Стомашен вирус и последствия

• 1 152
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте!
Изкарах брутален стомашен вирус.
Гадене, разтройство, болки в цялото тяло, прилошаване.
Закрепих се за седмица и като че ли отново ме повтори с по-леки симптоми. Остана ми прилошаването и гаденето( без повръщане) . Като видя храна и 🤢..
Карам на банани, Активия и само свежи зеленчуци, защото не мога да понеса нищо друго. Взех си един шоколадов бонбон и имаше вкус на агнешко. Дали някой от вас се е сблъсквал с подобни симптоми след стомашен вирус- промени в обонянието, липса на апетит и прилошаване?

# 1
Тези симптоми са особено характерни след Ковид.
Това обаче, което мога да ти посоча веднага като проблем е диетата ти е момента, която е супер неподходяща за след стомашен вирус. Нито пресните зеленчуци, нито активията са подходящи, бананите - на този етап също. Шоколадът пък го забрави съвсем. Нищо чудно, че ти се гади и ти е зле.
Сега известно време трябва да ядеш добре усвоими и щадящи храни, които да са подходящи за раздразнената ти храносмилателна система.
Започни с леки супи - с картоф, морков, фиде, варени картофи с обезсолено сирене или извара, попари, юфка, макаронени изделия. Минимално количество мазнина. Можеш да включиш нетлъсто пилешко, пуешко също. Билкови чайове. Ако държиш на киселото мляко - може, но не точно Активия, а нормално си бг кисело мляко. Постепенно разширявай диетата. След като ти попремине - тогава включвай бананите.

# 2
Присъединявам се към горния пост. С тази диета скоро няма да оправиш стомаха.
Варени зеленчуци, картофи, препечен бял хляб, ориз, картофи, бяло пилешко.

# 3
Присъединявам се към горния пост. С тази диета скоро няма да оправиш стомаха.
Варени зеленчуци, картофи, препечен бял хляб, ориз, картофи, бяло пилешко.

Благодаря за съветите, ще ги последвам. Въпреки, че цяла седмица се храних с препечена филия с кашкавал и солети. Едва тия дни си позволих да ям нещо по-различно, защото ми ставаше зле на стомаха от горното.
Днес ще ида на и на гастро.

# 4
Кашкавал не е добре, защото е мазен. По-добре сирене. Понякога като се разбута стомашно-чревният тракт са нужни няколко седмици да се възстанови. Може и пробиотици да са необходими.

# 5
Здравейте!
Закрепих се за седмица и като че ли отново ме повтори с по-леки симптоми. Остана ми прилошаването и гаденето( без повръщане) . Като видя храна и 🤢..
Карам на банани, Активия и само свежи зеленчуци, защото не мога да понеса нищо друго. Взех си един шоколадов бонбон и имаше вкус на агнешко. Дали някой от вас се е сблъсквал с подобни симптоми след стомашен вирус- промени в обонянието, липса на апетит и прилошаване?
Имахте ли температура? Болки в червата, спазми? Сърцебиене? Колко време продължи?

# 6

Имахте ли температура? Болки в червата, спазми? Сърцебиене? Колко време продължи?

Нямах сърцебиене, нито температура. Болки в червата и спазми-да! Както и мигренозно главоболие и болка в синусите. Гастро каза, че имам остатъчни симптоми от стомашния вирус, но според мен си ме повтори.

# 7
Аз изкарах същото нещо преди седмица и още ме мъчи гаденето и прилошаването като вас. Как се справихте накрая с това?

# 8
Здравейте!

Нямах сърцебиене, нито температура. Болки в червата и спазми-да! Както и мигренозно главоболие и болка в синусите. Гастро каза, че имам остатъчни симптоми от стомашния вирус, но според мен си ме повтори.

Аз изкарах същото нещо преди седмица и още ме мъчи гаденето и прилошаването като вас. Как се справихте накрая с това?

# 9
Здравейте,
хвана ме и мен този вирус от детето. В събота температура, от неделя до вторник силни болки в корема, гадене и жестока отмалялост. Вчера личната ми назначи системи за 2 дена, с деган, нолпаза и вит.Ц. Обаче също от вчера се започна с една диария, водниста и многоо често. Въпроса ми е за колко дни минава това нещо. Детето беше 3-4 дни с по 2-3 изхождания и първия ден температура. Нямам вече така силно гадене, болката в корема изчезна. Остана тази диария и съвсем леко ми е отпаднало

# 10
  • София
Здравейте, за колко дена минава този вирус ..какво пихте за разстройството? Вече не вдигаме температура, но болките в корема и разстройството продължават -5 ден вече....

# 11
Детето от два дни е с болки в корема, от днес с разстройство, вечер вдига ниска темп около 37,2. Вие колко висока темп. вдигахте?

# 12
аз бях 1 ден с температура , около 3 дни с болки в корема и гадене. И 3 дена с много обилна диария. Единствено видях малко подобрение с Ре комфорт таблетки, като първо взех 2 наведнъж, следващите 2 дни по 1 сутрин и вечер.

Общи условия

Активация на акаунт