Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бактериална вагиноза

  • 38 234
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте!

    Аз съм с диагноза бактериална вагиноза. Течението е бяло и с лека миризма. Проведох съответното лечение, миризмата изчезна, но течението остана макар и по-малко и в друг вид - като белтък лепкаво и разтегливо, но понякога с пак с бял цвят. Проблемът е, че след секс при който спермата на партньора остава в мен, автоматично всичко се повтаря, миризма, воднисто бяло течение. Лекарката предписа лекарства и за него, но това не помогна. Моля споделете опит или знания по въпроса. Благодаря.

# 1
  • Мнения: 920
Бактериална вагиноза
   
Това е полимикробна инфекция на влагалището, без възпалителен характер, при която нормалната лактобацилус-флора се замества от анаеробни микроорганизми в големи концентрации.
    Нормалната микрофлора на влагалището е съставено от ацидофилни лактобацили - >95% от всички бактерии и по-малко от 5% - от различни аеробни и анаеробни бактерии.
    При бактериалната вагиноза настъпва прекомерно развитие на Gardnerella vaginalis и анаеробите, които достигат от 100 до 1000 пъти по- голяма концентрация от нормата, за сметка на лактобацилите.
    Като предразполагащи фактори, които могат да доведат до развитието на бактериална вагиноза се сочат: половата активност, броят на сексуалните партньори, хигиенни навици, употреба на антибиотици и др.
    БВ се открива в 10% от жените в репродуктивна възраст (18-40 години).
    Субективните оплаквания са предствени от сърбеж и дискомфорт във влагалището.
    Обективно - основното е наличието на засилено течение, с неприятна миризма на развалена риба, появяваща се след полов акт или менстурация.
    Лечението се провежда орално или локално с препарати с антимикробно действие спрямо анаеробни микроорганизми, които се предписват от специалист.

Още по въпроса :

http://www.rozali.com/health.php?l=a&p=119

# 2
  • Мнения: 4 322
Бактериалното възпаление на влагалището, което предизвиква течение се нарича бактериална вагиноза. Тя е една от най-честите инфекции на долния генитален тракт, срещаща се сред жени в репродуктивна възраст. Предизвиква се от бактерии които, се развиват в бедна на кислород или безкислородна атмосфера (анаеробни микроорганизми). Болестотворния организъм се нарича гарднерела. Заболяването се развива, когато тези бактерии започнат да се размножават по-бързо от нормалното. Появява се сивкаво, воднисто течение, което има остър мирис на риба, особено след полов акт, понеже се осъществява химична реакция. Гарднерелата се разпространява не само по полов път. При мъжете се среща много рядко, но те са преносители.
Бактериалната вагиноза се характеризира с течение, сърбеж, парене, смущения в уринирането. Миризмата на течението е неприятна. Оплакванията се засилват преди и след менструация.

Бактериалната вагиноза се лекува лесно. Няма тежки и трайни последици за здравето на жената от БВ, но заедно с нея може да има други инфекции на женската полова система, които са значително по-опасни за здравето и детеродните способности.

Общи условия

Активация на акаунт