Тунис (тема 3)

• 59 942
  • 790
  •   2
Отговори
# 780
  • Варна и...духом на Босфора
Khayam garden си е в Набел.

Аз бих избрала Шалимар.

# 781
  • Beyond the Frontiers
Да, ама е ремонтиран и то изцяло...

# 782
  • На топло в неговото сърце.
Здравейте,
Ще се радвам ако някой има отзиви за Riadh Palms Resort & Spa
Насочихме се натам за септември.
Миналата година от 13 Юни бяхме в него. Градски хотел, стаите с гледка море са с прекрасна гледка(особено по-високите етажи ). Асансьорите са много бавни, храната беше разнообразна и вкусна, всеки ден имаше морски дарове. Хавлии за плажа си носете ваши, че те дават но с депозит. И пластмасови чаши(за многократна употреба) отново си вземете ваши, че влизаш във водата и веднага ти я взимат, защото хората са много и липсват чаши. Взетите чаши само се потапят в мивка с препарат и заплакват с вода, това е миенето. После напитката вътре мирише на препарат. Бавно обслужване и дълги опашки на бързите станции(омлети, мекици, риба и месо) Хубав фин пясъчен бял плаж, но пълен с фасове и боклуци заровени в него. Плавен подход в морето.

# 783
  • София
Здравейте!
Ще помоля за малко помощ, тъй като трябва да направим резервация, а не сме избрали още хотел.
Накратко 3-ма възрастни в една стая. Бюджет макс 4000 лв за средата на юни (извинявам се за старата валута, но ми е по-лесно).
Пратиха ми от няколко агенции оферти, но сведох хотелите до 5, тъй като останалите са с ужасни отзиви.

Lella Baya and Thalasso 4*
Djerba Resort 4* (за мой ужас на 700 м от морето!)
Yadis Djerba Golf Thalasso and Spa 4*
Cesar Thalasso 4*
Iliade Djerba Aquapark 4*

Някой, ако може да даде мнение, ще съм много благодарна! И към други предложения съм отворена, стига да е в нашия ценови диапазон.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 13:13 от Тонка*

# 784
За  Iliade и аз се интересувам.

# 785
  • Варна
Здравейте,
ако има нова тема някой да публикува линк, моля.
Иначе имам 2 въпроса за Джебра:
1. Някой виждал ли е поне едно фламинго на острова на фламингото?
2. Можем ли да съчетаем в частна екскурзия Ксар Халил с Татуин от Джебра?
Ако някой има координати на шофьори също ще съм благодарна!

# 786
Ако става въпрос за Iliade Djerba Aquapark бях там миналия юни. Чисто е, но стаята ни имаше нужда от реновиране. Общите части са ок. Храната в основния ресторант е разнообразна. На нас ни хареса. Има тунизийски ала-карт ресторант с предварителна резервация, като всеки ала-карт ресторант. Нищо особено, традиционна кухня, но е добро разнообразие от основния ресторант. За обяд може да се посещава още един ресторант до басейна. Два аниматорски тийма – един на басейна и един на плажа. Плажът е страхотен. Като цяло съотношението цена – качество си заслужава. Ние си изкарахме чудесно, но аз проучвам предварително и след направена резервация спирам да чета отзиви, а на място гледам да не обръщам внимание на неща, които биха ми развалили настроението по време на ваканция.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 17:08 от Afinora2

# 787
  • Beyond the Frontiers
Ако търсите лукс на Джерба - изгубена кауза.
Аз такова нещо не съм видяла, а съм посетила лично поне 80% - 90% ( те така или иначе не са много) от предлаганите на нашия пазар хотели.

