Цветарки, продължаваме да обменяме опит- 4

• 28 848
  • 322
  •   1
Отговори
# 195
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Не съм я изхвърлила в къщи е алоказията, дано да се събуди Simple Smile
Иначе е прекрасно цвете има страхотни листа Simple Smile
а каква голяма ми беше станала ...

# 196
Не съм я изхвърлила в къщи е алоказията, дано да се събуди Simple Smile
Иначе е прекрасно цвете има страхотни листа Simple Smile
а каква голяма ми беше станала ...
Дано да се събуди.
Сестра ми така изхвърли нейната,но не съм я чула да казва ,че е цъфтяла.
Ще я попитам.

# 197
  • София

мерси много   bouquet
сега ще пусна обява,че си търся Wink

Много красиво цвете, а и го има в много разновидности Heart Eyes  виждала съм го да го продават на Кирковския пазар за 2-3 лв , по магазините по-рядко newsm78 и то висящите варианти

# 198
  • гр.Добрич
Аз пък сън чувала, че листнодекоративните не трябва да цъфтят, в смисъл да не се оставя цвета, а да се премахне. Моята дифенбахия преди известно време беше цъфтяла.

# 199
  • София
Това не го знаех newsm78 моята дифенбахия също цъфти и то по-няколко цвята, но не съм ги махала Rolling Eyes

# 200
Здравейте!Имам въпрос към вас-как да махна зелени въшки от градинските рози?
Не съм чела всички теми-може някъде да има нещо по въпроса.Ще съм благодарна ако ме насочите!
Аз май съм малко "пишман" цветарка.Моя мъж ми се подиграва,че гледам еднолистници.Проблема ми е,че което ми се развие през лятото,през зимата почти загива-в къщи е малко мрачно и много топло.

# 201
В сапунена вода накисни няколко угарки от цигари - да престоят 1 - 2 дни. Прецеждаш и пръскаш.
Ако намериш калинки ги сложи на розите - мнооого обичат въшки Simple Smile

# 202
Много брагодаря!Ще опитам.

# 203
Дими ще ти кажа на лична за рецептата, че да не ям бой със  опитите ми  с народната медицина
  bouquet

ANGYA, късно видях, че търсиш алое, мама гледа от сума ти години... Както и да е.
Разкажи, моля те, и на мен за какво лекарство се ползва. Скоро свекърва ми също ми поиска алое. Така и не ми стана ясно за какво й е точно. Благодаря.

# 204
Алоето се ползва за сок-имуностимулатор най-често при раковоболни.Отговарям ти,защото наскоро се интересувах за баща ми.

# 205
  • София
А кое алое е лечебно? Ако някой има снимка, моля да покаже

# 206
Със него не се лекува,а се подсилва имунната система.Мисля,че имаше условия колко годишно да е.

РЕЦЕПТА С АЛОЕ
Вземат се 300 гр. прясно измити листа от Aloe arborescens или Aloe vera, предварително се махат бодлите , нарязват се на парчета и се смилат с кухненски прибор.
Прибавят се 500 гр. чист натурален пчелен мед.
Следват три – четири супени лъжици ракия, ром, уиски или друг високопроцентов /до 40 %/ алкохол , без ликьори.
Пет минути се разбива с миксера до хомогенна маса.
При приготвянето да се избягва директна слънчева светлина. Съхранява се на тъмно и хладно и до тридесет дни трябва да се консумира. Взема се десет дни , десет дни се почива и т.н. , сутрин , обед и вечер, петнадесет минути преди ядене, по една супена лъжица.
Забележки :
Алоето трябва да бъде три или пет годишно. Вземат се само листата, като преди това растението трябва да е престояло на тъмно два или три дни и да не е поливано през същия този период.
Препоръчва се българско алое, защото е и по-евтино. Американското алое има по-малко странични ефекти.
Алоето действа химиотерапевтично – възможно е да се получи гадене, повръщане и др.

# 207
А кое алое е лечебно? Ако някой има снимка, моля да покаже
Аз имам това цвете, но според мама то е "от рода на алоето", а алоето, което се ползва за лекарство, е с малко по-различни листа. В момента обаче не мога да снимам цветята на мама и да ви го покажа.

vanyia, благодаря за информацията!

# 208
  • в Tara
здравейте цветарки!
може ли 1 въпрос? Grinning
 донесоха ми момина сълза от бг и понеже мина доста време преди да посадя коренчетата не вярвах, че ще се хванат. затова ги забих в едни саксии на терасата малко ей така отгоре.
скоро започнаха обаче да пробиват почвата зелени стръкчета и вече мога да се похваля, че имам бебета момини сълзи Simple Smile
много съм щастлива, но си мисля, че тези саксии ще дойдат малки.
мога ли да ги прехвърля в големите саксии от терасата?
или това ще е фатално за цветята? Embarassed

# 209
Изчакай да прецъфтят и тогава ги мести. Всяко цвете е най-чувствително когато цъфти.

Общи условия

Активация на акаунт