Ментална аритметика за възрастни

• 428
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте. Искам да попитам дали има курсове или център по преподаване на ментална аритметика за възрастни в София?

# 1
Сигурно няма. По-скоро амбициозни майки записват  деца. На възрастните за какво им е да смятат по този начин?

# 2
Не виждам да има такива курсове за възрастни, но ето например тук намирам курс с индивидуален инструктор онлайн:
https://xn----7sbabazexbuejhhc5c1aic.com/%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%8 … 0%B8%D0%BA%D0%B0/
Макар и възрастни, с каквото и да си развиваме мозъка, все ще е полезно.
Предполагам, че могат да се намерят и учебници по ментална аритметика, но не знам дали човек може да се справи сам с материала.

# 3
Включвам се като бивш инструктор по ментална аритметика, за съжаление, обаче, не от София.

Може да попитате във всяка школа, в която се предлагат курсове по ментална аритметика за деца. Би трябвало да се съгласят на идивидуални уроци за възрастен, а няма да се изненадам, ако има и групи тук-там. Когато бях инструктор преди няколко години, имахме групи възрастни от различни компании, в стил тиймбилдинг (еднократно). Също имахме желаещи възрастни, основно родители на деца, които ни посещаваха и искаха да опитат - организирахме им занятия.

Имайте предвид, че методът е приложим за деца до 16-17 години (конкретно 'менталната' част). След това е много трудно, даже да не кажа невъзможно, да се смята ментално. Но това не означава, че курсовете не са полезни. Всяка дейност за развиване на мозъка е изключителен плюс. Дори да използвате винаги само абакуса, това помага и пак е вид дейност, която държи мозъка активен. Simple Smile

Ако имате въпроси ще се радвам да помогна.

# 4
Не виждам да има такива курсове за възрастни, но ето например тук намирам курс с индивидуален инструктор онлайн:
https://xn----7sbabazexbuejhhc5c1aic.com/%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%8 … 0%B8%D0%BA%D0%B0/
Макар и възрастни, с каквото и да си развиваме мозъка, все ще е полезно.
Предполагам, че могат да се намерят и учебници по ментална аритметика, но не знам дали човек може да се справи сам с материала.
Благодаря!
Включвам се като бивш инструктор по ментална аритметика, за съжаление, обаче, не от София.

Може да попитате във всяка школа, в която се предлагат курсове по ментална аритметика за деца. Би трябвало да се съгласят на идивидуални уроци за възрастен, а няма да се изненадам, ако има и групи тук-там. Когато бях инструктор преди няколко години, имахме групи възрастни от различни компании, в стил тиймбилдинг (еднократно). Също имахме желаещи възрастни, основно родители на деца, които ни посещаваха и искаха да опитат - организирахме им занятия.

Имайте предвид, че методът е приложим за деца до 16-17 години (конкретно 'менталната' част). След това е много трудно, даже да не кажа невъзможно, да се смята ментално. Но това не означава, че курсовете не са полезни. Всяка дейност за развиване на мозъка е изключителен плюс. Дори да използвате винаги само абакуса, това помага и пак е вид дейност, която държи мозъка активен. Simple Smile

Ако имате въпроси ще се радвам да помогна.

Близо съм до тази възраст, така че вярвам, че няма да ми е трудно, но и дори да е - важното е да се развива бързината на мисълта. Може ли да ми препоръчаш школи, които са хубави? Бих искала да питам за уроци.

# 5
Не съм от София и не знам кои школи имат офиси там. И от няколко години изобщо не съм се докосвала до случващото се в сферата, та не съм наясно в момента кои се считат за добри.

Като цяло, поне докато го работех това, Смартикидс и МАЕ мисля бяха най-големите като имена. Може да видиш удобни офиси и да се свържиш с тях да видиш има ли това, което търсиш.

Ако се включи някой, чието дете посещава курсове в момента, може би те могат да препоръчат. Или ако има из темите тук препоръки за София.

Общи условия

Активация на акаунт