Тунис (тема 3)

• 47 162
  • 665
  •   3
Отговори
# 660
Здравейте мили мами , предстои ни почивка на о.Джерба с полет от Варна на 07.10 .След всичко изчетено пак не съм убедена , че сме избрали правилната дистинация .Всякаш съм се вкопчила повече в негативното отколкото в положителното .Ако може някой да сподели пресни впечетления да ми олекне на душата .Заминаваме цялата фамилия 14 човека .Въпроса които най-много ме интересува е безопасно ли е ?
Да бъда изчерпателна майка ми е избрала хотел Винче дер модиум симба клуб по препоръка на агенцията ако има отзиви и за хотела ще съм благодарна .Изчела съм всичко за него из всички възможни сайтове ама пак ми се иска мнение от наши си хора 😊

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 09:55 от nikol.kancheva

# 661
Здравейте,в момента съм в Тунис, на Порт ел Кантуи. Хотелът е Иберостар Кантауи бей,много хубав,храна невероятна, много по добре от Турция, където съм ходила само в 5 звезди. Цена 2000 на човек. Екскурзия до пустинята, заслужава си,но се пригответе за много път. Така ,че  Тунис може да се сравнява с Турция, но трябва да си в добър хотел,в бюджетен не става

# 662
  • Beyond the Frontiers
Джерба е място за плаж. Vincci dar Midoun e буквално на пясъка. Компактна територия с всичко важно на една ръка разстояние.
Пред хотела има няколко магазина. Като се тръгне по улицата направо се стига до едно кръгово и там също има голям магазин със сувенири на фиксирана цена.
Дамата от Абакс спи в този хотел, така че имате човек под ръка.
Разглеждах го в началото на септември.

# 663
Здравейте мили мами , предстои ни почивка на о.Джерба с полет от Варна на 07.10 .След всичко изчетено пак не съм убедена , че сме избрали правилната дистинация .Всякаш съм се вкопчила повече в негативното отколкото в положителното .Ако може някой да сподели пресни впечетления да ми олекне на душата .Заминаваме цялата фамилия 14 човека .Въпроса които най-много ме интересува е безопасно ли е ?
Да бъда изчерпателна майка ми е избрала хотел Винче дер модиум симба клуб по препоръка на агенцията ако има отзиви и за хотела ще съм благодарна .Изчела съм всичко за него из всички възможни сайтове ама пак ми се иска мнение от наши си хора 😊

Бяхме две седмици от 27 август до 10 септември на остров Джерба, самоорганизирано и си изкарахме много добре. В началото и ние си казахме, че няма да повторим дестинацията, но на тръгване не бяхме на същото мнение. Бихме се върнали, бихме повторили и хотела Seabel Rum beach. Наистина не разбирам какво ви тревожи.
Ние ползвахме няколко пъти такси, като си ги спирахме на улицата, не сме имали никакви проблеми. С такси се придвижихме от летището до хотела, с такси ходихме и до Джербахуд. Единственият проблем беше, че единия шофьор не говореше английски, но пък разбираше като му говорим.
Отделно ходихме два пъти пеша с мъжа ми до един близък търговски център, може би на 500 м. от хотела, също съвсем спокойно, без никой да ни притеснява. В това време децата ни, тинейджъри,  бяха в хотела, че предпочитаха да се възползват от анимацията по това време. На плажа на хотела дъщеря ми си ходеше и сама, там пък съвсем нищо опасно няма. Даже сама отиде да се спазари с камиларя, че искаше да се вози на камила.
Ходи и един кон да погали, собственикът я заговорил, но всички се държаха нормално, без някакви намеци и тн.
В началото много се дразнех от тези камили и коне по плажа дето постоянно минават, но после им свикнах и вече ги приемах като част от пейзажа.
Сутрин ходехме на разходка по плажа и стигахме до един свободен плаж, на който имаше местни, които си бяха опънали палатки и шатри и явно нощуваха там, но и те бяха съвсем нормални хора, които се радват на морето и не се занимават с разхождащи се туристи.
За хотела, който сте избрали не мога нищо да кажа, но за Джерба като дестинация за плаж, на нашето семейство му допадна. И по мои впечатления е съвсем безопасно, но ние не сме ходили по пазари и други места с голямо стълпотворение на хора.

# 664
  • Пловдив
Аз докато се чудя да резервирам или да изчакам и гледам в Абакс за първата седмица на септември Club Salambo Hammamet Standard 4* вече е на стоп.
Започнах да разглеждам още хотели. CESAR THALASSO в сайта на Абакс не ми дава опция за 3 възрастни+1 дете, не знам защо. Видях цена в Аzur Tour която ме устройва. Те как са като агенция за Тунис? Също може ли да ми препоръчате освен Емералд и други агенции които да разгледам какви хотели предлагат.
За CESAR THALASSO ако може малко информация-не мога да се ориентирам разстоянието до плажа. Интернета в хотела добър ли е? Храна, чистота, анимация-всичко ще ми е полезно като информация. И ползва една територия с Djerba Aqua Resort ли? Може ли да се разхождаме в другия хотел, да ползваме басейн и тн?
И приемам и други предложения за хотели. Бюджета ни е до 4500 лв 3 възрастни+1 дете за първата седмица на септември. Дъщеря ми иска Джерба, но може и да не е там. И пак да попитам-за двудневната екскурзия до Сахара от къде ще ни е по удобно и ще спестим малко път?

# 665
  • В.Търново
Това сериозно ли за Саламбо, много скоро...
По принцип и аз го гледах, но попадам и на не много добри отзиви за него.

Общи условия

Активация на акаунт