Цветарки, продължаваме да обменяме опит- 4

• 28 509
  • 322
  •   1
Отговори
# 300
   Сега прочетох, че във ветринарните аптеки има специална течност / или пръчици/ , които гонят с миризмата си.
  А иначе синапа  е счукан, направо смлян, разреден с вода.Simple Smile  Проблемът , е че изветрявя  за определен период и упражненинето се повтаряSimple Smile
     Аз ще питам в зоомагазин за по- лесен начинSimple Smile)

# 301
  • Пловдив
rivalka, баща ми използва раундъп за плевелите при райграса, но пръска преди да хвърли смеската. Но мисля, че никога не е късно.

# 302
Здравейте, имам 1 въпрос за бегониите. Имам една, цъфтеше страхотно жълто, но явно измръзна през зимата, листата й се покриха с бял прашец и оттогава не дава признаци на съживяване. Има ли нещо, което мога да направя, или няма шанс? Благодаря предварително!  bouquet

# 303
Найка, аз съм питала във ветер.аптека за коткогон, обаче нищо не знаеше човекът - каза да пробваме евентуално с нафталин, но не сме пробвали. Rolling Eyes

# 304
  • Толбухин
Все ще пиша и все нямам време.
Та поникна ми авокадото от семка,даже бях я нацъвкала с ножа

Как точно я нацъвка с нож? Аз поне 10 пъти опитах, слагах семката в малко вода, заравях до средатат, или напълно в пръст, все не става!
Зада я изкарам от авокадото я нацъвках с ножа,после направо я мушнах в една саксия и поникна.не съм правила нищо друго.

# 305
Страшни въшки са ми се завъдили, грам не помръдват с Детрал, опитах и с едно "Клинес", или нещо такова... Едни бели с бели крилца, много летливи! 3 пръскания с тоя Детрал и нито една не умря!
Дали да пробвам с вода от сварена цигара, докато намеря агро аптека?
И някой да знае в района на Кр. село или пазар Борово такава аптека да има?

# 306
В никакъв случай-Раундъп на засята трева! Той е контактен хербицид и каквото докосне унищожава!!! Став предсеитбено, но после трябва селективни хербициди. Ще питаш в агроаптека и ще ти кажат. Може да плевиш, но по-скоро с малко остро ножче прерязвай корена в  почвата. Така няма да разравяш коренчетата на тревата. Плевенето е основна грижа. Дълго ще е така. Но е добре да питаш в сериозна аптека, а не някой самозван специалист.
Същият ми е съвета и за всички препарати за растителна защита. Има много магазинчета, които зареждат каквото им дойде и го предлагат за щяло и нещяло. Търсете специалисти-агрономи в специализирани магазини.

Белокрилките са "лесни" въшки. Просто трябва хубав препарат. Със сигурност ще свърши по-добра работа от цигарата.

Брашнестата мана също се лекува. Отрежи нападнатите части,ако са силно повредени. Ако стъблото е зелено-третирай с преперат.

Когато се комбинират няколко растения в една саксия трябва да се съобразят няколко неща:
- Да имат сходни изисквания;
- Да се създаде приятен контраст между отделните видове
- Да се предвиди как ще се развият в бъдеще-да не "задуши" по-бързо растящото другите;

# 307
lele, запалихте ме по слънчогледа от Кирков. кога мога да си набавя такъв с коренчета, Маргарита? те са ми любими цветя, стрхаотни са!

В началото на лятото съм виждала Simple Smile. Мисля, че са по-късни. Тези, които майка ми гледаше цъфнаха август - в най-голямата жега Simple Smile.

# 308
  • Sofia
В никакъв случай-Раундъп на засята трева! Той е контактен хербицид и каквото докосне унищожава!!! Став предсеитбено, но после трябва селективни хербициди. Ще питаш в агроаптека и ще ти кажат. Може да плевиш, но по-скоро с малко остро ножче прерязвай корена в  почвата. Така няма да разравяш коренчетата на тревата. Плевенето е основна грижа. Дълго ще е така. Но е добре да питаш в сериозна аптека, а не някой самозван специалист.
Същият ми е съвета и за всички препарати за растителна защита. Има много магазинчета, които зареждат каквото им дойде и го предлагат за щяло и нещяло. Търсете специалисти-агрономи в специализирани магазини.

Да, и аз досега това четох за него ,че всъщност унищожава всичко зелено. Но има и някакъв друг само за широколистни плевели. За това търся помощ ако някой го е използвал - Матон 600

# 309
  • Sofia
А, за котки още незнам newsm78 Ние сме от 3 месеца в новата къща, и тя е извън София. Не,че сигурно няма да има котки, но сигурно си седят по дворовете, за какво им е да идват на мойта тревичка Thinking

# 310
  • Варна
Момичета, аз не съм цветарка и нещо не ги оживявам тия цветя, но имам една декоративна роза и много ми се иска поне нея да опазя. Не знам какво и има, но листенцата и са като поръсени със скреж.
Какво е това чудо и как да си спася розичката от него.
Имам голям мерак на кълдъръмчета и на други летни цветя, но живеем на първия етаж и не мога да ги опазя от листните въшки, а с децата дето все щъкат по терасата се притеснявам от силни препарати така че последната година даже не си посях. Sad Embarassed Embarassed

# 311
  • София
голямо мерси на Маргарита! нямам търпение да се сдобия със слънчоглед, обожавам го това цвете, страхотно е и скъпи спомени ми навява.  Hug

# 312
    Нищо не успях  и аз да разбера за " коткогон"-а.  Надявам се в понеделник да пиша повече.  Дотук  от нет-а , успях да разбера, че има и спрей.  И , че препаратите са  от порядъка на 10-11 лв. За не особено голямо количество  Sad
    Пак ще пробвам със синап,  но ме е яд, че не мога да се сетя  за другото.  Нещо простичко беше... ooooh!

# 313
    Нищо не успях  и аз да разбера за " коткогон"-а.  Надявам се в понеделник да пиша повече.  Дотук  от нет-а , успях да разбера, че има и спрей.  И , че препаратите са  от порядъка на 10-11 лв. За не особено голямо количество  Sad
    Пак ще пробвам със синап,  но ме е яд, че не мога да се сетя  за другото.  Нещо простичко беше... ooooh!

Не знам дали действа тази машинка, но хвърлете по един поглед
http://www.dazer.biz/animalchaser.htm

# 314
  • Пловдив
Страшни въшки са ми се завъдили, грам не помръдват с Детрал, опитах и с едно "Клинес", или нещо такова... Едни бели с бели крилца, много летливи! 3 пръскания с тоя Детрал и нито една не умря!
Дали да пробвам с вода от сварена цигара, докато намеря агро аптека?
И някой да знае в района на Кр. село или пазар Борово такава аптека да има?

Бъди постоянна, с 3 пръскания не очаквай фокуси. Пепелта от въглен подхранва, намалява PH-то на почвата, аналогично цигара, но тя не премахва вредителите.

Общи условия

Активация на акаунт