Парфюмни размисли и страсти - 294 тема

• 61 633
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • на терасата
Помолиха ме да потърся заместител на спрения вече S.T. Dupont pour Homme https://www.fragrantica.com/perfume/S-T-Dupont/S-T-Dupont-pour-Homme-3996.html, но аз не го познавам. Случайно да имате предложения, в същата категория?
Не познавам този Дюпон, но видях, че го дават подобен на Cartier Declaration. Синът ми на шега купи 10 мл на Cartier Declaration, за да го пробва. Още същия ден като го получи, купи 100 мл. Не очаквах, че на младото поколение ще се хареса old school парфюм от 1998. Но е факт, че го носи с голямо удоволствие и оценява високо парфюмната композиция.
Edit: Допълвам след консултация със сина ми. Вижте и Voyage Hermes, който също е на Жан Клод Елена.

Друг парфюм от същата олфактивна група и със сходно усещане е Green Irish Tweed Creed, който аз много, много харесвам (Starcorp предлагат отливки от него).

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 20:52 от рак-щрак

# 76
  • Sunshine state
Някой да каже нещо за спрения Olympea Legend Paco Rabanne? Чета едни сливи, сиропи и солени нотки и лигите ми текат по него. Simple Smile

# 77
Аз съм много разочарована от Douglas. Много слабо зареден ми се струва и някои от дамите, които консултират са пълен криндж.
Въпреки грубото отношение и липса на компетентност, все пак поради наличен подаръчен ваучер за РД си избрах:

Не съжалявам обаче. Ароматът е траен и едновременно с това свеж.

# 78
Тествах още два парфюма на Frederic Malle. Единия, коментирания тук Carnal Flower - мирише ми на погребална зала. Много неприятно чувство ми създава и за пореден път се убеждавам, че трябва да стоя настнара от тубероза като нотка в парфюмите.
Другият е Iris Poudre. Той пък ми мирише на луксозна обществена тоалетна.
За сега, марката е пълно разочарование, особено на фона на цените.

# 79
  • Sunshine state
Вчера накуп ми пристигнаха няколко отливки и травъл сайз опаковки, които си бях поръчала. Dulce на Rosie Jane - абсолютно нищо не надушвам. Би трябвало да е по-слаба версия на Бианко Лате, но освен малко алкохол, наистина не надуших нищо. Може би защото отворих спрея последедно от всички неща. 🤷♀
Escapade Gourmande Maison Mataha - не вярвах като разглеждах секцията във фрагрантика този парфюм ми напомня, че е близък до Аморе Кафе, но наистина е. Като махнем амаретото, общо взето на него ми напомня. Много силно съдържание на масла, но не се задържа дълго на кожата ми и проекцията бе слаба. Имах големи надежди за него.
Musamam White Intense Lattafa - много ми хареса! Смесица между Кристал Ноар и Гри Шанел, който на мен ми идва с твърде мъжки уклон. Този обаче е женствен и мек. Ще си взема цяла бутилка по-натам.
Girl of Now Ellie Saab - силно парфюмен, не впечатлителен, никакви ядки не усещам, напомня ми на дизайнерски парфюм от 90те, ранните 2000. Не ми хареса и го измих почти моментално от ръката си.
Vanille Weat Indie St. Barth - същото като с Dulce, но една идея по-се усети някаква лека ванилия и това е.
Тия дни чакам Merchant of Venice Queen of the Night, който искам заради бутилката. За съжаление го сравняват с не харесвания от мен Babycat, но за всеки случай да се уверя си поръчах мостра.

# 80
За много години, парфюмни другарчета. Пожелавам на всеки щастлива, успешна и ароматна година💥

Изминалата за мен беше спокойна в парфюмно отношение. Нямам кой знае колко нови придобивки, по скоро възобновени стари любови. Никакви слепи покупки! (не ми върви с тях и ги съкратих до минимум)! Заложих също  повече на отливки или травъл размери и вече, ако харесам много нещо - поръчвам бутилка.

