?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 407 780
  • 10 192
  •   5
Отговори
# 3 705
  • София
Само като съвет, защото за първа година нямам от 30 яйца нито едно счупено, даже бях силно учудена от себе си,  как го  постигнах, но следвах правилата , :  яйцата да са извадени поне 2 часа на стайна температура, кората, тя е вид мукава,  в която са били се нарязва на квадратчета  и във всяка квадратче мукава се слага по яйце ,така се редят едно до друго + 2 - 3 с . л . винен оцет, може и повече.  Варя ги на по -ниска температура,  от 9- та степен на 6 -та,  леко да бълбука водата и така 10 минути, важното е водата да е над 100 градуса и така. Ползвам най-обикновена боя, тази която е като хапчета антибиотик , но  в горещата вода добавям и разтопен желатин, така боята хваща  и е силно се фиксира върху яйцето.  За съжаление не мога на снимка точно да покажа , колко е наситена  боята. Последното го научих тази година.
Скрит текст:

# 3 706
Аз слагам кърпа на дъното ма тенджерата.Яйцата от предния ден на стайна Т държа.Една лъжичка сол и 2-3 оцет и пускам да варя.Яйцата само на един ред- в няколко тенджери.
Загрявам ги на средна степен под капак и после увеличавам на 6.5 от 9 степени, без да махам капака.Съвсем леко бълбукащи ги варя 17-18мин.От една кора едно яйце имаше счупено.

# 3 707
Не ги ли сварихте тези яйца бе Grinning

# 3 708
Е, отдавна, технологичната пътека давам.Simple Smile

# 3 709
  • оттам, откъдето започва България
Ние почнахме да ги ядем.😀

# 3 710
Аз варя в 10 л тенджера, на колкото реда дойдат, с кърпа отдолу, с оцет и сол във водата. Нито едно счупено на етап сваряване, при нас голямата сеч идва по време на боядисването Mr. Green На една пета детето вече им видя сметката.
В момента реди пирамида от боядисани яйца, и там ще има жертви.

Колежки, понеже направих феноменално вкусни козунаци, та ме загриза въпросът - мога ли да замразя оформено тесто и сутрин да пека така замразения полуфабрикат? Или трябва да се вади няколко часа преди печене, за да се отпусне?

# 3 711

Колежки, понеже направих феноменално вкусни козунаци, та ме загриза въпросът - мога ли да замразя оформено тесто и сутрин да пека така замразения полуфабрикат? Или трябва да се вади няколко часа преди печене, за да се отпусне?
Когато пека замразени тестени, НО не домашни ги оставям да се отпуснат и леко да започнат да втасват. Обаче дали домашно козуначено тесто ще става след замразявяне?

# 3 712
Знам, че
изпечени и замразени стават супер, но сурови…

# 3 713
  • Буркина Фасо
форума ви е направил цяла Великденска секция за яйца, козунаци, мръвки  ....

https://www.bg-mamma.com/?action=landing;client=velikden;category=retsepti

# 3 714
Питай в темата за козунаците.

# 3 715
  • София
Има ли магазин, който да доставя от Lidl?

# 3 716
Чела съм за козунак от хладилника, че се вади и пече, така че може и да стане като се размразят.

# 3 717
Има ли магазин, който да доставя от Lidl?
Проверете Глово дали доставя.

# 3 718
  • Буркина Фасо
Глово не е магазин.

# 3 719
ФБ / Мета имат ли такъв адрес и домейн notification@facebookmail.com че получих доста съмнителен мейл или е скам?

Общи условия

Активация на акаунт