Пък момичето учи китайски самостоятелно (това изобщо възможно ли е?!?!?)… Онзи ден си говорих с нея и като ми показа екрана на лаптопа си, и всичко в йероглифи - ШОК. Явно нещата са сериозни! Сега, колко точно знае, не мога да кажа, ама щом целият ѝ екран беше непонятен за мен, явно се справя.
До колкото успях да разбера, иска да учи нещо свързано с бизнес и се е засилила най-вече към Шанхай. 12 клас е и е отличничка. Обаче информация и изобщо специалисти, които да са насочени тясно към образованието в Китай нещо не мога много да намеря, за да им помогна. Казах им да разгледат форума и да пишат смело, ама май не ми повярваха, че това е мястото, където можеш да добиеш хипер много информация и опит директно от извора! Та, затова реших да им направя коледен подарък (е, надявам се, че ще има хора, които да кажат това-онова).
Ще съм благодарен на всякаква информация и най-вече на студенти в Китай или родители на такива, които могат да кажат както цени, нужди и всичко онова, с което се сблъсква един български студент в Китай. Знам, че образованието не е безплатно, но пък се отпускат пълни стипендии и дори им се покриват всички разходи в страната, което е просто уау… Колко обаче лесно/трудно е да спечелиш това, не мога да кажа. Момичето е хем мотивирано, хем виждам, че ѝ липсват един куп парчета от пъзела и 100% има и ще има нужда от някой, който е много наясно с целта, която иска да постигне.