В зимното небе звезда блести, а от сърцето ми любов струи - декемврийчета :heart: тема 8

• 16 418
  • 273
  •   1
Отговори
# 15
По принцип, ако жената няма проблеми физиологични, това което помпата изцежда, може да няма нищо общо с това, което бебето може да изяде. Самото сукане и докосване на бебето до кожата и гърдите освобождават хормони, които провокират протичането на кърмата.

# 16
  • Хасково
Честита ни темичка🥰

# 17
И аз се присъединявам към тези с мъките в кърменето. Още в болницата се мъчих с ръчна помпа, като се прибрах си купих и електрическа. Бебчето мноооого трудно засуква и след минута се отказва тотално, за това го карам само с помпа. През 3 часа по макс 30мл.. Чудя се още колко ще се мъча така, но пък вчера си взех чай за кърмачки на Хип и от утре ще го пия, пък да видим.
Иначе бебко е поспалив от жълтеницата през повечето време. Майка ми идва да помага за по няколко часа и вечер го къпе, но онзиден му падна пъпчето и ще почна аз да си го къпя. Таткото все още го е страх да се занимава активно с него и единствено чат пат го храни, но пък върши домакинските неща.
Чувствам се леко депресирана заради кърменето и страшно изморена, защото не се наспивам, още не мога да вляза в някакъв ритъм, но като погледна малчо и всичко ми минава.

И при нас беше кошмар още от болницата. Бяха ми се запушили гърдите и беше страшно цедене. Сега кърма има, но малкия не се наяжда и е вечно нервен след хранене с кърма и сме на смесено и е адски изтощително, започвам да се отказвам от идеята за кърмене въпреки, че имах огромно желание. Чудя се дали при Ася Демирева да не запишем един час. Успех на вас 🤗

# 18
Ние сме на АМ и пак е някакъв ад, ядене през два часа, защото не се наяжда, но се уморява и заспива.

Аз имам час при Ася след два дни, ше дам отзив

# 19
С кърменето и при мен беше ужас- гърди като камък твърди, червени, топли. И реших да спра кърмата в деня в който ни изписаха. Каналите ми бяха запушени и не беше лесно- в банята под гореща струя цедях колкото мога и после се стягах много здраво с ластичен бинт. Радвам се, че се свърши! Повече мърморих за болката в гърдите отколкото след секциото.
С НАН оптипро е понеже това му даваха в болницата. Яде на три часа, вечер прави пауза от четири часа.
От днес го слагаме в активната гимнастика когато и буден- оглежда се, рита, ако не го мързи. Все повече време е буден и много ококорен.

# 20
Имам въпрос. Днес ми е 12ти ден от секциото....имам си лохии, понякога и по някое малко съсирече...обаче преди малко като отидох до тоалетна от мен висна 10 сантиметрово парче...като някаква тъкан. Не беше съсирек. (Изинявам се за графичното описание) Нямам температура, нямам болки и никакви оплаквания...но това ме стресна. Някой да е имал нещо подобно? Да се плаша ли...

# 21
Аз големия ми син го уморих от глад и сега много ме беше страх да не направя същото....тогава си казвах, той си суче, спи си...а то кърма йок и отслабна 500.грама ,когато трябваше да си е възяърнал робденното. Та си тръгнах с едно на ум и като ме шурна кърма за тия 7 дни ....та да. Не съм упорита ,но не схм и перфектна 😀
Аз Денис го извеждам всеки ден от 10я като гледам да няма вятър , добре облечен, скрит в количката, добре му се отрязява. Днес този час и половина навън беше най-дългият период, в който беше соикоен, киликите днес бяха доста Sad
Вечерта вече се изнервих, уморих се ,но си казвам - и товя ще мине, нормално е...утре пине баткото и таткото ще ходят на поход до Черни връх, та ще сме двамта само, което ме успокоява - по-малко суматоха и няма да се размъсвам 😃
Хайде, лека да е и спокойна!

П.С. Денис вече се обръща от корем по гръб 🤪

# 22
Ние така и не купихме активна гимнастика, ще взема да поръчам отнякъде. И нашият почва да прекарва повече време ококорен и се чудя какво да го правя, в резултат на което седя и просто се гледаме 🤣🤣 Днес е на 17 дни. От няколко дни го слагаме по коремче и вече си личи, че мускулите му заякват. Пъпчето му още не е паднало обаче.
Чудех се защо нямам известия, а то съм забравила да следя новата тема...

# 23
Имам въпрос. Днес ми е 12ти ден от секциото....имам си лохии, понякога и по някое малко съсирече...обаче преди малко като отидох до тоалетна от мен висна 10 сантиметрово парче...като някаква тъкан. Не беше съсирек. (Изинявам се за графичното описание) Нямам температура, нямам болки и никакви оплаквания...но това ме стресна. Някой да е имал нещо подобно? Да се плаша ли...
Аз още в болницата имах такова течение, то е като някаква кървениста слуз. Нямах нормално кървене след втория ден, а само такова и то спря след около седмица. Питах поне 3 от акушерките там и ми казаха, че е нормално. Всичко зависело от това как сме изчистени по време на операцията. От както се прибрахме на 23ти имах точно един път леко кървене и това си беше. Малко съм под напрежение дали наистина е нормално да ми спре толкова бързо, заради доста кофти случка със колежката по лего,с която бях в стая..

# 24
И при мен стана така. Момичето, което роди преди мен беше изписана и на следващият ден я приеха спешно за кюртаж...та малко се притеснявам. Може понеделник да отида на преглед за успокоение.

# 25
  • Пловдив
Утре ще ги вадим и съм само нерви. Единственото готово е багажът ми за болницата. Всичко друго ми е хаос.

# 26
  • Варна
Здравейте момичета ..и аз да споделя проблемите с кърменето.Всичко си беше наред 25 дни ..и не знам ..но кърмата ми намаля рязко..пия 3 чая ща увеличаване уж на кърмата ..няма ефект..Дани е на смесено хранене..скоро май ще е само на адартирано..а толкова искам да го кърмя..всичко опитах..нищо.. Disappointed

# 27
Момичета, нашият от няколко дни повръща доста. Мляко не е сменяно, количество не е увеличавано. На 27 дни е и пие по 90мл. Повръщаше преди, но по малко и се стичаше, а сега е фонтан. На какво може да се дължи според вас?

# 28
Момичета, нашият от няколко дни повръща доста. Мляко не е сменяно, количество не е увеличавано. На 27 дни е и пие по 90мл. Повръщаше преди, но по малко и се стичаше, а сега е фонтан. На какво може да се дължи според вас?

След хранене оригва ли се, дръжте се изправени повече време. Аз като го подържа 10тина минути и се оригне хубаво, нямаме  проблем, иначе всичко се връща, ако не е оригнал. Даже снощи имаше такова задавяне, че си видях живота на лента. Консултирай с педи да не става въпрос за рефлукс.

# 29
Здравейте и от мен! Честито на всички нови мами и успех на тези, за които срещата с бебчетата предстои! Аз все така продължавам да не съм активна в темата, но не съм спирала да ви чета.

Нашият младеж се роди на 23 декември, от 3 дни сме си вкъщи и още влизаме в ритъм, първо бебче ни е и двамата с таткото още сме малко ошашавени и не сме сигурни какво точно правим, но се надявам скоро всичко да си дойде на мястото Grinning

Иначе бебчо е сравнително спокоен, но и ние имаме периоди, в които просто не иска да спи  и все още не сме се съвсем научили да го "разбираме" какво точно го тормози.

Общи условия

Активация на акаунт