Бях в TUI Penelope - не съм впечатлена като хотел и определени детайли в обслужването. Че си има плюсове, да има.
Стаи: твърдо ниво 4*. Няма драма. Чисто. Без забележки. Аз не харесвам да ми къдрят кърпи и да ми слагат цветенца, които трябва да чистя и винаги ми е жал, че хвърлям.
Храна: Морски дарове и риба имаше всяка вечер. Аз лично не обядвам/ закусвам. Въпреки че умишлено ходих на закуска 1-2 пъти за да видя, за какво става въпрос. Закуската е добре.
Пробвах а-ла-карта много приятно. С жива музика, добро обслужване. Чудесно.
На плажа: снек бар - чудесно капучино/ мляко с кафе. Сандвичи - 3-4 вид, които приготвят на място. Аз взимам само с риба тон...Ами на мен са ми супер.
Плаж: перфектен. Доволни много чадъри и шезлонги. За съжаление туристите заемаха места, а не идваха по цел ден. Аз лично лежах нон стоп на плажа и наблюдавах 7 дена, как запазени шезлонги стоят празни. Разбирам изцяло хотели, които въвеждат такса за това.
Като цяло няма драма с местата. Може да се получи пик към 11, но към 12:30...се освобождават и няма драма. Аз ходех към 9-9:30 и нямах проблем с места на 1-2 линия.
Основна клиентела: германци
Плюс: 24 часове лоби бар с напитки. След затваряне на ресторантите, там предлагат сандвичи. Подрастващите тийнове (демек вечно гладните) тестваха и са доволни.
Имат включени водни активности в пакета - каране на батут, водни ски, кану.
Плажът е разкош.
В началото на улицата към хотела има магазин за алкохол (нормално вино, вносни бири, уиски, водки) на 50 метра от входа.
На 10-15 минути има и няколко големи магазина за сувенири всякакви чудесии, на нормално цени. Иначе в хотела има магазин. Веднъж в седмица има и пазар с местни търговци на алеята до плажа.
Различни партита и дискотека до аквапарка.
Вътрешен басейн.
Аквапарк.

Кое ме издразни в обслужването: държа да кажа, че аз като човек в бранша съм изкривена.
Настаняване: имах частен трансфер, пристигаме около 19:00, няма никой друг за настаняване. И 30 минути не успяват да ни настанят. Ми....Обясниха ми как ме ъпгрейдват....ама се усетиха, че не е баш така. При резервирани 2 самостоятелни стаи, решиха да ме пратят във фамилна стая....ама тя е 1 помещение, с 1 баня. А аз съм с две големи деца, вече възрастни. И една баня...Ами не е ъпгрейд. Хубаво е че се усетиха, че иначе щеше да е интересно.
При напускане, късен полет, мечтата на българския турист. За мен лично досадно и неудобно. Не удължиха престоя за нито една от стаите, въпреки, че исках да си платя.
В хотела имаше поне още 20 българи. И на тях отказаха.
За мен няма логика. Това е допълнителен приход за хотела. Защото те много добре знаят, кога да полетите на пристигащите в същия ден и могат да си направят сметката, дори без да се налага някой да работи извънредно. Слаб мениджмънт.
И това го твърдя като човек бил и от двете страни.
С други думи: и като клиент и като професионалист го оценявам ...негативно.

Не съм недоволна от почивката. Всъщност хотелчето си е читаво като за Тунис/ Джерба.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 21:44 от Galactic Voyager

# 788
Здравейте, може ли тези от вас които са ходили в края на юни да споделят как е времето . И дали е прекалено горещо за екскурзията в Сахара.

# 789
  • Beyond the Frontiers
На мен и май ми беше горещо. А обичам горещото.

П.П.ако друг няма мерак, ще пусна нова тема утре.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 22:12 от Galactic Voyager

# 790
Здравейте, може ли тези от вас които са ходили в края на юни да споделят как е времето . И дали е прекалено горещо за екскурзията в Сахара.
Аз бях в края на юли, за мен беше страхотно, но с подходящи дрехи, голите гърбове и рамене изгоряха зверски.

Общи условия

Активация на акаунт