Тази година започвам отново със запълване липсата на изразходван парфюм. Пуснах поръчка от Нотино с Rasasi Зебрата, Ruby Оrchid Viktor & rolf(не съм го имала, но харесвам повечето им парфюми, този само съм тествала) и една свещ с дървен фитил на wood wick, ей тъй да ми е ароматно.
Имах подаръчен ваучер и ги натъкмих екстра нещата, мисля. Доволна ☺️

# 81
Харесах Escapade Gourmande Maison Mataha пред празниците и доста го мислих за покупка, но е с много слабо излъчване при мен и се отказах  за тези пари. Иначе е истинска горена захар и стои добре на кожата ми, без да е супер сладък. Хубав парфюм е определено.

# 82
  • Sunshine state
Да, никак не е лош, но за тези пари е със слабо представяне и ще пропусна.

# 83
  • София
Благодаря за новата тема, densi! Flowers Bouquet

За много години, парфюмни приятели! Relaxed
Много здраве, късмет, и нови уханни придобивки!

Към края на годината докапчих една бутилка Хипнотична отрова, а децата довършиха Flowerbomb, та на първо място в списъка ми стоят те за подновяване, пък ще видим кога ще смогна. Отделно момичетата ми са се влюбили в Miss Dior, всяка в различен фланкър, та не знам и там какво кога! Smiley

# 84
Аз се опитвам всеки път да ги харесам новите на Диор, последно и на Armani My Way всички изпробвах, но изобщо не могат да ми грабнат...носа.

Консултантките така и не можаха да ми помогнат със солен аромат. Исках нещо като Aqua Divina на Bvlgari. Той ми е по един много секси начин морско-солен, без да е воднисто-безличен.

# 85
Аромати със солено усещане за мен са Dior Eden Roc и Calvin Klein Reveal.

# 86
И аз съм за Calvin Klein Reveal, въпреки че не е буквално солен аромат и не е лек или летен, нито морски. Пробвах го преди време и даже почти се бях навила да си го взема. Моята асоциация за него е топло и солено женско тяло. Relaxed

# 87
  • The Evergreen State
И аз като Мисифу останах разочарована от обслужването в Нордстром при нас като се поразходих там покрай празниците. Не съм пазарувала от физически магазин като че ли от преди пандемията. Сега като пообиколих да тествам новите парфюми ми се стори целия магазин малко занемарен, обслужването не беше на нивото което очаквах и помнех от преди. И не само той, всички магазини ми се сториха по-неугледни някак и по-слабо заредени. Май това е равносметката от масовото пазаруване на хората онлайн предимно.

Не познавам Aqua Divina Bvlgari за съжаление. Имам малка 30ца от Lancome Idole Aura в който посочват че има сол, не е лош, нямам идея дали все още го има по магазините за тест, излезе преди няколко години. Подарък ми е и си го обичам, сещам се за него и го ползвам като се затопли времето. Има нещо загатнато морско в него, настройва ме ваканционно и шишенцето му е много удобно при пътуване за козметичната чантичка.

Не нося парфюм днес но тези дни бях с Chopard Love.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 10:09 от Athena

# 88
  • Sunshine state
Новото попълнение в сладката ми колекция - Sphinx Egyptian Sugar Soire. Заглеждах го от доста време, но все не смеех да взема на сляпо цяла бутилка. Поръчах травел спрей и оооо, абсолютно божествен за мен аромат! Захарен, пухкав,бонбонен, кремообразен, кокосов, леко плодов.. Мирише ми на Yum Boujee Marshmallow на Каяли, но по-силно, по-траен и някак по от всичко. Прекрасен е. ❤ Не е за хора, които не харесват сладки аромати, понеже от този буквално диабет може да хване човек. 😃

# 89
Честита 2025-та, много здраве и много парфюми ви желая! Дълго се въздържах от покупки и си направих заслужен новогодишен подарък. Презентацията е класа, ароматът - разкошен и много траен.

Унисекс амбър, леко смолист, полъх на сладост, развива се прекрасно към дамски. Уцелих намалението във Висша козметика и утре чакам и Диадемата.
https://www.fragrantica.com/perfume/Thameen/Sceptre-55046.html

Общи условия

Активация на акаунт