?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 423 833
  • 10 522
  •   8
Отговори
# 10 455
Виртуалните карти не се ползват с доверие. За еднократна - още повече. Ползвайте винаги където е възможно Гугъл или Епъл пей с карта на револют или друга която може да се управлява лесно
Това пак са някакви свободни съчинения... Диспутът, който чаках 3 месеца да бъде решен, е именно за плащане през Gpay! Парите дръпнаха от картата, че и банката си ги била прибрала, та затова ги чаках толкова, а ордер на сайта нямаше. Италиански сайт. Второто плащане с виртуална карта, без да иска 3D, мина безпроблемно и веднага беше генериран ордер на същия сайт. Необятни са дебрите банкерски и проблеми дебнат навсякъде... и в плащанията онлайн също!
Сега чакам решение на диспут за поръчка от аптека Гален. Пак опит за плащане с Gpay, пак същата идиотщина. Веднагически получих от Гален имейл "поръчката ви е отказана". Да, ама парите прибрани! Пак диспут, пак ще се влачат с месеци.
Та, аз с Gpay повече няма да плащам никъде!

# 10 456
  • София
В Револют можеш и сама да си обърнеш парите в евро, но от петък 17 ч. до неделя вечерта имат такса за превалутиране. През другото време е без.

# 10 457
левовата сметка на револют автоматично ще бъде "направена" еврова. проверете си известията от Револют - трябва да сте получили такова на тази тема

# 10 458
  • Буркина Фасо
С въпрос относно Револют. Сметките на мъжа ми и детето автоматично се обърнаха в евро, а моята остана в лева и не мога да превеждам пари на дъщеря ми. Защо така се получава това разминаване и мога ли аз сама да си я направя в евро?
"Една от най-големите международни финансово-технологична компании - "Револют" (Revolut), обяви, че променя общите условия на българските клиенти във връзка с влизането на България в еврозоната. От 17 декември 2025 г. компанията ще прекрати поддръжката на сметки в левове. Те ще бъдат автоматично закрити, а средствата от тях ще се конвертират в евро по фиксирания курс от 1 евро = 1.95583 лв."

до 17 декември може ѝ да ти я променят. така го разбирам. не е задължително да е на една дата със семейните.

# 10 459

Е, сега, кои. Не си водя списък. Просто ми се е случвало и то неведнъж.

# 10 460
  • Glasgow
Какво може да се обърка с Gpay, филмирах се сега, аз само този метод ползвам.

# 10 461
И аз така си мислех... Но е факт, че имам два пъти проблем с плащане откакто изобщо пазарувам в Интернет, а това е от мнооого време и двата пъти е с Gpay.

# 10 462
Левчета вече не можеш да превеждаш. Освен при безкасово плащане. Преводи само в евро.
Това пак са някакви свободни съчинения...
Обикновено разбирам какво е искал да каже авторът, но в случая логиката ми се губи. Говорим за сигурност при трансакциите, а не за някакви пишман търговци, който не знаят или не могат да управляват парите на клиентите си.
Епъл и Гугъл пей използват токени и никога, ама никога не предават към платежният посредник данни за картата ти. Вероятността някой да може повторно да използва токена е по-малка от вероятността някой да успее да разбие най-сигурният криптиращ алгоритъм.
Ма щом казваш, че са свободни съчениния...
Какво може да се обърка с Gpay, филмирах се сега, аз само този метод ползвам.
Откъм сигурност - нищо. Откъм кадърност на търговец - всичко. Самата авторка на проблемите казва, че парите са дръпнати, ама няма поръчка. Т.е. този с поръчката има проблеми с управлението на приходите си. Не GPay

# 10 463
Нищо подобно и с италианците от Amevista говорих на дълго и на широко, и с Гален, казаха, че проблемът е в моята банка. Де да беше моя... щях да ги оправя аз, 😁 Ама, хайде ти знаеш по-добре. 😆

ПП: Пак ли има срив на някои сайтове, доста не ми се отварят... Bad Getaway...
500 Internal Server Error, пак Cloudflare

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 11:07 от DiaMia

# 10 464
Какъв е смисълът от тези стартови пакети евро монети?

# 10 465
  • София
Колекционерски. Недокоснати от човешка ръка.

# 10 466
Виртуалните карти не се ползват с доверие. За еднократна - още повече. Ползвайте винаги където е възможно Гугъл или Епъл пей с карта на револют или друга която може да се управлява лесно
Уж казваш нещо, ама само наужким - два вида плащане сравняваш, уж не харесваш виртуални кредитни, пък препоръчваш револют.

Скрит текст:
Диспутът, който чаках 3 месеца да бъде решен, е именно за плащане през Gpay! Парите дръпнаха от картата, че и банката си ги била прибрала, та затова ги чаках толкова, а ордер на сайта нямаше. Италиански сайт. Второто плащане с виртуална карта, без да иска 3D, мина безпроблемно и веднага беше генериран ордер на същия сайт. Необятни са дебрите банкерски и проблеми дебнат навсякъде... и в плащанията онлайн също!
Сега чакам решение на диспут за поръчка от аптека Гален. Пак опит за плащане с Gpay, пак същата идиотщина. Веднагически получих от Гален имейл "поръчката ви е отказана". Да, ама парите прибрани! Пак диспут, пак ще се влачат с месеци.
Та, аз с Gpay повече няма да плащам никъде!
Много правилно, DiaMia !
Макар че Google Pay и Apple Pay се смятат за сигурни, има няколко момента, които за мен са притеснителни:
*GPay работи с т.нар. токен — виртуално число, което замества данните на картата.
*Токенът не е истинска виртуална карта, а само виртуално представяне на вашата карта.
* При проблеми всичко удря директно по реалната сметка.
*Затова рисковете при GPay са същите, както при плащане с дебитната карта.

Виртуалните карти имат доста повече предимства:
*Отделен номер на карта, различен от физическата, реалната карта не се вижда никъде.
*Пълен контрол – можеш да я спреш, изтриеш/ анулираш, смениш в сайтове , където плащаш редовно, да я направош еднократна, да й сложиш лимит- за едно плащане, за месечно плащане...
*По-сигурни  са за онлайн плащания, защото дори при измама картата се блокира , ерго проблемът приключва веднага.
чат гпт:
Скрит текст:
От моя гледна точка, заради едното удобство да подадеш часовник или телефон при физически разплащания, и  на един клик при онлайн плащания, се дава контрол на gpay да генерира виртуални числа, и контрол над сигурността .

# 10 467

Смисълът е за търговците. Те приемат плащане в лев, но трябва да връщат в евро.
За физическите лица просто, ако някой се чуди какво да прави или иска да си ги събира.

# 10 468
Никой няма за харчи от тези пакети - затова и се изчерпват толкова бързо.
Ако правителството падне до края на месеца, може да се окажат съвсем уникални...

# 10 469

Смисълът е за търговците. Те приемат плащане в лев, но трябва да връщат в евро.
За физическите лица просто, ако някой се чуди какво да прави или иска да си ги събира.
За търговците пакетът е различен и тези дребосъци в пакетите за физически лица няма да им вършат кой знае каква работа. Още повече, че законът позволява, ако нямат евро, да връщат и в левове/стотинки. Т.е. задължението за връщане на ресто в евро не е абсолютно, а относително.

Общи условия

Активация на акаунт