Парфюмни размисли и страсти - 294 тема

• 61 765
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • Sunshine state
И аз нямаше да взимам нищо, но миналия ден пробвах Devotion Intense и си поръчах една бутилка 30мл.. Както оисах и оо-назад, никак не съм фен на оригинала, но този е сладък, плътен и го няма синтетичния лимон, който ми пречи в първия, също така лешниците му продават почти  вкусен аромат. Доста траен за мен и с умерен сияж. 👌🏻

# 256
И аз чакам Devotion Intense. 🤭
А днес ми пристигна едно мъниче от това, в ЕДП вариант:

Щото не го харесвах и казах, че е блатен... Това човек и на себе си да няма вяра вече. 🙄😁

# 257
Аз харесвам черешата на Bdk  Rouge smoking и Love fest burning cherry на Kajali.
Купих Mancera Cherry cherry и голямо разочарование, синтетичен сироп за кашлица, направо ужасен.

# 258
  • Sunshine state
С Divine не можах да се разбера аз. Има някаква много неприятна за мен нотка в него, но не мога да кажа коя е - избива ми на зелено и тежко. Много искам да подуша La belle Paradise garden, но все не попадам на магазин с негов тестер. Ще видя дали днес ще имам късмет с една по-голяма Сефора.

# 259
Аризона, напомни ми да сложа и парфюма на Дивин в списъка Joy
Ей това е, след дълга парфюмна абстиненция съм като луд с картечница.

Череши има в новото Кю на Долче и Габана, но много прилича на Лайт блу в драй дауна, предупреждавам.

Любимата ми вишна акомпанирана от изискана тубероза е Марфа, обожавам Heart Eyes

# 260
  • Варна
Здравейте! Моля ви за идея за подарък на парфюм за младо момиче, без изобщо да знам какво би и харесало? Знам, че въпросът ми е глупав, но тя иска да и подарят парфюм за рождения ден, който наближава. Тя е на 14 години. Ще съм ви благодарна за предложения и идеи. Simple Smile
На моята дъщеря на 13 й подарих този, много й хареса и много отива на младо момиче.

https://www.fragrantica.com/perfume/Juicy-Couture/Viva-la-Juicy-4410.html

# 261
Аризона, напомни ми да сложа и парфюма на Дивин в списъка Joy
Ей това е, след дълга парфюмна абстиненция съм като луд с картечница.

Череши има в новото Кю на Долче и Габана, но много прилича на Лайт блу в драй дауна, предупреждавам.

Любимата ми вишна акомпанирана от изискана тубероза е Марфа, обожавам Heart Eyes
Веднъж се живее, Смарти 😉
Марфа и аз харесвам много, даже наскоро си я носих, ама иска топло.

# 262
Факт, и аз пазя Марфата за по-топло време.

Днес тествам https://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/La-Fille-Tour-De-Fer-90088.html- категорично по-малката сестричка на Берлинското момиче, добавените ирис и розов пипер придават една острота в началото, но уляга леко пудрено и сапунено.
Подозирам, че в жега ще бъде много приятен. При мен трайността е не повече от 3 часа, моята кожа изяжда всичко.

# 263
Може ли още малко за datura noir да кажете ?🙏🏼

# 264
Забелязвате ли, че има тренд с парфюмите и то от доста време? И тук нямам предвид тренд с ароматите и определени парфюмни групи, а като цяло доста повече хора започнаха да се интересуват от парфюмното изкуство. Благодарение на социалните мрежи, тик ток, многобройните влогъри в ютюб и инстаграм, представящи колекции и даващи съвети. Около мен повечето хора винаги са имали по 2-3 парфюма, а сега всичко живо прави колекция, следи тиктокъри, въздиша по Делина и Гайдънс, издирва нишаци и брандове, които не се предлагат в Бг. Дори мъжете, не са подминати от този хайп и ако досега са ползвали само Пако Рабан и Готие, сега масово търсят Мегамаре и Ганимед.
Вие следите ли парфюмни блогъри и влогъри и влияете ли се от техните мнения и колекции?

# 265
Не знам дали има тренд, но мен ме заливат с реклами на дубайски и арабски парфюми, а аз не съм им особен фен.
Също забелязвам, че от шипри от известно време насам се задушавам и ме боли глава.

Следях аромастилницата преди, както и блога на Донна. Приятно ми е да ги чета, но не се влияя особено.

# 266
Аромастилницата ми е много любима, но от 12 г. блогът мълчи. Дано Натали е добре. Дона пише свежо, но предпочитанията й са доста специфични.
Наистина все повече хора са силно зарибени по парфюмите. Хлапета на 14-15 години обсъждат Нишан, Крийд и ПДМ, и тъй като масово нямат кой знае колко пари, се поливат с арабелчета. Но да, хубаво е, че парфюмите пристрастиха много хора, още по-приятно е да вървиш и усещаш красиви и омайни аромати. 
От влогъри не се влияя, и без това носът ми никак не съвпада с "трендовете". В кафе-паузите чета в ФБ групите кой какво носи и парфюмното ми любопитство спира дотам.

# 267
В тик ток и социалните мрежи наистина е пълно с презентации на арабски парфюми и това което ми прави е, че в повечето случаи е от хора които имат бизнес с това.

Иначе следя парфюмните групи във фейсбук, ревютата на Денси и още един профил на една дама в тик ток. Така разбирам за интересни аромати, но определено първо пробвам, защото вкус другар няма и не бих набила пари ей така.

Всъщност следя и два профила в тик ток които спират хора по улиците на Виена, и другия не помня къде беше и ми прави впечатление, че половината на любим парфюм назовават аромати на Jo malone. От тези интервюта чух и за Wild rose, който пък много ми допадна.

Тийновете наистина са много напред. Аз като бях тийн имах само Dupont 58 avenue подарък и после много се радвах на Lacoste L.12.12 Pour Elle Magnetic за бала 😹

Пробвах Операта, наистина е страхотна, ММ каза, че съм му миришела на мултивитамините отпреди време, но му харесвал аромата 😹

За сега обаче ще пропусна цяла бутилка, чудя се за отливка, но намерих на Sospiro, пирамидите са почти еднакви. Дали е същия?

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 09:32 от DzhuliB

# 268
Следя единствено тази тема. Не се влияя, но се информирам и вдъхновявам от мненията на пишещите в нея.

# 269
И аз забелязвам много хайп по определени марки/ароматни групи, това вече няколко години. Всичко ново, което излиза е или нещо ядливо, тип карамел, бита сметана, захарен памук, или нахален мъжествен арабски аромат. Класически парфюми с баланс на различни видове нотки просто няма, да не говорим, че повечето са почти моноаромати или с 3-4 нотки. Може би и пазара е пренаситен и без целенасочен маркетинг и хайп, няма как да се издрапа.
Не знам, за мен вече новите издания са пълна скука, по-интересни са ми аромати, издадени преди 20-30 години. Или разни по-непопулярни (не точно ниш) марки. Поспрях да следвам инфлуенсъри.

Общи условия

Активация на акаунт