Рани от тупе

• 966
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, преди години след прекаран коронавирус милата ми майчица загуби косата си отгоре на главата. Какво ли не опитахме.. чесън, мезотерапия, хапчета, шампоани.. и нищо.. Изстрадахме го и купихме тупе от естествена коса. 1 година по-късно раните и голите петна са още повече.. Скоро няма да може и да закача косата и много се притесняваме. Има ли някой, който се е справил с болезнените рани от перука, тупе? Слагаме антибактериална пудра. Благодаря предварително. Бъдете здрави.

# 1
Нямям опит със загуба на коса и начина на закрепване на тупето, но да дам някаква идея.
Ако се закрепва с някакъв вид залепване да не е алергия към лепилото. Аз имам такава алергия - към лепилото на лейкопласт, направо ми разяжда кожата и получавам рани.

# 2
Близък носеше 30 години такова. Ходеше веднъж на няколко месеца да го "обслужват" в специален салон в София. Не имал никога рани, нито загуба на останалата коса.
Според мен с многото цапала сте раздразнили скалпа. Перуки се слагат и при пълна алопеция, не е нужно да се закрепя за коса. Обърнете се към специалист. Има специални лепенки и вакси за рани...

# 3
И аз мисля, че е раздразнен скалпа или пък запарва?

# 4
Тупето се закача с щипки и затова накъсва, на 2 места има голи петна изцяло. Благодаря все пак за отговорите. Бъдете здрави и светли празници.

# 5
Отидете при специалист за перуки. Не се хваща само със щипки. Писах ви по-горе, слагат се специални лепенки за кожа, а където има коса се "пришива за нея". Не се маха/слага постоянно. Къпеш се с нея, плуваш... На няколко месеца е поддръжката.
Или не е поръчано като хората, не трябва да стават рани... Ако сами нещо си нагласяте, само тормозите жената.
По-добре поръчайте цяла перука, вместо тая мъка в момента.

# 6
И аз това помислих, да слага цяла перука. А докато й зарастнат раните, би могла да носи едни забрадчици, не изглеждат зле и са мекички. Питайте в магазините за перуки.

Общи условия

Активация на акаунт