Проблем с противозачатъчни

• 266
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте дами,

Преди 3 месеца започнах да пия Линдинет 20 с цел да спра ужасно тежкия болезнен цикъл от години. Пих 3 опаковки, на 16.12 ми дойде, два дни след споране на хапчето както миналите пъти и ми тече оскъден цикъл 3 дни. По време на почти цикъла съм била интимна с мъжа ми като не се пазим. На 8 и 9 ден пих хапче както се започва, но поради тежка емоционална причина спрях - 3 дни не и не искам. На третия ден през деня (вчера) усетих дискомфорт в корема, имах леееко чертичка кафеникаво зацапване, но вечерта протече тъмна тъмна тъмна кръв…
Случвало ли ви се е и какво се случва с мен сега ….

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 07:36 от monica.minova

# 1
Нищо, идва Ви цикъл след като сте спрели хапчетата. Хапчетата спитат производството на хормони от вашето тяло и ги заместват с външни. Когато спрете да ги приемате, вашият организъм започва да произвежда хормони.

# 2
Не е добре така да спирате по никое време хормоните си, независимо каква причина имате. Сега освен емоционалната причина ще имате и хормонален дисбаланс, защото организма ви не знае къде се намира спрямо цикъла ви - да ви идва ли, да ви спира ли, от къде да започне.
Честно казано не знам дали да ги продължите или да ги спрете и да изчакате организма да се опита да се урегулира.В листовката пише как да процедирате ако сте пропуснали таблетки. Направете и тест за всеки случай.

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 12:42 от the Дорис

Общи условия

Активация на акаунт