?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 428 595
  • 10 647
  •   4
Отговори
# 10 275
  • Бургас
За тези данъчни облекчения какво точно се прави? Може Мм да подаде нали?

Подава само единият родител, няма значение кой.
Подава родителя,който отговаря на изскванията. Например,тези които са в майчинство не могат да подават. Тези,които имат неплатени задължения -също.

# 10 276
  • Пловдив
Здравейте,
искам да си светя часовника с Вас. Може и да не съм права, но съм под афект.
Накратко с онлайн поръчка получих кутия за хляб.
След разопаковане и премахването на рекламните лепенки, които бяха поставени върху лицевата ѝ част, е останал траен отпечатък. Той е ясно видим върху лъскавата метална повърхност и значително нарушава външния вид на продукта.
Това, което получих като съвет от търговеца е да намажа повърхността с зехтин за по-дълго време, което честно казано ми се струва неприемливо.
Въпросът ми е, действително това ще има ли ефект?

# 10 277
Здравейте,
искам да си светя часовника с Вас. Може и да не съм права, но съм под афект.
Накратко с онлайн поръчка получих кутия за хляб.
След разопаковане и премахването на рекламните лепенки, които бяха поставени върху лицевата ѝ част, е останал траен отпечатък. Той е ясно видим върху лъскавата метална повърхност и значително нарушава външния вид на продукта.
Това, което получих като съвет от търговеца е да намажа повърхността с зехтин за по-дълго време, което честно казано ми се струва неприемливо.
Въпросът ми е, действително това ще има ли ефект?

Има спрейове за премахване на етикети, стикери и пр.

# 10 278
Точно с нещо мазно се отстраняват остатъци от лепило, лепенки и т.н.

# 10 279
  • Пловдив
Остатъци от лепило няма.
Просто цвета на повърхността е друг на мястото на което е била лепенката.
Скрит текст:

# 10 280
Бих я върнала. Лепвай му обратно етикетите и я засилвай.
Аз компромис не бих правила...знам че ежедневно ще ми вади очите и ще се нервя. Няма смисъл.

# 10 281
  • UK
Мястото където е била лепенка, не е било изложено на светлина, докато другата част е изсветляла. С времето цвета ще стане равномерен.

# 10 282
  • Пловдив
Мястото където е била лепенка, не е било изложено на светлина, докато другата част е изсветляла. С времето цвета ще стане равномерен.
Т.е. да чакам цвета да се оеднакви?
Ъъъ това даже не би ми хрумнало да го случа. Освен това се предполага, че кутията е стояла в картонена кутия и слънце не е видяла.

# 10 283
Това не е ли инокс?
Има препарати за инокс, които могат да решат проблема, в случай , че не я върнете.

# 10 284
  • София
Изпълни съвета за мазното и виж какво ще се случи.

# 10 285
  • UK
Т.е. да чакам цвета да се оеднакви?
Ъъъ това даже не би ми хрумнало да го случа. Освен това се предполага, че кутията е стояла в картонена кутия и слънце не е видяла.
Ами както Тета те посъветва - опаковай и връщай, не мисля че ще оправи с препарат.

# 10 286
Да бе, да маже десет пъти с десет различни препарати, за които ще пръсне още пари. Излишно и ненужно ми се струва.
И накрая - пак неудовлетвореност от цялото това нещо.
Без гаранция че промяна към добро, ще има.

Тези етикети някой безмозъчен ли ги лепи фронтално и по средата? Никаква мисъл пък да не е вложена...последно на една рамка от юск етикета лепнат отпред на стъклото...ми няма махане...тъпо тъпо тъпо....

# 10 287
Поддържам мнението на Тета (и двете по темата) - опаковай, връщай и дотук с въпросния търговец, включително за други продукти - търговци бол, продукти бол. А какво би се случило, ако намажеш според съвета му и се увреди или промени допълнително покритието?! Дори не можеш вече и да върнеш кутията, както сега. Не предприемай никакви интервенции, просто я върни.   

# 10 288
Мисля че едно измиване с вода и сапун ще оправи нещата. Нищо му няма на инокса, не може да се промени от лепило.

# 10 289
  • Пловдив
Мисля че едно измиване с вода и сапун ще оправи нещата. Нищо му няма на инокса, не може да се промени от лепило.
Изпробвано е с гъбичка само с вода както и с мокра кърпичка.
Без резултат.
Лепило няма.

Общи условия

Активация на акаунт