Парфюмни размисли и страсти - 294 тема

• 63 323
  • 738
  •   2
Отговори
# 300
Здравейте,нахлувам в темата с въпрос за много любим парфюм - за съжаление не го откривам вече и не знам дали не е спрян.
Надявам се,че тук ще ме просветлите за спрат мъките ми😀
Zadig & Voltaire This is love е търсения аромат.

# 301
Никога не пробвам грим в магазин. По принцип рядко слагам нещо ново на лицето си и като цяло обичам мек, "естествен" грим.  
С риск да ме обявите за Монк - да напипам обувки, врата на кола, дръжки/копчета на асансьор и какво ли не по пътя, после без да съм измила ръцете си и почистила лицето си добре - да се наплескам с нещо, размазано преди това от десетки тестващи преди мен...благодаря, но избирам да пропусна... Имам чувствителна кожа и ако докосна лицето си с мръсни ръце, то реакцията е видима и зачервяването стои поне час.
Относно поливането с парфюми в големите магазини - ами, и аз ходя да пръсна ако нещо ме изкуши като ухание, но първо душа капачка. Ако ми хареса - пръскам веднъж-дваж на блотер, правя едно кръгче и едва ако тогава ме грабне - пръскам едно фъс на ръката, за да видя как ще се развие на кожата ми.
Dareland, разбирам те - след последното пръскане на ръка от пусто любопитство на прехвален ниш - е така неприятно се разви на кожата ми това чудо, че щеше да ме удуши... Mask Joy Относно любимият ми Angel - около промоциите преди празниците се презапасих, обожавам я тази шоколадово пачулена смрад Heart Eyes , явно е до кожа и вкус.  Flowers Hibiscus

# 302
Здравейте, мацки. Четя ви понякога и за мен парфюмите са страст, но нито имам таланта като вас да правя такива вкусни описания нито пък купувам по толкова парфюми. Имам си 5-6 като ги приключа тогава търся нови. Обичам сладки, душливи, ориенталски. Исках само да се похваля, че за пръв път купувам на сляпо и съм влюбена от пръв поглед.. и мирис в Choco Violet Mancera! Това е такава разкошотия и ме прави много щастлива!!😁 Най-много усещам любимата ми виолетка. Значи продължавам и занапред с Монтал и Мансера. Споделих, олекна ми, благодаря за вниманието. Хубава уханна вечер.

# 303
  • Враца
*Амбър*, то така се започва.. Simple Smile

# 304
Пробвам задължително на китка, въпреки, че и аз имам задръжки...
Скрит текст:
за пръскане в магазин и заради това в последно време натрупах една камара парфюми, поръчани на сляпо, с които изобщо не се спогаждам.
Nomade Jasmine ми ухае прекрасно на блотер, на кожата ми се развива отвратително, същото е с La vie est belle elixire. Имам и още примери, но тези са най-фрапиращите при мен.
Изпитвах голямо неудобство да пръскам, но отдавна го преодолях. Също и "любимия" въпрос - "Да ви помогна ли с нещо?". Много ме притесняваше, но отмина. Отговарям "Не, благодаря." и ме оставят на мира. Тестерите са за клиентите. И аз помирисвам капачката, пръскам на блотер, но на кожа...единствено тогава, мога да усетя аромата и да забележа как се развива. Аз се убедих и в друго, парфюмите понякога имат различен аромат на китката и на шията. За парфюми, за който съм имала колебание, съм си позволявала да си пръсна и на шията. Днес ще довърша една отливка от Bianco Latte. https://www.fragrantica.it/perfume/Giardini-Di-Toscana/Bianco-Latte-64757.html
Харесвам го, но не бих искала цяла бутилка. Не е парфюм, който бих носила често. Дори за мен е прекалено сладък, но си го изпръсках умерено и с удоволствие.
Хубав ден на всички!

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 13:14 от Magda Dimitrova

# 305
Всички тук сме така почваме от 5-6 и неусетно стигаме до 120, после се радваме на дъно като дете е видяло майка си.

И последното ми попълнение едно бебе арабелче

# 306
Разсмяхте ме, но мацки аз не съм лаик в употребата и разхищението 😆по парфюми, само в купуването на сляпо. Може да стана и в него ветеран като вас, но си имам бюджет за това ми удоволствие и строго се придържам към него. Изключвам подаръците. Не обичам повече от тези благоухания, които притежавам, когато привършат тогава попълвам колекцията. Толкова много на брой ми е объркващо, аз ползвам един докато си измия косата, всеки ден различен ми става някаква какафония. Та така всеки луд с номера си. Имам въпрос. Монталите ми са от Фарена. Постоянно повтарят как те са единственият представител и вносител за БГ(и е така, пише го в оф. сайт), та въпроса ми е какво им е на другите Монтали от нотино и другите сайтове? Не вярвам да не са оригинал.

# 307
Нищо им няма .

# 308
Ами определено се различават в цените. Фарена поддържа  цени като в оф. сайт.

# 309
Привет парфюмни,имам питанка по-скоро към господата,а и не само. Искам да изненадам един млад мъж който скоро ще стане на 24 год. Препоръчайте ми подходящ парфюм към момента  ползва и харесва тези

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 10:56 от Mimeto7474

# 310
Не пиша редовно в темата, но ви чета с удоволствие. По парфюмите ме запали един колега преди няколко години (още не съм му простила за това 🤣). Не се водя от социални мрежи или инфлуенсъри макар да ги следя. Предпочитам да купувам това, което наистина ми харесва. Тествам на блотър и китка. Първата му покупка за годината беше това https://www.fragrantica.de/Parfum/Superz/KHAMZAT-Smesh-87775.html. На моята кожа е дълготраен и много избива портокала като нотка. Набелязала съм и още два аромата от Superz за в бъдеще.

# 311
Ами определено се различават в цените. Фарена поддържа  цени като в оф. сайт.
Паралелен внос се нарича. Не бих купила Монтал за повече от 120 лв. за голяма бутилка.

# 312
Привет парфюмни,имам питанка по-скоро към господата,а и не само. Искам да изненадам един млад мъж който скоро ще стане на 24 год. Препоръчайте ми подходящ парфюм към момента  ползва и харесва тези

YSL Y
YSL La Nuit de l'homme предлагам аз.

# 313
Пробвахте ли новия Roberto Cavalli, става ли за покупка на сляпо,  цената му е добра?
https://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Just-Cavalli … or-Her-99952.html

# 314
AMOUAGE CRIMSON ROCKS личен опит с този парфюм?
Поръчах на сляпо(заради елемента изненада,иначе в парфюмерията е по-практично,но и по-скучно) .
Кутията и флакона,с които идва са толкова красиви,че си мисля,че дори да ухае на изгнили рози,пак ще го изтърпя. В ревютата момичета коментират,че ухаел на Red, какъвто е флакона.

Вмомента нося Tocca Cleopatra, който е втория ми парфюм на бранда след Флоренция. Ежедневни и лесни за носене, в същото време женствени аромати.

Общи условия

Активация на акаунт