За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 423
  • 765
  •   1
Отговори
# 360
Намачквам я, поне за мен това е достатъчно че да може после да застане по формата на съда и да не ми "бяга". С уговорката че не диря непременно да е плътно и гладко като залепена, не пека някакви неща дето ми е важно да са супер гладки където са опирали в тавата или формата. Ако се иска и това, изрязана и напасната както в  клипчетата по-горе. Но е повече занимавка и като не ми е нужно, само я мачкам.
Мокрене не ми върши работа, тя не попива и задържа водата тая хартия.

# 361
  • Г. О.
Здравейте.
Дайте ми идея за манджа на фурна. Нямам котлон, а трябва да сготвя нещо за вечеря/обяд. Изключвам печени картофи, печено месо. Нямам никаква идея..дори за мусаката първо ползвам котлон и после мушвам във фурната.

# 362
Сестра ми мята за мусаката всичко направо в тавата, та ако това ви се яде пак става.
Имаше някъде из форума тема в която се събираха точно само за фурна рецепти, ами не помня точно заглавието как беше.

# 363
Дори пиле (или бутчета само) с грах можеш да сготвиш на фурна, на практика почти всичко.
Много общо е "манджа" за фурна, дай поне информация от какви продукти искаш да я приготвиш.

# 364
  • на последния етаж
Децата искат да им направя дюнери. Помогнете ми, моля, със съвет как да приготвя пилешкото филе за домашните дюнери. Simple Smile

# 365
Тънки пържолки, мариновам обилно в зехтин, лимон и много подправки (може ориенталски, може и не), за да е по-сочно, запичам на тиган. После режа на жулиени и слагам в дюнерите.

# 366
  • Г. О.
Нещо с картофи, примерно. Не знам месо дали мога да сложа директно, защото обикновено го варя малко на котлона, да му махна пяната.

# 367
  • софия
Децата искат да им направя дюнери. Помогнете ми, моля, със съвет как да приготвя пилешкото филе за домашните дюнери. Simple Smile
Запазила съм си това. Съдът може да бъде заменен от тавичка с половин глава лук, върху която е забодено шишче, върху което се реди месото.

# 368
Нещо с картофи, примерно. Не знам месо дали мога да сложа директно, защото обикновено го варя малко на котлона, да му махна пяната.
Тя тая пяна не е отровна, просто няма и особена хранителна стойност, пък и не изглежда добре. Разбира се че можеш направо да сготвиш и във фурната, почти никой не познавам дето първо да вари всяко месо ако ще го пече. Изключвам примерно да искаш бульона ако ще правиш ориз с месо на фурна и от сорта.

# 369
  • под тепетата
За готвено на фурна - риба, патладжани, тиквички, кюфтета по чирпански.

# 370
  • София
Здравейте.
Дайте ми идея за манджа на фурна. Нямам котлон, а трябва да сготвя нещо за вечеря/обяд. Изключвам печени картофи, печено месо. Нямам никаква идея..дори за мусаката първо ползвам котлон и после мушвам във фурната.

Пиле с картофи и сметанова заливка

Паламуд във фолио

Пикантни пилешки крилца на фурна

Пиле със зеленчуци в плик

Ястие *За всеки повод*

Кюфтенца в сметанов сос на фурна

# 371
  • In transit
Веднага ти давам рецептата ми, по два начина, може да го приготвиш, както ти е по-удобно. Чудно става. Вкъщи много го харесват мъжете, така приготвено.

НефертитиЯ, Картофи с гъби по лигурски

# 372
  • под тепетата
Пеп-4о, днес джоланчето е почти по твоята рецепта с пенливо вино. Споменаваш, че такова вино слагаш в крем Забайоне. Може ли рецепта?

# 373
  • на последния етаж
Благодаря ви много за помощта! Flowers Bouquet

# 374
  • Благоевград
Здравейте!
Много обичам ориз басмати, но изобщо не ми се получава.
Миналото лято купих за първи път лидълския. Спазвайки стриктно рецептата, първите няколко пъти ми се получи. От тогава до сега - греда. Става на каша. Спазвам точно пропорциите, варя на 4 степен от 9, разбърквам, всичко по указания и не става Сух и да му се делят зрънцата. Къде бъркам?

Общи условия

Активация на акаунт