Цветарки, продължаваме да обменяме опит- 4

• 28 744
  • 322
  •   1
Отговори
# 105
Махни цвета.
Гледай го докато пожълтеят листата- вкл. поливай.
Чак тогава вадиш от почвата.
Държиш го на сухо и сенчесто място.
Октомври засаждаш.

# 106
Снощи си полях теменужката от горе.
Днес вече листата й са твърди. Whistling
Леле помислих  си  ,че заминава. Close

# 107
  • София
Махни цвета.
Гледай го докато пожълтеят листата- вкл. поливай.
Чак тогава вадиш от почвата.
Държиш го на сухо и сенчесто място.
Октомври засаждаш.

mnogo   bouquet

# 108
  • София
Юката се тори през пролетта и лятото.

Аз вече набодох една тор на пръчици в саксиите (има за цъфтящи и за декоративнолистни), която върши работа за 3 месеца. При всяко поливане си се разтваря и тори.

И аз си купих такива миналата година, но така и не ги ползвах..... не ми стана ясно целите ли да ги набода или да стърчат newsm78 Ти как ги слагаш?
Аз моите ги купих от Бриколаж

# 109
Целите ги напъхваш в пръстта Simple Smile.

Аз да се похваля - боднах върха на драцената при "майка" му и се чувства добре за сега.  Mr. Green Близо месец чаках да развие коренчета от около см и половина.

Но от семената на петуниите и другото цвете (забравих му името) нищо не се е показало все още  Sad.

# 110
  • гр.Добрич
Тези торови пръчици лично аз не съм ползвала, но съм чела за много недоволни от тях.

Азалията е просто страхота. Бравос!!! Аз имах една, но я загубих при един кучи студ.
И моите семенца хич не вървят, пък уж от тези прехвалените в капсулките.

# 111
Здравейте на всички  Grinning
И аз съм една от вас - много обичам цветята и в апартаменат имам около 60-70 саксии.

Купих си едно цвете, но незнам как се казва , а като разбера съответно името ще разбера и как да го гледам.

Моля ви за помощ!

Ето това е снимка на опаковката:

Благодаря ви предварително!

# 112
И аз съм една от вас - много обичам цветята и в апартаменат имам около 60-70 саксии.

Купих си едно цвете, но незнам как се казва , а като разбера съответно името ще разбера и как да го гледам.

Моля ви за помощ!

Ето това е снимка на опаковката:

[/quo
по листата и цветовете прилича на Зокум (лян, олеандър) -няма ли латинско име?

# 113
  • София /Абсурдистан
Аз мисля, че си е точно олеандър, имат много разцветки - Nerium oleander
http://forum.bimbargo.com/viewtopic.php?t=1573

Ето латински наименования и на други цветя http://forum.bimbargo.com/viewtopic.php?t=382&sid=97e912fa2e … d0d7b2b319c99c908

# 114
  • пяната на дните
Здравейте, цветарки! Имам тука главоблъскане с една куркума. Някой отглеждал ли е такова нещо? Миналата година я насадих и тя си никна и стана към 1м. висока. Дотук добре, обаче доколкото знам трябваше да повехне и да я чакам чак на пролет, а тя си стои зелена до ден днешен, но пък не расте и едното и листенце е пожълтяло. Вчера я пресадих, щото не се стърпях да видя какво се случва изотвътре, та старата грудка е попомръкнала, има коренчета и няма нова грудка, и стеблото здраво се държи и не мисли да мре. Не ми се смейте, нищо не отбирам от цветарство, та ако може да ме посъветвате поне какво да очаквам... Sick

# 115

Закум / Nerium oleander

# 116
Здравейте! Кой разбира от драцени? Дадоха ми една болнава уж да я закрепя, но аз май ще я довърша. Казаха ми ,че трябва да й отдрежа разклонинията и да ги сложа във вода, но тъй като ги гледам те ще изгният. Какво да правя?

# 117
Здравейте! Кой разбира от драцени? Дадоха ми една болнава уж да я закрепя, но аз май ще я довърша. Казаха ми ,че трябва да й отдрежа разклонинията и да ги сложа във вода, но тъй като ги гледам те ще изгният. Какво да правя?
Аз точно така си вкорених една- във вода. А и аз мислех, че ще изгние. Но съм хващала и като сложа резника направо в саксия с пясък.И по двата начина става.

# 118
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Момичета, не по темата, но:

Моля всички с добри сърца да разгледат двете теми за инициативите на Сдружение на българските майки и фотошопската дружина:

По-различният конкурс: "Работилница за Великденски чудеса" - ГЛАСУВАНЕ!!!

ПРОЛЕТНО НАСТРОЕНИЕ ЩЕ ВИ СЪЗДАДЕ ФОТОШОПСКОТО "СДРУЖЕНИЕ"!

# 119
Я за латинките да питам нещо.
Вкорених около 20 корена и вече са ми избили и са 10 см. високи.
Миналата година не ми цъфтяха. Бях чела, че за да цъфтят почвата не трябва да се тори. Аз торях и имаше само листна маса.
Има ли някаква друга тънкост?

Общи условия

Активация на акаунт