвестно съдържание.
Нищо лично към теб, естествено.

# 20
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз имам на "Oilitalia" Aceto balsamico di Modena купен от Била. Дали е истински?

# 21
  • Мнения: 2 309
Не съм си купувала от БГ такъв оцет,но в Италия често го ползвам...например за салати от най-различен вид или пък гарнирам плодове с него,понеже вкуса му е доста сладък Peace

# 22
  • София
  • Мнения: 3 271
На агнешко месо и на салати

# 23
  • Мнения: 161
какъв е този бял балсамик? няма такова нещо - покажете картинка, че ме заинтригувахте  Shocked
аз балсамико признавам само в района на Модена
другото си е обикновен оцет с оцветители - нема смисъл  Thinking

Ето снимка

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=114149

Снимала съм и белия и тъмния оцет Балсамико.
На етикета пише че е прозведен в Модена, Италия.
Смятам че не става въпрос за менте, все пак.
Определено вкуса на белия няма нищо общо с оцветен обикновен оцет.
Пробвай го. Мисля че ще ти хареса.
Както писах по-горе, аз ги харесвам и двата вида, и ги ползвам за различни видове салати.

# 24
значи, до колкото успях да видя на едното пише aceto balsamico di modena- без думичката tradizionale, няма особена стойност и само така написано не означава, че е произведено в Модена
на другото пише condimento balsamico, т.е. балсамова подправка или дресинг (както сега му викате), нямам идея какво означава и какво съдържа.
 
благодаря все пак за снимките

# 25
  • Мнения: 854
Аз намерих това:

Цитат
Много пикантен сос се получава,ако го редуцираш с малко мед.Т.е.,кипваш в съд част от оцета с 1-2 лъжички мед и когато течността изври на половина,охлаждаш и го прибираш в бурканче.Получава се гъст,пикантен сос,който допълнително можеш да овкусяваш счесън или подправки преди сервиране.Подходящ е за печени меса.


от тук

# 26
  • out of space
  • Мнения: 8 573
чесън и мед  Sick

разбира се всеки с вкуса си, но не разбирам тази нова мания на всичко да се пляка мед. На две гостита останах гладна- пилешки крилца мариновани с мед....печени картофи на фурна отново с мед...  Sick

# 27
  • Мнения: 824
Освен за марината,го използвам и като пържа свинско в тигана.Слагам много малко от него в комбинация със соев сос.Става крехко и сочно.

# 28
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Пържни картофки, зеленчуци на скара, салати. Но ползвам един който е тъмен на цвят и много гъст и леко сладни, не знам как се казва.

# 29
  • Мнения: 3 478
И аз сефте чувам за бял балсамов оцет newsm78.
Както и да е, аз си го ползвам само за салати, много го уважавам и на печени на скара зеленчуци, както някой беше казал по-горе. Иначе тук след концентрация (става много гъст) го ползват за плодова салата и дори сладолед.

Общи условия

Активация на акаунт