Остеопороза

• 373
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да попитам дамите в менопауза какво пиете за костите ,правите ли изследвания за остеопороза.Аз съм на 40г. Калция при изследване ми е в норма ,това трябва ли да ме успокоява или трябва и други изследвания?Не приемам хзт  за сега поради леко разширени вени.

# 1
Рентгенова остеодензитометрия.

# 2
Профилактично - изследване на кръв за вит. Д, калций и фосфор (т. нар. пакет "Остеопороза"). Ако има отклонения, както и ако има данни за остеопения или остеопороза от остеодензитометрията (изследване на костна плътност - на гръбначни прешлени и на шийка на бедрена кост), е подходящо да се посети ревматолог. При дефицит на вит. Д видът лекарство и дозата за прием трябва да се определи от ревматолог или ендокринолог, самолечението може да е непълноценно или вредно. При нормален калций в кръвта не се препоръчват добавки с калций.

# 3
Направете си изследване за костна плътност. Ако сте от София, препоръчвам Александровска и коментар на резултатите с д-р Наталия Темелкова (може да се запише час за снимката и след него веднага консултация с нея) . Аз имах остеопения, тя ми пусна изследвания, то не е само калций (даже май беше в 24 часова урина), изследва се и вит Д, нещо имаше бета крос лапс, ендокринологът е наясно. При мен лъсна нисък витамин Д. Оттогава си го приемам + калций,по препоръка на лекарката.

Общи условия

Активация на акаунт