Цветарки, продължаваме да обменяме опит- 4

• 28 833
  • 322
  •   1
Отговори
# 165
Има над 100 вида алое; дано да сте сигурни за вида, когато го употребявате за лекарство.

# 166
Embarassed някой да знае как се гледа алое  newsm78
 мерси
Честита ти нова придобивка ANGYA,
Как се използва алоето за лекарство.
Чувала съм ,че май от сока нещо се правеше ,но не знам дали е така.
Ти как ще го използваш?

# 167
# 168
майка ми гледаше дълги години и беше станало огромно,с много разклонения.наш семеен познат се разболя от рак и лекарите му бяха казали една рецепта.дадохме им цялото растение
ами  и при нас е за нещо такожа - дано да подейства
  bouquet
Има над 100 вида алое; дано да сте сигурни за вида, когато го употребявате за лекарство.
моето което го купих е   това
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=140
 бабата която го продаваше каза, че е точно за лекарството

Embarassed някой да знае как се гледа алое  newsm78
 мерси
Честита ти нова придобивка ANGYA,
Как се използва алоето за лекарство.
Чувала съм ,че май от сока нещо се правеше ,но не знам дали е така.
Ти как ще го използваш?

Дими ще ти кажа на лична за рецептата, че да не ям бой със  опитите ми  с народната медицина
  bouquet
 благодаря ви  мацки
  bouquet  bouquet

# 169
  • София
абигейл, мерси ти!
дигнала съм ги, само този цикас беше до хладилника, ех как му отива да е там, ама нейсе! иначе аз съм запозната с токсичните растения, гледали сме жако доста време у дома... трябва да почакам докато го сваля пак долу явно. имам и южен затворен балкон, дали ще му понесе добре там. там също така гледам и арека, някой харесва ли я тази палма? моята не е голяма, но искам да порасне и да я центрирам някъде в хола.  Flutter майвръхчетата й са леко кафеви, сигурно й е сух въздухът там... съвети?

# 170
Да-от сухия въздух листата покафеняват. За южния балкон по принцип съм скептична (ако и е остъклен...). Ако е засенчен по-може, но дори и за най-обикновените цветя южното изложение е доста тежко за понасяне през лятото. Има ли дървета наоколо или висока сграда? Ние направо бяхме изнесли цветята в една стая, в която детето не влизаше. Но с повече усилия и съобразяване с конкретното цвете, няма невъзможни неща. Peace

# 171
  • Варна
Здравейте, момичета! Имам нужда от вашите съвети. Днес си купих семенца Импатиенс /циганче/, петуния и гераниум и много бих искала да си ги засадя в съндъчета за терасата, но никога до сега не съм го правила. Разбрах, че "циганчетата " не се слагат в почвата, а отгоре и лека се набутват. Така ли е?
След като засадя семената, къде да държа съндъците, на балкона или в къщи? Трябва ли да ги покривам с нещо -найлон? Как и кога да ги поливам?
Благодаря Ви предварително    bouquet

# 172
  • София
ами з аюжния балкон да си кажа, има щори, които с апочти наполовина пуснати и понеже слънцето се извърта си мисля, че им е добре на цветята ми - един лимон, ареката, една шефлера, но сега я вкарах в спалнята, и една папрат. имах и много красиви есенни , ох как им беше името, далии или димитровчета (на туфи сето ги продават на есента). имаха и пъпки, но изсъхнаха...розовки и дребни като розов карамфил..

# 173
  • Пловдив
Купих си грудки на кала. Ще съм ви много благодарна ако ме посъветвате как точно се сеят. С очичките надолу или обратно?

Dido4ka, аз моите семенца ги засях по следния начин: 3-4 пръста почва в саксията, понатиснах я с една детска лопатка, пулверизирах, пръснах семенцата и покрих с тънък пласт почва. Не съм слагала найлон. За сега ги държа вътре, като покълнат ще ги изнеса на по-хладно, за да се закалят.

# 174
Дими ще ти кажа на лична за рецептата, че да не ям бой със  опитите ми  с народната медицина
  bouquet
 благодаря ви  мацки
  bouquet  bouquet

Ще чакам
Благодаря ANGYA,
Имах нещо в прадвид като те питах.
  bouquet

# 175
Днес си купих семенца Импатиенс /циганче/, петуния и гераниум и много бих искала да си ги засадя в съндъчета за терасата, но никога до сега не съм го правила. Разбрах, че "циганчетата " не се слагат в почвата, а отгоре и лека се набутват. Така ли е?
След като засадя семената, къде да държа съндъците, на балкона или в къщи? Трябва ли да ги покривам с нещо -найлон? Как и кога да ги поливам?
Благодаря Ви предварително    bouquet
Първо, знаеш ли, че гераниум е здравец? Wink
Дори и да са много дребни семенцата ти препоръчвам да ги покриео с 1-2 мм почва и после леко да я притиснеш. Иначе лесно ще изсъхва повърхността. Ще поливаш чрез пулверизиране да не се отмият семената. Може в началото да сложиш върху тях салфетка и така да поливаш. Може да сложиш върху сандъчето парче стъкло или найлон, но да има процеп да се проветрява. Когато почнат да никнат, махни салфетката. Сандъчето е по-добре да е в стаята. Поливай по-често, но все пак да засъхне между поливанията, да не си "изсече" разсада. Ако е в по-хладна стая-поливай по-рядко.

# 176
Момичета проблем!
Бях посадила 3 сандъчета с калдаръмче семенца. Избиха всичките за 2-3 дена, обаче вече 2-ра седмица все линеят. Май ги преполях и уморих. Легнаха и с елепнаха за почвата и сега са засъхнали.
Много ме е яд.
Сега съм изнесла сандъчетата на прозорците навън и дори ен ги прибирам нощем. Каквото стане- стане!

Иначе латинките ми са веч 15см. израстнали.

# 177
  • Варна
Благодаря Ви много момичета   bouquet
Абигейл, не знаех, че гераниума е здравец Embarassed
Днес ще ги засадя, дано да станат. Ще Ви държа в течение  Wink

# 178

не знаех, че гераниума е здравец Embarassed

Аз така си купух Тимус. ...И се оказа, че е мащерка. Laughing Поне беше по-едра от нашата...
Да не кажа, че си бях купила и Салвия (градински чай), а после го видях да расте край пътя. Laughing
Ако имаш въпроси питай пак. Успех!

# 179
  • Банкя
Миналата година се справих добре със зацветяването
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2489160
През август обаче от жегата прегарят

Общи условия

Активация на акаунт