?Въпроси всякакви за СО? 2025

• 245 214
  • 6 795
  •   1
Отговори
# 6 645
Миналата Коледа един младеж така не дойде. Повече не видя близкия, който го очакваше, но подаръкът все още е там….

# 6 646
Оф, пази боже от такива роднини. Simple Smile

Пък тънкообидщини, пък салтанати. То по добре нищо да не се подарява, ако ще се дебне за подобаваща благодарност. Та чак стари обиди, та скъсване на отношения.

То не като между леля и племенница, ами като между началник и подчинен, етикет, куртоазия .
Като не ти се е обадила веднага - пишеш на детето - Видя ли си  подаръка, лельо, стана ли ти, хареса ли ти? Не седиш да се озлобяваш.

Друг път да не правиш така, Таис Simple Smile

# 6 647
Друг път да не подарява такива скъпи подаръци.
Като цяло не съм ок да се подаряват скъпи подаръци твърде на когото и да било.

# 6 648
Това също.

# 6 649
То сега ще се изкажа философски, но най-добре никой нищо да не прави, за да зарадва любимите си хора, за да няма разочарования.
Това е най-лесно. Защо ли да показваме с жестове отношение, като ставаме уязвими. Аз моите изводи си ги направих.
Грешка, че имах потребност да зарадвам любим човек. Да не го бях правила.
Разбирам, че времената се променят и е за подигравка да вложиш всичко от себе си с очакване за едно просто благодаря. Всички всичко си имаме.
За мен е малко тъжно това, но сигурно грешката е у мен.

# 6 650
Не е в теб. Вземи си поуката и горе главата. Simple Smile

# 6 651
Аз подарявам, за да си направя на мен хубаво, не за благодарност.

# 6 652
Ако подаряваш за себе си, без да се интересуваш дали на гостоприемника му е хубаво, е егоизъм, извинявай. Дарението е двустранен акт.

# 6 653
Подарявам аз лично с много внимание и детайл. Искам да е на човека полезно, хубаво, да си е неговото. Затова и я разбирам Таис. Не си го слагай, като цяло хората рядко отбелязват специалното, жеста, посланието. Не заради теб, просто са нечувствителни, тревожни или нямат капацитета.

# 6 654
Ако подаряваш за себе си, без да се интересуваш дали на гостоприемника му е хубаво, е егоизъм, извинявай. Дарението е двустранен акт.

Не, дарението е едностранен акт и е егоистичен. На подарявящия да му е добре.
Честно, не те ли е срам от всичките глупости, които написа? Момичето ви има някакъв проблем и то сериозен.

# 6 655

Не, дарението е едностранен акт и е егоистичен. На подарявящия да му е добре.
Честно, не те ли е срам от всичките глупости, които написа? Момичето ви има някакъв проблем и то сериозен.
Дарението е двустранен акт. Нуждае се от приемане. В ЗЗД пише дори, че се приема " с благодарност".
От какво да ме е срам, не разбрах? Че съм подарила с чувство и отношение нещо желано ли?
Агресията  ти не ми отговори на върпоса ти защо подаряваш, ако не те интересува приемането.

# 6 656
Подарявяш, защото така искаш. Какво толкова сложно има за разбиране?!
Благодарността няма нищо общо. Или ти подяряваш, за да ти благодарят? Нали получи благодарност за скъпия си подарък.....

# 6 657
А какво да очаква, подарявайки нещо желано, освен поне едно благодаря, и то веднага щом подаръкът е при получателя?! Не е анонимен дарител, все пак.

# 6 658
Подаръкът си е подарък – аз подарявам с чисто сърце винаги. Но по отношението и обратната връзка, преценявам човека.
Няма оправдания за възраст, култура, съсловие. Като цяло винаги и навсякъде доброто възпитание повелява да благодариш за подарък.

# 6 659
Има такива ситуации в живота на обичаните ни хора, в които близките оказват подкрепа с послание, дори чрез подарък. Обичайно посланието е такова, че гостоприемникът да го разбере- дръж се, с теб съм. Ако е до проста обмяна на любезности с чаши от Пепко, айде, няма нужда.
Но и това е въпрос на послания и реципрочност.
Аз съм доволна, че беше оценено ПОСЛАНИЕТО. Това ме тревожеше.

Явно може да се дискутира темата, макар да е в СО.

Общи условия

Активация на акаунт