Парфюмни размисли и страсти - 294 тема

• 61 769
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • The Evergreen State
Аз и друг път съм споменавала, от заобикалящите ме - колеги - бивши и настоящи както и приятелите - никой не се вълнува особено от парфюми. Дори и на публични места - рядко долавям парфюм изобщо да идва от някой и ако усетя винаги ми става приятно. Тук парфюмната култура не е така закодирана както на Стария континент.
Давам си сметка че звуча малко противоречиво на фона на многобройните парфюмни влогъри, блогъри, Ютюбъри и инфлуенсъри, възможно е просто да е средата в която се движа, или разликата във възрастта.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 11:28 от Athena

# 271
Около мен също повечето хора не се интересуват от парфюми.

# 272
Парфюмите са ми интерес, който в никакъв случай не е повлиян от разните му там инфлуенсъри, нито ги следя, нито се интересувам какво препоръчват и продават.
А иначе, парфюмите наистина много се хомогенизираха, то едно и също навсякъде, съставки по калъп, формули по калъп, само ги изливат в различни шишенца. За какво е това пренасищане, единствено едни пари се въртят.  За жалост социалните мрежи всичко банализират и профанизират.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 11:38 от Dewi D

# 273
Става изключително популярно сред младите хора от тийн нагоре, особено момчета. Магазините са пълни с 17 годишни, които пръскат като луди, пробват, искат, обсъждат и тормозят родителите си за пари за нишови и не само парфюми.
Коментираме с колеги, най- желаният подарък за синовете им беше Dior и Шанели за Коледа.
Следи се всяко ревю в социални мрежи и се правят списъци. Тестерите се опразват за отрицателно време и няма нови. В нишовите магазини започват да ги спират и те да им пръскат, защото иначе нямат мира.

# 274
Няма да забравя тази пролет в Сефора една девойка на около 16-17 годишна влезе и буквално си изля тестера на Gucci - Guilty върху нея. Никога през живота си не бях виждала някой да се пръска 20 пъти буквално. Не преувеличавам броя пръскания. Това не беше тест, а доста щедро ароматизиране. До тогава си мислех че мойте 4-5 фъс са скандални, но разбрах че опредлено съм в грешка.

# 275
Аз преди се пръсках повече, 6-8-10 пъти, в зависимост от парфюма, но в последните месеци вече съм по-пестелива, максимум 5. Та тази девойка с 20 пръскания как не се е уморила сама, не знам. Може пък да й е слабо обонянието.

# 276
Ей заради такива девойки, честно, така ме е срам в магазин за парфюми да се напръскам и да не си купя веднага, просто защото искам да видя как ще се развие аромата. Даже питам продавачките дали може да се пръсна и се обяснявам като първолак. А те от своя страна на повечето места с какво самочувствие са леле, леле...
 Мъжа ми много ми се чуди. Не знам дали някога ще имам увереност да отида и да се напръскам и да си тръгна като пич. Добре, че поне не се изчервявам.

# 277
Pisito, и аз бях така преди. Сега обаче като се чудя между 2 парфюма примерно ходя 2 различни пъти без парфюм и си пръскам само от този от който се интересувам. Разбира се се оглеждам като заек да не би да дойде някоя служителка да ми се скара, толкова съм наплашена, но в крайна сметка желанието за парфюма надделява и започнах да пробвам по този начин. Говорим за 3 до 4 фъс, китки, уши. Все пак говоря за единични случай де.
Но малките са скандални. Дали е мода сред тях да си мислят че всички са им длъжни че каквото им хрумне е окей, дали нещо друго.
Момичето мисля отиваше на среща, защото се беше поиздокарала, но на мен никога няма да ми хрумне да направя това което направи тя. А и аз лично ще се задуша. Обичам да усещам парфюма, но не и да знам че съм ходещо изтребление 🤣🤣🤣

П.п. Видях че вече има съфорумки получили новия Idole Power и Flowerbomb Extreme. Моля споделете впечатления ❤️❤️❤️

# 278
Аз винаги се пръскам , ако съм е магазин , хич не ми е неудобно .

# 279
  • в пералнята
А защо трябва да ти е неудобно, за какво са мострите тогава?
На мен на листче не ми върши никаква работа, освен да се ориентирам горе-долу какъв е ароматът. Трябва да си го сложа на китката или на сгъвката на лакътя, за да видя как ще се разгърне при моята кожа. Много пъти ми се е случвало да ми хареса много на листчето, но на моята кожа въобще не стои по същия начин и обратното...

# 280
  • София
На мен ми е неудобно да се пръскам в магазин,  защото в 80 % от случаите купувам от сайт.

# 281
Май и на мен ми е неудобно заради същата причина посочена от Льоня. Купувам и от магазин, но рядко. Искаше ми се да е по-често, но уви знем че он-лайн е по-лесно да се намери добра цена.

# 282
И аз изпитвам леко неудобоство по същата причина - обикновено душа в Дъглас, но не купувам от там, а консултантите постоянно дебнат зад ъгъла 😹
Аз ако харесам нещо на листче обикноввно пръскам на китката да видя как ще е.

Последния път като бях в Дъглас в Мол София ми направи впечатление, че почти всички тестери които пробвах миришеха на спирт, предполагам са доразредили остатъците след коелдното пазаруване 😹
А в парадайз в дъглас и нотино на почти всички тестври които хванах пък им нямаше пръскалото 💁♀

# 283
Как разреждат тестерите?
Звучи ми малко като измислица

# 284
Няма как да разреждат тестерите в Дъглас, а пръскала ги махат нарочно, а други се крадат.
В нишовите бутици няма как да влизаш и пръскаш, ако не купуваш, а често например в Делириум не можеш да докосваш парфюмите, защото консултант идва и той пръска. Иначе правят остри забележки.
В Кампо и Ателие или при Калин също трудно ще пръскаш сам. Помнят всички клиенти и не купуваш ли, ще влезеш веднъж дваж и няма да провториш.
Белодоре обаче е рай, пипаш, пръскаш, говориш си с момичетата и утре пак.
В Леро е абсурд да пръснеш повече от един, а там има супер интересни нишови, в Прити шоп също.
Тъкмо омекнаха и даваха и тийн ордите развалиха нещата и се затяга контрола.

Общи условия

Активация на акаунт