?Въпроси всякакви? (2025 г.)

  • 407 780
  • 10 192
  •   5
Отговори
# 3 705
  • София
  • Мнения: 12 248
Само като съвет, защото за първа година нямам от 30 яйца нито едно счупено, даже бях силно учудена от себе си,  как го  постигнах, но следвах правилата , :  яйцата да са извадени поне 2 часа на стайна температура, кората, тя е вид мукава,  в която са били се нарязва на квадратчета  и във всяка квадратче мукава се слага по яйце ,така се редят едно до друго + 2 - 3 с . л . винен оцет, може и повече.  Варя ги на по -ниска температура,  от 9- та степен на 6 -та,  леко да бълбука водата и така 10 минути, важното е водата да е над 100 градуса и така. Ползвам най-обикновена боя, тази която е като хапчета антибиотик , но  в горещата вода добавям и разтопен желатин, така боята хваща  и е силно се фиксира върху яйцето.  За съжаление не мога на снимка точно да покажа , колко е наситена  боята. Последното го научих тази година.
Скрит текст:

# 3 706
  • Мнения: 29 201
Аз слагам кърпа на дъното ма тенджерата.Яйцата от предния ден на стайна Т държа.Една лъжичка сол и 2-3 оцет и пускам да варя.Яйцата само на един ред- в няколко тенджери.
Загрявам ги на средна степен под капак и после увеличавам на 6.5 от 9 степени, без да махам капака.Съвсем леко бълбукащи ги варя 17-18мин.От една кора едно яйце имаше счупено.

# 3 707
  • Мнения: 76 270
Не ги ли сварихте тези яйца бе Grinning

# 3 708
  • Мнения: 29 201
Е, отдавна, технологичната пътека давам.Simple Smile

# 3 709
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 12 658
Ние почнахме да ги ядем.😀

# 3 710
  • Мнения: 22 211
Аз варя в 10 л тенджера, на колкото реда дойдат, с кърпа отдолу, с оцет и сол във водата. Нито едно счупено на етап сваряване, при нас голямата сеч идва по време на боядисването Mr. Green На една пета детето вече им видя сметката.
В момента реди пирамида от боядисани яйца, и там ще има жертви.

Колежки, понеже направих феноменално вкусни козунаци, та ме загриза въпросът - мога ли да замразя оформено тесто и сутрин да пека така замразения полуфабрикат? Или трябва да се вади няколко часа преди печене, за да се отпусне?

# 3 711
  • Мнения: 3 016

Колежки, понеже направих феноменално вкусни козунаци, та ме загриза въпросът - мога ли да замразя оформено тесто и сутрин да пека така замразения полуфабрикат? Или трябва да се вади няколко часа преди печене, за да се отпусне?
Когато пека замразени тестени, НО не домашни ги оставям да се отпуснат и леко да започнат да втасват. Обаче дали домашно козуначено тесто ще става след замразявяне?

# 3 712
  • Мнения: 29 201
Знам, че
изпечени и замразени стават супер, но сурови…

# 3 713
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 252
форума ви е направил цяла Великденска секция за яйца, козунаци, мръвки  ....

https://www.bg-mamma.com/?action=landing;client=velikden;category=retsepti

# 3 714
  • Мнения: 76 270
Питай в темата за козунаците.

# 3 715
  • София
  • Мнения: 4 600
Има ли магазин, който да доставя от Lidl?

# 3 716
  • Мнения: 13 133
Чела съм за козунак от хладилника, че се вади и пече, така че може и да стане като се размразят.

# 3 717
  • Мнения: 14 961
Има ли магазин, който да доставя от Lidl?
Проверете Глово дали доставя.

# 3 718
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 252
Глово не е магазин.

# 3 719
  • Мнения: 1 451
ФБ / Мета имат ли такъв адрес и домейн notification@facebookmail.com че получих доста съмнителен мейл или е скам?

Общи условия

Активация на акаунт