?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 463 779
  • 11 425
  •   1
Отговори
# 11 295
А аз гледах една китайка, с китайски номер за сушене и разпухване на такова яке Grinning
Сложи сешоар( предполагам не чак горещ въздух!)в края на ръкава на якето , и то като се поизду- започна да го налага с точилката Sunglasses

# 11 296
  • Deutschland/HE
А нямаш ли приятелка със сушилня? Изпери отново якето и го пуснете на програма за сушене на пух. Моя позната така си спаси якето.

# 11 297
Това щях да предложа ,или някоя съседка ,която има сушилня. И моите якета стават така ,но сушилнята си има програма.

# 11 298
Занесете якето на химическо чистене. Имат специални програми за пух и разпухкват якетата, като нови. Домашната сушилня не върши съвсем същата работа. Имам такава - Миле и пак ги нося в химическото, особено, ако са дълги.

# 11 299
И на мен се обадиха преди две седмици по телефона от ДСК след две съобщения в пощата ми за оспорваната транзакция.
Ами нищо като резултат, все още /трети месец/ съм окрадена с извинение. Същото си мислех за по-голяма сума.

# 11 300
На мен ДСК ми я върна едната сума след 3 месеца и половина. Втората беше смотàна от Гален. Те се правят на умрели, ДСК "разследва" с месеци и само пишат глупости от време на време. Написах имейл на Гален, че пускам жалба до КЗП и те сами ми се обадиха, да кажат, че искат да ми върнат парите, разбира се с някакво измислено обяснение, че чак сега в счетоводството засекли излишна сума (2 месеца). Поискаха сметка и 15 мин след като я изпратих, получих сумата. Уведомих ДСК да си отдъхнат, че сама съм си взела парите, те не благоволиха да мъцнат.

Снощи направих опит да платя поръчка с карта, не стана. А мм сутринта плати на бензиностанция с карта. И той е в ДСК. Що тей сега мен ме дискриминират? Сигурно, за да спестявам...

# 11 301
Тези проблеми с двойно вземане на пари при плащане с карта - на пос в магазин ли са или онлайн плащания?

Относно гъшия пух - гледате си винаги етикета на конкретната дреха. Аз имам яке с гъши пух, на което пише да не се суши в сушилня. Пера го, на закачалка да съхне и никакви проблеми. Другото го нося на химическо, по принцип почти всички такива якета могат да се чистят на химическо чистене, но пак зависи от самата материя.

# 11 302
Тези проблеми с двойно вземане на пари при плащане с карта - на пос в магазин ли са или онлайн плащания?
В магазин при мен на пос терминал.

# 11 303
  • Благоевград
Здравейте. Извинявам се за може би глупавия въпрос, но моля за съвет относно поддръжката на кожени боти. Досега не съм имала такива. Третирате ли ги с нещо преди първото носене, и ако да, с какво ? И като цяло как ги поддържате? Предварително благодаря на отзовалите се.

# 11 304
При мен - онлайн

# 11 305
  • София
-С течен парафин от аптеката. Има и готови импрегниращи спрейове, но не съм ползвал.
-С почистваща гъбичка за обувки / лустро
-С безцветна боя за обувки. Тук съм имал случай да ми промени цвета чувствително, а ги бях купил само заради цвета. Ако са черни или тъмни, не, но с по-светъл цвят се случи.

# 11 306
“Не разбирам защо хората бързат да обменят или внасят левове. Курсът в момента е по-неизгоден от фиксирания, който ще бъде задължителен“, коментира Караиванов.

https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/705243-opashki-pred-bankite-hor … prevalutirat-pari

# 11 307
Нищо в тази статия не е вярно! Минути щели да са проблемите със сметките... Чакай ти в нашите банки такова чудо. Още от вчера не мога да плащам с картата си.
Опашките пред Тавекс са ми непонятни, ама дето един пич във ФБ писа: това са тия, дето изкупуваха тоалетната хартия по ковидно време.
А аз ще добавя, че са тези, дето като остареят след години, ще мятат пликове с пари през терасите.

# 11 308
  • София
Нито са тези с тоалетната хартия, нито тези с пликовете.
Тези със сумите кеш са, които не могат да ги докажат, съответно да минат през банка. Тези със запори, дългове, необслужвани кредити и заеми също.

# 11 309
Това, че на вас са ви непонятни, не означава, че нямат обяснение.
Много хора имат недекларирани доходи, от сивия сектор например. Немалко са и тези със запори от съдия-изпълнител. И да искат, няма как да си открият банкови сметки. Трети може би ще пътуват в чужбина и не могат да носят левове. Кой знае колко още обяснения може да се намерят.

Общи условия

Активация на акаунт