Парфюмни размисли и страсти - 294 тема

• 63 364
  • 738
  •   2
Отговори
# 285
Аа аз в Делириум редовно си се пръскам , аз ако не тествам на кожа вече нищо не взимам , изключвам , ако изперкам и поръчвам на сляпо.😅

# 286
Аз повече от два парфюма не тествам, по един на всяка китка с по едно-две фъс и това е. Другите ги пръскам на блотер или просто във въздуха, за да ги усетя и да си съставя някаква идея.

# 287
Как разреждат тестерите?
Звучи ми малко като измислица

При повечето неща които тествах усетих само спирт. Може и аз да съм се заблудила, но ми стана странно.

# 288

За жалост социалните мрежи всичко банализират и профанизират.
Наскоро разбрах, че най-голямата българска социална мрежа е bg-mamma.

Бг мама е форум, не социална мрежа.

# 289
Някой добър човек, който познава Xerjoff Malesia, може ли да каже няколко думи за аромата? Simple Smile

# 290
Не знам дали вече се е коментирало тук, но Dior са излезнали с ново попълнение в Privee линията.

С много постна пирамида.

Не знам защо спряха Feve Delicieuse заради такива парфюми. Още ме е яд, че не се запасих с бутилка.

Между другото, сега малките им бутилки са по 50мл, а не като преди 40мл, съответно и цената им е нагоре.

# 291
  • Sunshine state
Тук всеки си се пръска и гримира в Сефора и Улта на воля, на никого не му дреме. Празен тестер почти не съм виждала. Аз имам навика да си надписвам листчетата, защото няма как да тествам на кожата си 10 парфюма, да речем. Само ако съм си набелязала нещо за купуване отивам и пръскам на ръката към 2-3 пъти да тествам трайност докато обикалям по магазините.
Като отявлен гурме любител, аз лично бях много доволна от тренда последната година и доволно си заредих колекцията. За сега нямам интерес към нови попълнения освен може би Mirage Gourmand.

# 292
И тук в Сефора всеки си пръска и се гримира. Но има много празни и прибрани тестери. Иначе не можеш да се доредиш до огледало от тийнки, които се мацотят с тестерите.

# 293
Jil Sander пуска първата си луксозна серия парфюми през Coty - Olfactory Series 1 Collection

Цитат
Echoing the brand’s minimalist aesthetic, each fragrance has a short formula, including just three natural ingredients, aldehydes, alcohol from upcycled carbon emissions and water.

The scents include Leaf, by Mane perfumer Julie Massé; Miel (or Honey) by Mane perfumer Mathilde Bijaoui; Black Tea, by Firmenich’s Nathalie Lorson; Earth, by Massé; Coffea, by IFF perfumer Paul Guerlain, and Smoke, by Dsm-Firmenich’s Bérénice Watteau.

The collection will launch Tuesday in 21 Jil Sander stores and e-commerce, before a broader global rollout in May. A 100-ml. eau de parfum is priced at $290.

# 294
Не го разберам аз това "безразборно" пръскане в магазините. Първо помирисвам капачката и тогава ако ми допадне си пръскам на листче. На ръка почти никога не пръскам. Защото трудно харесам аромати и не ми е приятно да ми се разнася някаква неприятна миризма за мен от китката. Така ми се случи с Angel Mugler. Пръснах го в Дъглас, подкована от многото положителни коментари и после ходихме до Метро да пазаруваме, нямах търпение да се прибера и да си измия китката.
И никога досега не съм забелязвала да има разлика в аромата на листче и на ръката .

# 295
Аз забелязвам напоследък,че една ниша бавно,но сигурно се запълва-тази на отливките,все повече сайтове започват да ги предлагат,което е супер,за да не се чувстваш виновен,че си отишъл във физически магазин са тестваш.Аз лично много се зарибявам,склонна съм да дам повечко пари,изчислено на милилитра ,но да имам достъп до разнообразни нови аромати.

# 296
Задължително пробвам на китката си. На болтерче винаги е по-различен и по-спиртосан ароматът. Въпросът е, че имам само 2 китки.

# 297
Пробвам задължително на китка, въпреки, че и аз имам задръжки за пръскане в магазин и заради това в последно време натрупах една камара парфюми, поръчани на сляпо, с които изобщо не се спогаждам.
Nomade Jasmine ми ухае прекрасно на блотер, на кожата ми се развива отвратително, същото е с La vie est belle elixire. Имам и още примери, но тези са най-фрапиращите при мен.

# 298
  • София
И аз съм със същите впечатления като Денси. Като отида в Дъглас или Сефора, масово за 15-6 годишни момичета, мажат смело и по много, зануляват тампоните за почистване за нула време и едвам мога да се гримирам, ако нещо искам да пробвам наистина.

Парфюми и аз първо мириша от капачката. Досега не ми се е случвало някой, който не харесам от капачка, много да ми допадне на кожа. Обратното- да, разбира се.
Nomade Jasmin го оглеждам от много време. Мирише ми точно на това и ми става носталгично, но все още не съм го купила, явно нещо не ми достига.

# 299
Пробвам задължително на китка, въпреки, че и аз имам задръжки за пръскане в магазин и заради това в последно време натрупах една камара парфюми, поръчани на сляпо, с които изобщо не се спогаждам.
Nomade Jasmine ми ухае прекрасно на блотер, на кожата ми се развива отвратително, същото е с La vie est belle elixire. Имам и още примери, но тези са най-фрапиращите при мен.

В The Perfect Scent на Чандлър Бър има хубаво обяснение, че парфюмите все по-често се правят така, че да миришат добре на хартия

Скрит текст:
Цитат
Today, the commercialization of fragrance—the Bloomingdale’s perfume gauntlet or Sephora’s daunting wall of cellophaned elixirs (to which one can devote only ten minutes before the next meeting begins, or the movie starts, or the baby cries)—has made paper the medium for buying fragrance. Some can take time, leisurely swimming through two hours in Saks from island of scent to island of scent, contemplating the smells. But most can’t. We reach into the plexiglass tube, grab some paper, and spray, then decide in seconds, yes or no. And the molecular structure of the perfumes, their architecture itself, has had to follow. The art modifying itself to fit commerce. And so today the perfumers (not always, but increasingly) eliminate the time component—Kenneth Cole Black jumps fully formed from its bottle like Athena from Zeus’s head, then simply fades like turning down the volume—and perfumes are constructed to smell good on paper, not on skin, which is a perversion, unless you happen to be made of paper. Perfumers take their natural materials and their synthetic molecules that might blossom beautifully on skin but that die on paper and (reluctantly) set them aside, more arrows to gather dust in their quivers. Grimly, they take the materials that smell best on blotter paper and move them to the front. Ellena thought about the problem and sifted through his materials in his head, sorting them in these terms (although he tended to be a résistant and damned the trend even as he recognized it).

Compounding this is the would-be client’s resistance to actually trying things on, since clients don’t want to “smell like five things at the same time” though there is, in fact, nothing wrong with smelling like five things at the same time in order to get to know the five to find the right one. And perfumes must be tried on for fit just as much as (more than, actually) clothing. What people wouldn’t even consider demanding of a pair of jeans, or for that matter a date, they unthinkingly demand from perfume. If there is one thing one must do with a perfume, it is live with it. It is ridiculous to evaluate Guerlain’s Chamade in five rushed seconds between drinks in midtown and the late train to Connecticut, but that is how perfumes are bought today, and it’s a fair bet the next Calvin Klein will be built according to this new reality.

Общи условия

Активация на акаунт