?Въпроси всякакви за СО? 2025

• 245 170
  • 6 795
  •   1
Отговори
# 6 660
Възможно ли е племенницата ти цял ден да е била насам-натам и едва следобяд/вечерта да е отворила подаръка и затова толкова късно е благодарила? На мен ми се е случвало.

# 6 661
Всичко е възможно. Тя ми написа много адекватно и дълго благодарене, с пунктуация, иконки и в доста изречения. Може би е искала да го измисли спокойно.
Получих си реакцията, та вече нямам никакъв проблем. Мина ми 🙂.
Аааа, отворила го е веднага, тоест вчера следобяд, не се съмнавам, като я познавам. 🥳

# 6 662
Браво. Връщам си думите назад Joy

# 6 663
Таис, за мен си права да се подразниш, на мен също би ми станало неприятно. Даже тази забавена реакция пак ми се вижда неуместна, но хайде, поне е благодарила.
Подаръци вече правя само на сина ми и на приятелка, която също като мен прави подаръци, които са много обмислени и презентирани с внимание към детайла.

# 6 664
Да, и на мен тази забавена шпакла с благодарности ми идва престорена, но ако всички са доволни...

# 6 665
Не малко хора смятаме, че удовлетворението при подаръците е за подаряващия, а не за получаващия.
Лично мога да добавя, че още по-приятно е усещането ако подаряващия успее да избегне благодарности.
Затова по Коледа и Нова Година подаръците ги надписвам - от Дядо Коледа или Дядо Мраз Wink
Особено за дечицата под 5 годинки.
Представям си какъв кошмар би било, ако от тази ранна възраст са ги научили да благодарят...
Излъгах. Не си представям. Не мога.

Послепис: Какво златно време беше в началото на 90-те, когато получавахме подаръци от двамата дядовци Simple Smile Simple Smile Макар и да са били тотално мизерни в сравнение с подаръците сега. Понякога просто един шоколад, портокал, банан и орехи.

# 6 666
Тук не става въпрос за детенце на под 5 години, а за голям човек. А честно казано, дори и децата на 5 години би следвало да благодарят, когато някой им подарява нещо, независимо колко малко или голямо е то. Въпрос на съвсем елементарно възпитание е, което в случая според мен липсва.

# 6 667
Ако е до проста обмяна на любезности с чаши от Пепко, айде, няма нужда.
Но и това е въпрос на послания и реципрочност.
Моя приятелка ми подари за РД чаша от Пепко. Всеки път като я погледна ми става топло на сърцето. Не ме интересува цена, от къде е купена, китайска ли е и т.н. Аз ще й подаря нещо, когато попадна на предмет или събитие, грабнало ми интереса. Реципрочности не търся, нито благодарствени излияния. Достатъчно е, че тя присъства в живота ми, когато можем се чуваме или виждаме и винаги ни е хубаво заедно. На същия принцип са ми и другите приятелства.

Абсолютно!
Не малко хора смятаме, че удовлетворението при подаръците е за подаряващия, а не за получаващия.
Скрит текст:
Лично мога да добавя, че още по-приятно е усещането ако подаряващия успее да избегне благодарности.
Затова по Коледа и Нова Година подаръците ги надписвам - от Дядо Коледа или Дядо Мраз Wink
Особено за дечицата под 5 годинки.
Представям си какъв кошмар би било, ако от тази ранна възраст са ги научили да благодарят...
Излъгах. Не си представям. Не мога.
Послепис: Какво златно време беше в началото на 90-те, когато получавахме подаръци от двамата дядовци Simple Smile Simple Smile Макар и да са били тотално мизерни в сравнение с подаръците сега. Понякога просто един шоколад, портокал, банан и орехи.

# 6 668
  • София
Хайде сега, скъп подарък с послание “дръж се”, пак ще дойде лукса Stop
То послания, то, очаквания.
Таис, спри с подаръците най- добре. Оставете девойката да бъде възпитана или невъзпитана, колкото си иска, аман.
Спрете да имате очаквания от другите.

# 6 669
Ще се включа с тема, подобна на тази на tays.. приех го като “знак”.
На едно семейно събиране, баща ми сподели, че телефонът му е вече стар, някакви приложения не му работят и трябвало да си потърси и вземе нов.
Аз реших да го изпреваря и да му взема аз телефон. Пенсионирани са с майка ми и все пак няма да е толкоз лесно да отдели за телефон.
Поръчах телефон с доставка до него.
Няколко седмици по-късно се видяхме и каква ми беше изненадата? Баща ми си използва стария телефон, попитах защо? Новият бил голям, неудобен бил за писане, трябвало да се занимава да си прехвърля приложението за банкирането… старият си му бил добре.
Еми много ме заболя, вече два месеца минаха, сега на Коледа се събирахме - той си е все така със стария телефон. Много ми е криво, супер зле се чувствам, не плача за благодарности, но как да ги разбирам тези действия?
Как бихте постъпили на мое място? Бихте ли търсили разговор по темата? Бихте ли си замълчали? Как да спре да ми е мъчно?

# 6 670
Ще му се прецака телефонът окончателно и ще започне да си го ползва. Аз съм така. Видя ли, че има проблем с телефона, понеже много мразя да си сменям телефона, си купувам нов, но не го ползвам, докато старият не издаде багажа.

# 6 671
И какво им е на чашите от Пепко? Не е ли важен жестът, а не луксът? За мен е важно под елхата да има за всекиго по нещо, па макар и дребно.
А за едно "благодаря " чак да прекъснеш отношения с племенницата си, не знам как да го коментирам. И да я обсъждаш по такъв начин, че други потребители да си позволят да я наричат "невъзпитана кифла", а от твоя страна липсва реакция, сякаш коментират някоя непозната, говори за "обичта" към нея.

И аз мрънкам от много време за нов телефон, но не го сменям, само мрънкам. Привързвам се към вещите си и трудно се разделям с тях. Иначе ги плаша, че ще ги изхвърля.  Joy Имала си желание, подарила си. Все някога ще му дойде времето, като сдаде багажа окончателно старият.

# 6 672
Общо взето се потвърждава моята теория, че в огромната си част подаряващите го правят заради себе си, заради някакви свои нужди от емоции, и след това трудно преживяват неполучаването им.

# 6 673
Сериозно ли!
Или седнете и отделете време да прехвърлите приложенията на баща си от единият телефон на другия или вземете подаръка си и го продайте на друг.
Може да не сте уцелили. От друга просто сте дали скъпа за вас вещ, но при възрастните си налага да се отдели време и да се направи новият телефон удобен за ползване.

Аз също подарих телефони. За настройките на свекървата и слагането на удобни за нея неща отидоха 2 дена.
Свекъра си ползва стария, защото има бутони и го е страх да не направи нещо грешно. Ползва новият смартфон само да слуша новини и нищо друго.

Затова и телефони за тях се купуват при сключване на договор когато има опции за телефон за 50 лв. Дали ще го ползват или не не е голяма работа.

# 6 674
Аз взех телефон на детето, досега нямаше. И, познайте, още си ползва моя, с който е свикнала. Донякъде я разбирам. И на мен ми е по-удобен моя. Като не сме заедно, всяка си е с телефона, но съберем ли се, прибира моя. Какво да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт