Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 191
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 560
Писах, писах и изчезна. Joy Както и да е .
В медицината винаги има ен брой теории, които не са приложими, или малко приложими на практика.
Аз съм чувала от д-р Берг, от д-р Стайнберг, от Дадали, че е по-добре да се пие Д3 + К2 + магнезий.

Сега, кой на когото ще се довери, е въпрос на самочуствие след изпити добавки.

Хайде със здарве момичета и момчета, чета ви, ако мога, но за писане е много трудно, чисто от времево естество.
 Hug

# 1 561
Друго имам предвид, не знам защо писах за ябълката, беше просто тъпа шега.
Възможно ли е в брашно, макар и бадемово, да има само 6гр. въглехидрат/100гр. Според мен не.
Макросите на бадема са:
Скрит текст:
Не виждам противоречие, на пакета изрично си пише че това са захарите, не пише че са всичките въглехидрати. А в  тая ядка има и фибри, не знам тях защо не ги виждам отделно описани, обикновено трябва да ги има.
На тая ти картинка пък не пише от тия 21 грама колко са фибрите и колко са нетните въглехидрати. Освен и че не пише дали са обелени или не, което пак би дало разлика във фибрите. В пакета все пак са обелени и бланширани, а не просто извадени от черупката и сурови.
То и кокосовото брашно има много голям процент общи въглехидрати, а пък си е едни трици дето са повече фибри отколкото каквото и да е друго. Поне това обезмасленото.

Мен ме напуши на смях с тая ябълка заради мазнините, тя трябва да е расла на авокадово дърво тогава Joy

# 1 562
  • на острова на мечтите
От известно време , няколко години подред, нивото на вит. Д при мен се задържаше под 20 ng/ mL. Започнах да следя нивото му, след разговор с една случайна жена, с която случайно се заговорихме за автоимунни заболявания. На нейното момиче, с витилиго, след обстоен преглед в клиника в Рим, професорката им препоръчала , да следят редовно нивата на витамина. Тогава, май преди три години, моите нива бяха 13 ng/mL. Тогавашната ми лична лекарка изобщо не го отрази. Аз не обърнах внимание,че нивото е ниско. Чак след две години, я попитах, не ви ли се струват ниски тези стойности. А, да. И ми изписа едни флакончета на 15 дни се пиеха. Стойностите стигнаха до 17. Но пак от познати научих, че трябвало редовно да се приемат. Поисках си рецепта , но пак две флакончета.Накрая  смених личната. Новият личен лекар, пак след изрично настояване от моя страна ми изписа витамин Д, едно хапче на месец. Ако си спомням добре, вит. Д беше от 10000 единици. Това през миналият юни месец. Така че съм ги изпила през юли и август. Уви, новият личен се разболя тежко и излезе преждевременно в пенсия. Платих си изследване на вит. Д. Беше малко над 20. Купих си едни вит. Д3 с вит. К2 от iHerb през октомври,  и преди две седмици нивото беше в норма 37 ng/ mL. Доволна съм, но на доктора не казах, че пия нещо на своя глава. Сакън, да не му засегна професионалното его. Но той е свестен де, та заслужава уважение.
Това беше моята драма и личен опит с приема на витамин Д 😘
Тайс, няма да се уригвам. Не ме чакайте в 7:00. Утре съм по-късно на работа и ще пасувам.
Занет,🥰 🤗 И аз чета, но не пиша. Нещо напоследък не успявам да разреша едни тъпи бюрократични регистрации с НОИ и гледам да скубя тревата в градината, за да не оскубя нещо друго. Не се отказвам, но мразя да се занимавам с подобни неща.За медитация и дума да не става😜

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 00:57 от danilu

# 1 563
В България се гони поне 50, по възможност 70-80 да е вит.Д, за да не хващаш настинки. С метаболитни, автоимунни постигането и задържането е по-трудно. Винаги са в дефицит, ако не се приема допълнително.
Скубане на трева, сеене, рязане за мене голяма терапия. В момента няма къде да практикувам. Използвам морето като основен терапевтичен метод за решаване на нерешими въпроси.
Благодаря за модификация на рецептата. Ще пробваме.

# 1 564
Кой точно продукт от iHerb D3+K2 си поръча или няма значение толкова марката...
И сега тези спрейове безсмислени ли се оказват?
Аз си пръскам 4х3000 и си капя направо в устата К2, колкото капне, 4-5 капки...  после си пия електролитите и магнезия, на малки дози през целия ден... но се замислих за Д3+К2 като форма на прием Simple Smile

# 1 565
  • В центъра на моретата
Е, колкото капне не е ок. К2, доколкото помня,  май беше 120 mcg на 5000 IU. Все пак е добре да се знае в 1 капка колко е количеството.

Това с прием на вит. Д веднъж седмично или месечно, не е за мен. Със сигурност ще забравя да го взема. Пробвах през ден или два да вземам по-голяма доза, ми не става, забравям кога съм взела и кога трябва пак. Все си мисля, че е възможно да не се усвоява както трябва, ако е еднократно голяма доза. Засега я карам на ежедневен прием на 5000 iu, като свърши имам 3000, после пак ще кача.

Аз вземах от Метро бадемово брашно. Като са белени бадемите, вх са по-малко. Все пак това се води нещо от рода на фибри.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 10:17 от zaek

# 1 566
Заек, гледала съм доктор Боз да споменава в някои от видеата си за вит. Д на капсули или таблетки с дозировка 50 000 единици.🙂 Но също така споменаваше и при какви обстоятелства дори тази голяма доза не се усвоява. Споменаваше и някакви солариуми, ако не се лъжа, които помагат за натрупване на вит. Д (обаче май имаше значение точно какъв солариум, губи ми се).
Нави, какъв спрей с вит. Д пръскаш?

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 20:54 от dolce miele

# 1 567
Заек, гледала съм доктор Боз да споменава в някои от видеата си за вит. Д на капсули или таблетки с дозировка 50 000 единици.🙂 Но също така споменаваше,  и при какви обстоятелства дори тази голяма доза не се усвоява. Споменаваше и някакви солариуми, ако не се лъжа, които помагат за натрупване на вит. Д (обаче май имаше значение точно какъв солариум, губи ми се).
Нави, какъв спрей с вит. Д пръскаш?

Ползвам това:

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030020195

А К2 формата МК-7 това:

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030017772

# 1 568
Нави, на детето давам от този спрей.🙂

# 1 569
Нави, точно с тези продукти + лято с много излагане на слънце. Смисъл не ходене по улицата съм вдигала нивата на вит.Д до 50. Но, аз не съм здрав човек. При по-здрави организми нещата може да се случват лесно с всеки продукт с вит.Д. само за това к2 не помня помощните вещества бяха ли приемливи.
Когато коментирахме инфрачервените лампи се бях заблудила, че помагат за набавяне на вит.Д. Ходих да чета. Намерих три вида лампи инфрачервена, против депресия и меланхолия с дневна светлина и със синя светлина за вит.Д. Имаше комбинирана лампа червена и синя светлина. Мислех да вземам, но четох че се използва само под лекарско наблюдение и за кратко време. По време на комунизма в детските градини имали такива лампи и напичали децата с тях по 5 минути. След 89г. прекратили тази практика. Сега в детските градини имали сини, но те били за убиване на вируси. Не помагат за вит. Д този вид. Някакви хора коментират, че помнят от детската градина тези лампи. Или са по-възрастни от мен или в моята в прованс е нямало.
https://detskitegradini.com/kvarcova-lampa/
https://mladkonstruktor.bg/kvartzova-lampa-vidove-prilojenie/?amp=1

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 11:45 от Анонимен

# 1 570
За Д и К2 заедно не съм фен понеже са много ограничени комбинациите, предпочитам отделни по този причина. Иначе ако те устройват като доза от всяко и като цена - защо не? Удобно си е. Просто не е никак гъвкаво, а като са отделни мога да дозирам всякак.

# 1 571
За IR лампата мога категорично да заявя, сега, вече 3-та седмица ползване, че ефекта е поразителен Simple Smile
Поне при мен Simple Smile
Всеки ден, сутрин, към 7-8 часа, в синхрон с циркадният ритъм се събличам до кръста, пускам я да ми грее гърба поне 5 минути, после правя интензивни 20-на клякания за да вдигна сърдечния ритъм, сядам да се успокоя, малко дишане, още 5 минути на лампа, след това разтягане, фасцията я опъвам назад за да изправя гърба и малките мускули там под топлината на лампата... максимум 15 минути и цял ден имам някакъв мистичен заряд в тялото, добре ми е Simple Smile
Или е супер яко плацебо Wink

# 1 572
Въх, сега и лампа ли да си търся Grinning Вярно че и това дискутирахме, нещо взех да не смогвам с всичко дето ще ставам от него кат Мортиша Адамс - хем красива, хем безсмъртна Joy

# 1 573
Гледах едно видео на руски, дето пък отричат приема на витамин Д, само с някакво облъчване било ефективно:

https://youtu.be/2FRAfe_Vrzc?si=x6eq2LlAlkBKXrtI

# 1 574
Руснаците имат много изобретения, които решават сериозни проблеми. Само да ги пускаха за масовия потребител.

Общи условия

Активация на акаунт