Подути лимфни възли на дете на 15 месеца

• 259
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета! От две седмици дъщеря ми на 15 месеца, след поставена ваксина за морбили, има седем подути лимфни възела. Първия излезе от ляво на врата, след това от дясно, зад лявото ухо и два на тила на главата. Преди два дни намерих още два ингвинални, всички са с размер на грахово зърно, подвижни и твърди. Детето не е боледувало с изключение на малко хрема преди месец, изследванията ѝ са добре. На 02.01 сме на преглед при хематолог, но до тогава ще се побъркам от притеснение. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем с толкова много подути лимфни възли?

# 1
Има тема от 2022 година. Споделен е подобен опит. Може и да сте прочели- подуване на лимфни възли след ваксина.
Не се притеснявайте.  децата много бързо реагират на всякакви вируси, бактерии, ваксини. Всяко по различен начин. На времето детската лекарка на сина ми(вече е на 30) беше казала, че на половината дечица от практиката им се напипват възелчета на вратлетата.
А си направете изследванията както ви кажат и може да се повторят  като мине време.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 22:03 от Dimana12

# 2
Има подобна тема от 2022 година. Споделен е подобен опит. Може и да сте прочели- подуване на лимфни възли след ваксина.
Не се притеснявайте.  децата много бързо реагират на всякакви вируси, бактерии, ваксини. Всяко по различен начин. На времето детската лекарка на сина ми(вече е на 30) беше казала, че на половината дечица от практиката им се напипват възелчета на вратлетата.
А си направете изследванията както ви кажат и може да се повторят след време като мине време.

Благодаря за успокоението. Баща ѝ е бил със същите проблеми като малък, но като на всяка майка всичко ми минава през главата. Естествено докторите отричат да е от ваксината, въпреки страничните реакции. Притеснението ми идва от там, че не са един или два а седем възела..

Общи условия

Активация на акаунт